Exericici Nº 1 Informatica.Doc

 • 257 views
Uploaded on

 

More in: Technology
 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Be the first to comment
  Be the first to like this
No Downloads

Views

Total Views
257
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0

Actions

Shares
Downloads
1
Comments
0
Likes
0

Embeds 0

No embeds

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
  No notes for slide

Transcript

 • 1. Exercici 1
  Explica tres definicions que pots obtenir a Google al definir Web 2.0
  - Podem entendre com a “web 2.0” totes aquelles activitats i serveis d’Internet que es sostenen a una base de dades que poden ser modificades pels usuaris del servei (el contingut, canviant o esborrant la informació, associant dades a la informació existent) i també a la forma de presentar-les.
  - La “web 2.0” és la representació de l’evolució de les aplicacions tradicionals cap a aplicacions web enfocades a l’usuari final.
  - La”web 2.0” és la transició d’aplicacions tradicionals cap a aplicacions a través de pàgines web enfocades a l’usuari final.
  b) Indica i comenta tres aplicacions que coneguis de la Web 2.0, què entenem i quines són les característiques de la Web 2.0
  -Facebook (pàgina web on es poden penjar fotografies, música, vídeos, enllaços d’altres pàgines, agregar gent que coneixes o grups (pel·lícules, series, etc.) i també xatejar amb gent que estigui connectada que s’hagi agregat.); Twitter (pàgina web on es pot parlar amb gent d’arreu del món) i Gmail ( correu com el Hotmail o el Yahoo o es pot xatejar amb persones que s’hagin agregat).
  - Les característiques de la Web 2.0 són:
  Simplifica l’ús de la web.
  Estalvia temps a l’usuari.
  Estandaritza els llenguatges per a una millor utilització de la re-utilització del còdic.
  Permet una millor interoperabilitat entre aplicacions i entre les aplicacions i les màquines ( software-hardware).
  Facilita les interaccions
  Facilita el reconeixement o detecció de carencies o noves formes d’utilització d’aplicacions.
  Facilita la convergència entre els medis de comunicació i els continguts.
  Facilita la publicació, la investigació i la consulta de continguts webs.
  Què és una Wiki?
  Un wiki, o una wiki, és una web en la que les pàgines poden ser editades per múltiples voluntaris a través del navegador web. Els usuaris poden crear, modificar o esborrar un mateix text que comparteixen.
  Què és un Blog?
  Un blog és una web periòdicament actualitzat que recopila cronològicament textos o articles d’un o més autors, apareixent primer el més recent, on l’autor conserva sempre la llibertat de deixar publicat el que ell vegi convenient.
  Què és un RSS? I un podcasts?, quins lectors coneixes d’aquestes aplicacions?
  - La RSS és una família de formats de fonts web codificats en XML. S’utilitza per a subministrar a subscriptors d’ informació actualitzada freqüentment. El format permet distribuir contingut sense necessitat d’un navegador, utilitzant un software dissenyat per llegit aquests continguts RSS. Exemple de lector: “El Periódico”.
  - Un podcast consisteix en la distribució d’archius multimèdia (normalment audio o vídeo) mediant un sistema de sindicació que permeti subscribir-se i utilitzar un programa que el descarregui per què l’usuari l’escolti al moment que vulgui. No és necessari estar subscrit per descargarregar-los. Exemple de lector: Youtube.