Internet al 2011 i petits negocis

532 views
479 views

Published on

Presentació per a exposar breument què hi ha avui a Internet.
Pensat per un grup de comerciants i professionals que demanen un primer ajut per comprendre com enfrontar-se a Internet.

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
532
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Internet al 2011 i petits negocis

 1. 1. Internet i els negocis De què parlarem? Realment em perdo alguna cosa interessant?
 2. 2. Ja hem viscut un canvi Canvis tecnològics que canvien els nostres papers Fotografia de teclasorg a Flickr Fotografia de Salvor · Flickr Érem lectors Som lectors i editors I entràvem a Internet només a mirar. Ara a Internet hi som sempre des de l’ordinador, el mòbil o el tablet i anem a parlar-hi.
 3. 3. Canvis socials que canvien els nostres papers http://www.youtube.com/watch?v=agThuI1eBHY Ja hem viscut un canvi Atura’t uns minuts i mira’t aquest vídeo.
 4. 4. Les normes clares Tots els recursos 2.0 Són aplicacions en línia, accessibles des de qualsevol terminal mòbil. No tenen sentit sense l’acció i la col·laboració de les persones. Tenen uns costos d’interconectivitat realment baixos. Els usuaris participem en la seva arquitectura i en decidir quin ús s’hi dóna.
 5. 5. exemples interessants http://www.youtube.com/watch?v=peYlDdk5kS0 Bere Casillas Elegancia 2.0 Un sastre de Granada que té un canal de YouTube on dóna consells i ensenya les seves col·leccions.
 6. 6. exemples interessants http://www.supermarketsarah.com/walls.php Supermarket Sarah és un exemple de com una idea senzilla funciona. La Sarah penja a Internet una foto dels seus aparadors i els converteix en la seva botiga online.
 7. 7. exemples interessants http://www.facebook.com/profile.php?id=1842223727 Un veï que ja ha deixat empremta a la xarxa. L’Orangette és una botiga de referència per a la comunitat de twitters i facebuquers del Camp de Tarragona.
 8. 8. exemples interessants http://blog.grasset.es/ Qui diu que ningú vols saber res d’una immobiliària? Grasset manté una activitat social molt efectiva des d’un blog, Twitter i Facebook.
 9. 9. Perquè la gent compartim En temps real. Mentre comprem i adquirim serveis la gent opinem, recomanem i ens ho expliquem tot. Foursquare és una aplicació per a mòbils, per geolocalitzar serveis i deixar-hi comentaris per a altres usuaris. http://foursquare.com/
 10. 10. I en consequència El món digital i el físic cohabiten, es fusionen. Internet ens permet establir vincles permaments amb els nostres clients. La identitat particular de la petita empresa guanya en valor i es posiciona per davant de grans marques, que mantenen discurs caduc, publicitari i buit. Viure d’esquenes al web social és perdre una oportunitat per fer valer la pròpia identitat. Cal aprendre a participar en les xarxes social, però el sentit comú i la capacitat d’observació ens guiaran.
 11. 11. I d’on ha sortit aquesta revolució? Fa anys que grans coneixedors de la sociologia, l’empresa, i les TIC han sabut veure el canvi en les relacions comercials entre client i empresa. Un referent d’aquest canvi es va publicar l’any 1999 és el Manifest Cluetrain, un llibre que parla d’aquest canvi. En vols conèixer alguna idea? A continuació trobaràs 4 punts del manifest amb què comença el llibre.
 12. 12. El manifest Cluetrain http://www.cluetrain.com/ http://es.wikipedia.org/wiki/Manifiesto_Cluetrain Los mercados son conversaciones. 1 Los mercados consisten en seres humanos, no sectores demográficos. 2 Si las conversaciones humanas, sus opiniones, sus chistes, sus argumentos, sus perspectivas, son usualmente abiertas y naturales, ¿Por qué cambiarlo? 4 Internet está permitiendo conversaciones entre seres humanos que antes simplemente eran imposibles, en la era de los Medios Masivos de Comunicación. 6
 13. 13. I per acabar És formar part de la Xarxa. És sumar esforços per a millorar l'efectivitat, l'ordre i la creació de nous coneixements. És l'Internet de les persones i per a les persones. Què és el Web social (o web 2.0) És velocitat, llibertat, obertura, innovació, mobilitat, autenticitat i sobretot un espai d’expansió.
 14. 14. http://bloc.enraona.com http://enraona.com Més idees? alguna pregunta? [email_address] Gràcies per la teva atenció. Aquesta presentació es publica sota una llicència Creative Commons 2.5 Si voleu conèixer més detalls sobre les llicències Creative Commons visiteu http://cat.creativecommons.org/ www.enraona.cat Presència a la Xarxa.

×