Your SlideShare is downloading. ×
web 2.0
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Thanks for flagging this SlideShare!

Oops! An error has occurred.

×

Saving this for later?

Get the SlideShare app to save on your phone or tablet. Read anywhere, anytime - even offline.

Text the download link to your phone

Standard text messaging rates apply

web 2.0

240
views

Published on


0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total Views
240
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

Report content
Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
No notes for slide

Transcript

 • 1. Web 2.0
 • 2. Introducció. ● Tim O'Reilly. ● Definició. ● Tecnologies que donene vida al projecte. ● Programari. ● Tecnologia. ● Eines. ● Exemple: Facebook.
 • 3. Introducció 2. ● Avantatges. ● Desavantatges. ● Icones ● Opinió personal del treball. ● Webgrafia.
 • 4. Web 2.0 Tim O'Reilly ● Tim O'Reilly és el autor del concepte Web 2.0. ● És el fundador i president de O'Reilly Media. ● Va néixer el 1954 a Cork, Irlanda.
 • 5. Web 2.0: definició ● La web 2.0 es refereix a la percepció de la segona generació de la Web ● Es basava en comunitats i en serveis com ara els espais web. ● Per exemple, les wikis, ● El facebook es el exemple més conegut de la web 2.0.
 • 6. Tecnologies que donen vida al projecte Web 2.0 ● Dins de la multitud de tipus de tecnologies que donen suport a la web, crec que es millor destacar les més importants com: ● Separació de contingut del diseny amb ús de fulls d'estil. ● Donar control total als usuaris en l'utilització de la seva informació. ● Proveir APIs o XML perquè les aplicacions puguin ser manipulades per altres. ● Facilitar el posicionament amb URL senzills.
 • 7. Futur de la Web 2.0. ● Els blocs i la saviesa de les multituds. ● Les dades són el pròxim Intel Inside ● La fi del cicle de versions de programari. ● El programari per sobre del nivell d'un únic dispositiu. ● Models de programació lleugers - RSS - Google Maps
 • 8. Software de la web 2.0 ● Els serveis Web requereixen: – suport de bases de dades – flux de treball molt més robust. ● S'asembla molt a la funcionalitat d'Internet tradicional d'un servidor d'aplicacions.
 • 9. Tecnologia ● La informació ha de poder-se introduir i extreure fàcilment. ● Els usuaris haurien de controlar la seva pròpia informació ● L'existència de links és requisit imprescindible ● L'usuari passa a prendre un paper actiu i participar a la WEB.
 • 10. Eines de la Web 2.0 ● Recerca d'informació eficient. Hegemonia de Google. ● Són pàgines que es basen en utilitzar últimes tecnologies com ara bases de dades al servidor. ● Vídeo. Emmagatzematge extern i compartir recursos. http://youtube.com http://vimeo.com ● Gestió de marcadors Delicious, Google Bookmarks, Genius. ● Ofimàtica des de qualsevol lloc. ● Google Docs.
 • 11. Web 2.0: Facebook ● Xarxa Social que connecta persones. ● La seva fi és el que el cibernauta vulgui: treball, estudi, amics, etc ● L'objectiu és mantenir-se en "contacte". ● És pot compartrt molt facilemtente material com, fotos, vidios, música, etc. ● És el exemple més clar de la web dos zeros, és amb que la podem comprendre millor.
 • 12. Avantatges web 2.0 ● Programari legal: No cal preocupar-se per cap llicència. ● Disponibles des de qualsevol lloc. ● Multiplataforma: Funcionen independentment del sistema operatiu que es faci servir. ● Sempre actualitzat: El servei s'encarrega de les actualitzacions del programari. ● Menor requeriment de maquinari: Només es necessita poder utilitzar un navegador. ● Col.laboració: Poden treballar diverses persones alhora i des de diferents llocs del món.
 • 13. Desaventatges de web 2.0 ● Informació privada a tercers: Generalment no se sap en mans de qui cauen les dades ni quin ús es farà d'elles. ● Canvis en les condicions del servei: Pot ser que el servei sigui gratis avui i demà no. ● Còpies de seguretat: Si bé és possible que tinguin millors còpies de les dades nostres, ningú ho garanteix.
 • 14. Icones de web 2.0
 • 15. Opinió personal. ● Crec que aquest treball m'ha ajudat bastant, ja que, no tenia encara molt clar el que era una web 2.0. Però gràcies a aquest taller ara ja ho tinc clar del tot. M'ha costat trobar la informació sobre alguns temes, ja que hi ha molta i alhora diferent.
 • 16. Webgrafia ● Eines: http://www.slideshare.net/antpaniagua/web-20-herramientas-basicas ● Aventatges i desaventatges: http://www.seraccesible.net/article/ventajas-y-desventajas-de-la-web-20 ● Tim O'Reilly: http://es.wikipedia.org/wiki/Tim_O'Reilly ● Definició web 2.0: http://es.wikipedia.org/wiki/Web_2.0 ● Teconolies que donen vida a la web 2.0: http://www.tics.org.ar/index.php?option=com_content&view=article&id=16: ● Software: http://www.slideshare.net/loretahur/web-20-y-software-libre-una-relac ● Facebook: http://portal.educ.ar/debates/eid/informatica/para-trabajar- clase/facebook-una-herramienta-en-la.php
 • 17. Web 2.0 Fausta Bakutyte 1er Bat. E