Viure en un món interconectat

1,183 views
1,123 views

Published on

Presentació dels fonaments que es seguiran per desenvolupar el pla de comunicació digital de la Cooperativa Falset-Marçà.

Published in: Business, Technology
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,183
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
3
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide
 • Alguns més populars, d’altres no tant > bo. Els gelats es van convertir en una cosa per compartir, per celebrar i per unir grup Van ser els gustos dels residents el que va cridar als de fora a anar al poble a comprar gelats. Pissarra per compartir opinió Els gelats són millors perquè s’aprecia l’o`pinió del client, més valuós i econòmic de la publicitat, tothom toba allò que busca Sentiment de formar part d’una comunitat Social Ice cream: de la gent per a la gent.
 • Han aparegut centenars de serveis, recursos digitals. Molts de gratuïts o amb comptes gratis. La possibilitat de generar informació i publicar-la és imensa, només cal tenir un equip i uns coneixements d’ofimàtica mínims.
 • L’ordinador ja no és el de casa, la gent el porta al damunt i aquesta capacitat per editar i per publicar es dóna sempre. A temps real, emntre ets a un lloc, fas alguna cosa concreta. L’exemple de l’Etxanobe, el cas de les botigues amb l’ordinador, la gent va pel món fent checkin, explicant què li agrada i què no li agrada.
 • Mitjans domèstics i d’edició ràpida // sense prejudicis ni vergonya // espòntanietat // naturalitat.
 • Valor i importància dels missatges en multi format, l’escrit és un mitjà més, no és l’únic ni el més important.
 • La gent es relaciona i comenta, a distància, prescindint de la marca comercial.
 • Espais de relació entre usuaris i entre empreses i usuaris. Bo: hi ha gent. A Facebook més de 13M de l’Estat Espanyol. Dolent: són espais privats d’empreses que posen les normes que volen i les canvien quan volen. Cal saber jugar-hi. Ex. Perfil / pàgina, per exemple.
 • Hem après: coneixements de màrqueting / publicitat es coneixe, hi ha programes de la tele que en parlen. Sabem quin tipus de relació s’estableix amb el llegunatge publicitari i hi convivim amb indiferència. Això fa que no tingui la influència que havia tingut, no és una revolucí, és un abandonament lent. Ignorem. No fem cas als banners, ni als anuncis El manifest cluetrain.
 • Apunt de la’rticle de Joan Gómez: la feina del pagès que té raïm als seus camps ha d'estar el més arrelada possible a la tradició de la seva terra. La seva feina ha de ser tant respectuosa com sigui possible amb la vida que dona vida als ceps. I el seu vi ha de transmetre, tant com sigui possible, les característiques del seu territori. Això té implicacions en el tipus de raïms que es treballen, en la viticultura que es fa a les vinyes i en la feina que converteix el most en vi. Hi afegiré dues coses que no sempre tenen a veure amb la qualitat final del vi, però que jo aprecio especialment: quanta menys intervenció humana i més respecte per la feina que, d'una manera natural, desenvolupa la vinya en el seu entorn, millor. I un adjectiu que, ho reconec, està per complet passat de moda: quant més control tingui el viticultor sobre tot el procés que acaba duent un raïm a l'ampolla, millor. Hi incloc la venda! D'això se'n diu fer una feina artesana, en català: una persona que respecta les tradicions del seu entorn, que les coneix, reconeix i usa i, sobretot, que les mecanitza el menys possible. Una persona que controla tot el procés i és capaç d'explicar-lo. Treball, consicència, posicionament, tèncica i capacitat comunicactiva.
 • Veracitat i compromís amb cada un dels gestos. El discurs i el treball han de tenir el mateix camí. Les paraules tenen un significat que hem de respectar. Missatge i entrenament Els petits detalls compten.
 • Escoltar molt i parlar amb un llenguatge humà, real, actual i compromés.
 • No hi ha dins i fora. Per a una poersona de fora la coperativa només és una i no entèn que el tracta sigui diferents segons en quina porta truqui. Compra a la coop, truca a la coop, escriu a la coop. Cal trencar amb els esquemes vells, de gran companyia caduda de : això jo no ho porto. Cal aplicar creativitat, si cal, ser resolutius, ràpids i respondre sempre. El que per a la coop. potser només és una rutina més per al client pot ser un fet important. Venem un producte que ultrapassa el valor del que hi ha dins, és unproducte associat a experiències, records, emocions i a grup. Això és el valor més importnats que hem tingut les persones des de sempre.
 • Coherència: de missatge, d’imatge i d’acció. Defensem valor que ja tenim i que entenem, però ara cal donar-los sentit. La diferència està en la coherència.
 • Vendre és la conseqüència, el permi, no és l’objectiu. 78. ¿Quieres que pongamos nuestro dinero? Nosotros queremos que pongas atención. 79. No te preocupes, aún puedes hacer dinero. Eso sí, mientras no sea lo único en tu mente. Els botiguers de tota la vida ho saben i és aquesta la forma que han mantingut la relació amb els seus clients. L’estratègia, la mesura, l’anàlisi de la situació potser sí que l’hem de copiar dels grans, però el trasfons, la filosofia de base que ens fa moure hem de rescatar-la de la nostra forma tradicional de viure i de creure en la comunitat.
 • La creu de la relació amb les marques: Producte: poc respecte, poc amor Moda: poc respecte, molt d’amor Marca: molt respecte, poc amor LovemarK molt de respecte, molt d’amor La forma com es planteja i s’aborda la comunicació i la relació amb el client afecta a això. És un treball amb concepte global: si no hi ha coherència des de la base no funciona.
 • Aplicar les eines i els recursos tecnològics amb criteri i amb un objectiu clar. Casos que funcionen: Lego i Dell, d’altres de petits també funcionen, però no s’expliquen. Gent que a recuperat el negoci perquè ha enxamplat el mercat, combinant botiga física amb botiga en línia. Ës difícil treballa a petita escala, es treballa en minories i quan major l’àbast del treball més fàcil és obtenir resultats. Cal ser creatiu, aprofitar les oportunitats de l’entorn i combinar-les amb l’oportunitat de treballar a nivell mundial.
 • Un exemple de treball ben portat a la xarxa.
 • Com hem començat a la Cooperativa. Obrint fronts, contruint la base per captar el missatge. Lligant el món físic amb el digital. Què hi haurà: un pla de treball, temes per tractar, publicació habitual, norma del 9/1 observació i captura de dades.
 • Això és el que volem aconseguir 1 exemple, n’hi ha 2
 • I això és el que volem que passi sovint. Sabem que no és habitual, que no tothom expressa i comarteix de la mateixa manera. Però són avisos positius. 100-1 hi ha numeros per tot. Hem de treballar per això, per fer feliç a la gent i per saber si ho estem fent bé.
 • En resum
 • Què cal que passi. Necessitem continguts Necessitem fer moure la bola, ja es farà gran després, però les primeres passes són difícils. Cal aprofitar el potencial d’una col·lectiu gran, del qual un % són gent activa. La família també compta.
 • Viure en un món interconectat

