Web 2.0
Introducció.
● Tim O'Reilly.
● Definició.
● Tecnologies que donene vida al projecte.
● Programari.
● Tecnologia.
● Eines.
...
Introducció 2.
● Avantatges.
● Desavantatges.
● Icones
● Opinió personal del treball.
● Webgrafia.
Web 2.0
Tim O'Reilly
● Tim O'Reilly és el autor del concepte Web 2.0.
● És el fundador i president de O'Reilly Media.
● Va...
Web 2.0: definició
● La web 2.0 es refereix a la percepció de la segona generació
de la Web
● Es basava en comunitats i en...
Tecnologies que donen vida al
projecte Web 2.0
● Dins de la multitud de tipus de tecnologies que donen suport a
la web, cr...
Futur de la Web 2.0.
● Els blocs i la saviesa de les multituds.
● Les dades són el pròxim Intel Inside
● La fi del cicle d...
Software de la web 2.0
● Els serveis Web requereixen:
– suport de bases de dades
– flux de treball molt més robust.
● S'as...
Tecnologia
● La informació ha de poder-se introduir i extreure fàcilment.
● Els usuaris haurien de controlar la seva pròpi...
Eines de la Web 2.0
● Recerca d'informació eficient. Hegemonia de Google.
● Són pàgines que es basen en utilitzar últimes ...
Web 2.0: Facebook
● Xarxa Social que connecta persones.
● La seva fi és el que el cibernauta vulgui: treball, estudi, amic...
Avantatges web 2.0
● Programari legal: No cal preocupar-se per cap llicència.
● Disponibles des de qualsevol lloc.
● Multi...
Desaventatges de web 2.0
● Informació privada a tercers: Generalment no se sap en mans
de qui cauen les dades ni quin ús e...
Icones de web 2.0
Opinió personal.
● Crec que aquest treball m'ha ajudat bastant, ja que, no tenia
encara molt clar el que era una web 2.0. ...
Webgrafia
● Eines:
http://www.slideshare.net/antpaniagua/web-20-herramientas-basicas
● Aventatges i desaventatges:
http://...
Web 2.0
Fausta Bakutyte
1er Bat. E
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

web 2.0

269
-1

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total Views
269
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0
Actions
Shares
0
Downloads
3
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

web 2.0

 1. 1. Web 2.0
 2. 2. Introducció. ● Tim O'Reilly. ● Definició. ● Tecnologies que donene vida al projecte. ● Programari. ● Tecnologia. ● Eines. ● Exemple: Facebook.
 3. 3. Introducció 2. ● Avantatges. ● Desavantatges. ● Icones ● Opinió personal del treball. ● Webgrafia.
 4. 4. Web 2.0 Tim O'Reilly ● Tim O'Reilly és el autor del concepte Web 2.0. ● És el fundador i president de O'Reilly Media. ● Va néixer el 1954 a Cork, Irlanda.
 5. 5. Web 2.0: definició ● La web 2.0 es refereix a la percepció de la segona generació de la Web ● Es basava en comunitats i en serveis com ara els espais web. ● Per exemple, les wikis, ● El facebook es el exemple més conegut de la web 2.0.
 6. 6. Tecnologies que donen vida al projecte Web 2.0 ● Dins de la multitud de tipus de tecnologies que donen suport a la web, crec que es millor destacar les més importants com: ● Separació de contingut del diseny amb ús de fulls d'estil. ● Donar control total als usuaris en l'utilització de la seva informació. ● Proveir APIs o XML perquè les aplicacions puguin ser manipulades per altres. ● Facilitar el posicionament amb URL senzills.
 7. 7. Futur de la Web 2.0. ● Els blocs i la saviesa de les multituds. ● Les dades són el pròxim Intel Inside ● La fi del cicle de versions de programari. ● El programari per sobre del nivell d'un únic dispositiu. ● Models de programació lleugers - RSS - Google Maps
 8. 8. Software de la web 2.0 ● Els serveis Web requereixen: – suport de bases de dades – flux de treball molt més robust. ● S'asembla molt a la funcionalitat d'Internet tradicional d'un servidor d'aplicacions.
 9. 9. Tecnologia ● La informació ha de poder-se introduir i extreure fàcilment. ● Els usuaris haurien de controlar la seva pròpia informació ● L'existència de links és requisit imprescindible ● L'usuari passa a prendre un paper actiu i participar a la WEB.
 10. 10. Eines de la Web 2.0 ● Recerca d'informació eficient. Hegemonia de Google. ● Són pàgines que es basen en utilitzar últimes tecnologies com ara bases de dades al servidor. ● Vídeo. Emmagatzematge extern i compartir recursos. http://youtube.com http://vimeo.com ● Gestió de marcadors Delicious, Google Bookmarks, Genius. ● Ofimàtica des de qualsevol lloc. ● Google Docs.
 11. 11. Web 2.0: Facebook ● Xarxa Social que connecta persones. ● La seva fi és el que el cibernauta vulgui: treball, estudi, amics, etc ● L'objectiu és mantenir-se en "contacte". ● És pot compartrt molt facilemtente material com, fotos, vidios, música, etc. ● És el exemple més clar de la web dos zeros, és amb que la podem comprendre millor.
 12. 12. Avantatges web 2.0 ● Programari legal: No cal preocupar-se per cap llicència. ● Disponibles des de qualsevol lloc. ● Multiplataforma: Funcionen independentment del sistema operatiu que es faci servir. ● Sempre actualitzat: El servei s'encarrega de les actualitzacions del programari. ● Menor requeriment de maquinari: Només es necessita poder utilitzar un navegador. ● Col.laboració: Poden treballar diverses persones alhora i des de diferents llocs del món.
 13. 13. Desaventatges de web 2.0 ● Informació privada a tercers: Generalment no se sap en mans de qui cauen les dades ni quin ús es farà d'elles. ● Canvis en les condicions del servei: Pot ser que el servei sigui gratis avui i demà no. ● Còpies de seguretat: Si bé és possible que tinguin millors còpies de les dades nostres, ningú ho garanteix.
 14. 14. Icones de web 2.0
 15. 15. Opinió personal. ● Crec que aquest treball m'ha ajudat bastant, ja que, no tenia encara molt clar el que era una web 2.0. Però gràcies a aquest taller ara ja ho tinc clar del tot. M'ha costat trobar la informació sobre alguns temes, ja que hi ha molta i alhora diferent.
 16. 16. Webgrafia ● Eines: http://www.slideshare.net/antpaniagua/web-20-herramientas-basicas ● Aventatges i desaventatges: http://www.seraccesible.net/article/ventajas-y-desventajas-de-la-web-20 ● Tim O'Reilly: http://es.wikipedia.org/wiki/Tim_O'Reilly ● Definició web 2.0: http://es.wikipedia.org/wiki/Web_2.0 ● Teconolies que donen vida a la web 2.0: http://www.tics.org.ar/index.php?option=com_content&view=article&id=16: ● Software: http://www.slideshare.net/loretahur/web-20-y-software-libre-una-relac ● Facebook: http://portal.educ.ar/debates/eid/informatica/para-trabajar- clase/facebook-una-herramienta-en-la.php
 17. 17. Web 2.0 Fausta Bakutyte 1er Bat. E
 1. A particular slide catching your eye?

  Clipping is a handy way to collect important slides you want to go back to later.

×