Taller de comunicació digital per a petites produccions agrícoles

289 views

Published on

Guió per al taller de 4 hores sobre les possibilitats d'una bona activitat comunicativa digital, per a la comercialització dels productes i serveis de pagesos/es, ramaders i artesans/anes de productes d'origen agrícola.

Published in: Internet
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
289
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Taller de comunicació digital per a petites produccions agrícoles

 1. 1. Taller de comunicació digital per a petites produccions agrícoles Intercanvi d’experiències i coneixements entre dones emprenedores del sector agrari Vilajuïga, 26 de març de 2014
 2. 2. 1. A la Xarxa no hi ha receptes. Hi ha bones idees, bones pràctiques que podràs adaptar al teu cas, bons exemples, però la teva participació a la Xarxa ha de ser genuïna i única. 2. A la Xarxa hi ha poques veritats rotundes i poques negacions inapel·lables. De fet per això no hi ha receptes, cal aplicar reflexió i criteri per a participar-hi amb sentit. 3. Res bo s'apren en 4 hores. Avui et donarem un cúmul d'informació i tu valoraràs si t'interessa i si la pots aplicar. Fes-te teu tot allò que creguis interessant i aplica-ho al teu ritme, trigaràs setmanes i mesos a tenir un bon pla de comunicació: no passa res! 4. La tecnologia córrer molt però les persones anem al ritme de sempre. La participació a la Xarxa demana temps, paciència i constància. Al començament demana esforç i per collir cal esperar, però segurament això ja et passa amb la teva feina, veritat? Per a tu és normal. Algunes advertències que cal que tinguis en compte: Ep, fem ben grossa la lletra petita!
 3. 3. 1. Tens sort, a la Xarxa es parla el teu llenguatge. A la Xarxa afloren els valors de sempre: honestedad, rigor, professionalitat, respecte... són valors que tu ja coneixes i que et permetran viure-la amb naturalitat. 2. Les grans empreses volen assemblar-se cada cop més a tu. Perquè el petit productor, el pagès, és un model de valors positius per a una economia digital. Els grans han d'aprendre a ser com tu, per tant tu jugues amb avantatge. 3. Cada segon et passen coses que els altres volen saber. La teva rutina és novetat per a la gent, a la gent que tu busques a la Xarxa els interessa el teu dia a dia. 4. T'agrada el tracte directe i personal amb les persones? Perfecte, d'això es tracta. A la Xarxa hi ha gent, persones úniques que volen un tracte únic, personal i conscient. Bones notícies I comencem bé, tenim el vent de cara!
 4. 4. Descobrint Hilma af Klint [Hilma af Klint] “Fue una innovadora radical de un tipo de arte que daba la espalda a la realidad visible. Desde 1906 desarrolló un lenguaje abstracto. La obra de Hilma af Klint no es una abstracción real del color y la forma en sí mismos, sino que trata de modelar lo invisible” http://es.wikipedia.org/wiki/Hilma_af_Klint
 5. 5. Els elements de l’estratègia de comunicació digitalt organitzats per capes Nosaltres, la nostra empresa i els nostres productes són un dels elements que cal tenir en compte en una activitat digital enfocada. Els entorns digitals com Twitter, Facebook etc, són també un element més. D’altres? La competència, els condicionats de la xarxa, les persones a qui volem arribar... Haurem d’esbocinar cada element per compendre’l. Després caldrà reconstruir La nostra pròpia estratègia, única i adaptada a allò que busquem i que volem aconseguir.
 6. 6. La fina línia entre presencial i virtual El mitjà és simple anècdota Es conviu amb entorns digitals i accions presencials, hi ha un moment per a tot i la bona interacció entre una comunicació enfocada, honesta i veraç amb un ús acurat dels recursos digitals afavoreixen que el client es senti ben tractar, rebi una atenció acurada i un servei de valor.
 7. 7. Algun bon exemple