  1. 1. Viure en un món interconnectat “ Check in, twit, follow i I Like it” Quan les coses de sempre es comencen a dir d’una altra manera www.enraona.com Empresa, Xarxa i creixement
  2. 2. Ens posem en situació Social Media in Plain English Els costums canvien, però potser no tant...
  3. 3. Birgerking @Flickr >> http://www.flickr.com/photos/birgerking/4731898939 Ens posem en situació
  4. 4. Sergis blog @flickr >> http://www.flickr.com/photos/srgblog/2271326621 Ens posem en situació Portem un ordinador a la butxaca
  5. 5. http://vimeo.com/9181679?ab Parla qui té alguna cosa a dir i diu allò que li ve de gust. En posem en situació
  6. 6. Jesús Cano Sánchez @Flickr >> http://www.flickr.com/photos/cinglesdeberti/4154443729/ Fotografia qui sap veure alguna cosa i enquadra allò que li ve de gust. Ens posem en situació
  7. 7. Els vins que vaig tastant >> http://suggerimentsgastronomics.blogspot.com/2011/04/etim-verema-tardana-2007.html?spref=fb Opina qui descobreix i ho fa seguint el propi criteri . En posem en situació
  8. 8. http://www.facebook.com/etimonline Entra en debat qui vol i quan vol. En posem en situació
  9. 9. Els hem vist el llautó Ja fa temps que hem après el fons del llenguatge publicitari.
  10. 10. Parlem amb cada gest Joan Goméz Pallarès al seu blog “De Vins” “ El vi que més m'agrada m'ha d'emocionar i m'ha d'explicar d'on ve. Ha de fer-ho, a més, sense cridar, en diàleg suau i reposat” .
  11. 11. Parlem amb cada gest Adquireixo compromisos que complexo al peu de la lletra
  12. 12. Parlem amb cada gest Joan Goméz Pallarès al seu blog “De Vins” No oblido mai que m’adreço a altres persones.
  13. 13. Parlem amb cada gest I trenco la barrera entre el món digital i el món físic
  14. 14. Parlem amb cada gest Som una comunitat i en sabem treure profit El logotip Cooperativa Falset Marçà reflexa el nostre esperit i personalitat. Transmet el concepte de tradició, qualitat certificada, autenticitat i producte artesanal, fet a mà i natural. Mostra la fusió de la façana de l’edifici de la cooperativa amb la terra i per tant el sentiment de pertànyer a una àrea geogràfica, a una entitat. El cercle simbolitza la unió de la cooperativa i també el punt de trobada de tots els que formen part d’ella.
  15. 15. Parlem amb cada gest Woodleywonderworks a @Flickr El missatge clau: “ Tu guanyes, jo guanyo”
  16. 16. Aprenem dels que tenim al davant David Armano @Flickr >> http://www.flickr.com/photos/7855449@N02/2780450986 Personalitat. Diferenciació. Història. Notorietat. Veracitat. Interactivitat. Participació. Sabem descobrir les bones idees i aplicar-les a les nostres condicions.
  17. 17. Trobarem a la xarxa bones oportunitats per a fer-nos entendre Aprenem dels que tenim al davant
  18. 18. Ens posem en acció Aprenem dels que tenim al davant
  19. 19. Participem Ens posem en acció
  20. 20. Facebook.com/etimonline Sabem per a què treballem Ens posem en acció
  21. 21. Treballem sempre amb l’uniforme de la Cooperativa Ens posem en acció
  22. 22. En resum Luis perez @flickr Seguim una ruta: Compartim experiència, treball, territori, esforç, companyia. Som a la xarxa per participar, per fer continguts de qualitat, propis i que construeixen la identitat de la cooperativa. De les grans corporacions n’aprenem tècniques de gestió i de mesura, però… Conservem un tarannà propi que es caracteritza des de sempre.
  23. 23. I ens repartim la feina: Social Media in Plain English Es busca gent amb experiència, que visqui amb intensitat la seva quotidianitat. Es busca gent amb força, que ajudi a donar la primera empenta. Es busca gent entusiasta, que escampi l’èssència de la Cooperativa.
  24. 24. Gràcies per la teva atenció. Ens agradarà trobar-te a la Xarxa i aprendre de tu i amb tu. www.enraona.com Empresa, Xarxa i creixement

  ×