Economia de la empresa
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×
 

Like this? Share it with your network

Share

Economia de la empresa

on

 • 163 views

 

Statistics

Views

Total Views
163
Views on SlideShare
163
Embed Views
0

Actions

Likes
0
Downloads
2
Comments
0

0 Embeds 0

No embeds

Accessibility

Categories

Upload Details

Uploaded via as OpenOffice

Usage Rights

© All Rights Reserved

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Processing…
Post Comment
Edit your comment

Economia de la empresa Presentation Transcript

 • 1. Economia de l'empresa (Les empreses i la borsa de valors)
 • 2. Què és una empresa? Una empresa es un conjunt d'elements organitzats i coordinats per la direcció que produeixen béns i serveis necessaris per satisfer les necessitats de les persones. Els seus objectius: és màximitzar el benefici minimitzant els costos. Plantejament: -Quins bens o serveis i en quina cantitat produïr -Per a qui produïr-los -Com prodïr-los Per resoldre aquest dubtes existeixen els factors de producció: - Recursos naturals - Treball - Capital .
 • 3. Formes Juridiques d'empreses Individual: Persona física que realitza a nom propi i mitjançant una empresa, una activitat comercial, industrial o comercial. Les principals condicons són ser major d'edad i tenir plena disponibilitat dels béns propis. Els deutes de l'empresa estaran relacionats amb el patrimoni particular, això s'anomena empresa il·limitada. Societat civil privada: -Estan formades per dues o més persones amb un contracte pactat pels membres. -Responsabilitat il·limitada -No té limit de capital. Societat civil pública: -Els pactes entre els socis són públics i es formen mitjançant escriptura pública atorgada davant de notari. -S'ha d'inscriure al Registre Mercantil com totes les societats amb personalitat jurídica.
 • 4. Societat mercantil: -Estan formades per diverses persones que reuneixen un fons patrimonial comú a) Personalistes: la gestió correspon als socis i, per tant es més important l'aspecte personal de cadascun que el capital en si b) Capitalistes: es més important l'aportació del capital, la gestió no cal que la portin a terme els socis ja que es pot contractar a un empresari perque la gestioni. Societat col·lectiva: -mínim dos socis -Els socis intervenen en la gestió -Els socis responen dels deutes socials davant de terceres persones. -No hi ha un capital social mínim per a la seva constitució -Atribueixen a l'impost de societats
 • 5. Societat comaditaria simple: socis col·lectius: intervenen directament en la gestió de la societat i responen de manera il·limitada als deutes socials socis comanditaris: realitzen una aportació econòmica a la societat i participen dels resultats economics sense participar en la gestió i tenen responsabilitat limitada -Minim dos socis. -condicions lliures. -No hi ha capital mínim -Tributen a l'impost de societats ● Societat comanditària per accions: - La participació dels socis es per accions -Capital mínim: 60 000€ -Ha d'estar totalment subscrit i desemborsat com a mínim en un 25% -Mínim dos socis (s'encarreguen de la gestió de l'empresa. -Tributen per l'impost de societats
 • 6. .Societat de responsabilitat limitada: -Mínim un o més d'un soci -Responsabilitat limitada al capital aportat. -El capital està dividit en participacions, mínim 3000€ -Tributen a l'impost de societats. Societat limitada nova empresa: -Nombre màxim 5 socis -Es permet la societat limitada nova empresa unipersonal -Mínim de capital 3012€ i màxim 120202€ -Se li dona ajudes fiscals i facilitats comptables -Importants facilitats per continuar la seva activitat com a societat de responsabilitat limitada .
 • 7. Societat anònima: -Un o més d'un soci. -Responsabilitat limitada al capital aportat -capital social minim de constitució 60 000€ -La transmissió de les accions és lliure una vegada que la societat s'hagi inscrit al Registre Mercantil -Tributen a l'impost de societats El corte inglés és una empresa de societat anònima.
 • 8. La borsa de valors -La borsa es un mercat on es reuneixen venedors (oferents) i compradors (demandants) de valors o títols que representen a una empresa en forma d'accios, bonos, papers comercials etc.. -Les operacions de compra-venta de valors en la borsa es realitzen exclusivament a través de intermediaris especialitzats anomenats agents de borsa.
 • 9. -Invertir vol dir que posas els diners amb l'objectiu de treure un benefici asumint un determinat risc. -El risc: es la possibilitat que hi ha de no obtenir el resultat que un espera fins l'extrem de perdre tot el que has invertit. -Hi han diferents opcions per invertir: depositar els diners a un banc, adquirir bens el cual el seu preu s'espera un augment en el futur o realitzar una inversió en el mercat de valors.
 • 10. -Accionistes: són els amos de una part de l'empresa, la cual adquireixen en forma d'accions (cada acció te un preu i representa una part de l'empresa). Això els i dona drets politics i economics depenen del valor de l' acció que tingui fins poder gestionar. ● -Accions: són títols de propietat d'una part del capital d'una empresa. Comuns: son valors de les empreses constituides com societats anònimes, que donen alguns drets al propietari com participar en el capital, votar a les juntes d'accionistes, fiscalitzar la gestió dels negocis de l'empresa.. D'inversió: són títols emèssos per els treballadors de les empreses del sector privat per a la participació del patrimoni de l'empresa.
 • 11. ● Típos de valors en els que es pot invertir ● variables: el seu benefici s'extreu apartir dels canvis de preu o cootizació en bolsa. Típos de valors de renta variable -accions comuns -accions d'inversió -certificats de subscripició preferent -cuotas de participació de fons d'inversió
 • 12. Bibliografía Típus de personalitat jurídica: Llibre d'economia d'empresa Que és una empresa?: Viquipèdia La borsa: Slideshare/ viquipèdia.