 8. 8. Competències digitals per a la participació digital Un professional de la comunicació digital ha de tenir un coneixement molt profund i plural sobre tècniques, recursos i processos de comunicació en entorns digitals. Aquest no és el teu cas: tu has de saber molt del teu ofici i, si vols participar a la Xarxa en benefici de la teva activitat professional, has d'adquirir algunes de les habilitats més importants. Sobretot és important que: ● Trobis un estil personal d'expressar-te. ● Interaccionis amb les altres persones, la Xarxa és bidireccional. ● Utilitzis els recuros de la Xarxa que més s'adequen a la teva intenció. ● Integris la participació a la Xarxa dins de la teva feina diària. ● Planifiquis una estratègia de participació, que sigui útil per a la teva petita empresa.
 9. 9. Per a què treballes? Amb qui em vull entendre? En quin moment de relació /connexió em trobo? És important reconèixer les preferències de la persona a qui ens volem adreçar i el moment de la relació en què ens trobem.
 10. 10. El mapa temàtic Organitzar bé la teva feina t'estalviarà temps i et permetrà aconseguir bons resultats amb el mínim esforç possible. Aquesta és la intenció del mapa temàtic. Un mapa temàtic t'ajuda a triar quins són els continguts clau de la teva participació digital, t'ajuda a fer una llista de temes, activitats, accions i moments amb els quals pots crear continguts interessants per nodrir el teu perfil digital, amb un apunt al blog o amb una simple fotos o un breu comentari. Aquí tens com exemple el mapa temàtic d’un celler.
 11. 11. La connexió entre eines i recursos digitals Xarxes socials, eines, recursos, aplicacions... n'hi ha milers, cada dia se n'obren de nous, cada dia en tanca algun. Per això és important triar bé on obres un perfil digital i com l'integres a la teva feina. En essència és recomanable: ● Participar ens els entors digitals on ja hi ha la teva gent: clients, companys de gremi, col·laboradors... ● Distribuir els continguts en diferents espais, perquè no tothom és a la mateixa xarxa socials i perquè en cas que alguna de les xarxes estrenyi en excés les condicions de participació o plegui, tinguis ja alternatives per continuar amb la teva activitat digital. ● Connectar els perfils a través dels ginys i aplicacions que ja et proporcionen i que et permeten fer publicació simultània d'un mateix contingut.
 12. 12. Planificació del treball per aconseguir bons resultats Aquesta és la diferència entre la participació lúdica i la participació enfocada a la comercialització. Et proposem: 4. Àmbits d'actuació: ● Treballar la teva identitat professional. ● Engrescar als teus clients perquè parlin de com experimenten i utilitzen els teus productes. ● Difondre, activar i reforçar les promocions, ofertes, capmanyes que fas en una temporada, en una fira... ● Focalitzar la teva atenció en fets que t'ajudaran a conèixer el teu client, a saber què busca i què li pots oferir. El pla de treball t'ajuda a organitzar la teva participació digital en aquest quatre àmbits i a integrar-la dins el teu dia a dia.
 13. 13. I això és tot? No, això només és el començament! Ara cal que: ● Hi dediquis temps, una mica més al principi, després ho faràs amb certa facilitat. ● Trobis bons companys de viatge, gent que t'ajudarà a comprendre allò que tu no veus clar i gent que s'interessarà per allò que tu aportaràs. ● Visquis la xarxa des del teu tarannà i hi aboquis el saber fer i les formes que ha utilitzes en el teu dia a dia, sempre que parles amb un client, un proveïdor, un company d'ofici o un veï. ● Apliquis una certa sistemàtica que t'ajudarà a enfocar la participació digital per al bé de la teva feina i de la comercialització dels productes del teu hort.
 14. 14. Per a tot allò que et convingui, sempre. Ara i quan s’acabi el taller: * Parlarem sempre que vulguis a través de Twitter, m’hi trobaràs com a @bfarriol * Recollirem bons materials per a compartir amb tu a http://pensant-xarxa.tumblr.com/ * Publicarem reflexions sobre el món digital per a l’empresa a http://blog.enraona.com/ * Em trobaràs a bernadette@fesomia.cat i al 620024993

×