• Save
Internet al 2011 i petits negocis
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Like this? Share it with your network

Share

Internet al 2011 i petits negocis

 • 599 views
Uploaded on

Presentació per a exposar breument què hi ha avui a Internet. ...

Presentació per a exposar breument què hi ha avui a Internet.
Pensat per un grup de comerciants i professionals que demanen un primer ajut per comprendre com enfrontar-se a Internet.

 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Be the first to comment
  Be the first to like this
No Downloads

Views

Total Views
599
On Slideshare
599
From Embeds
0
Number of Embeds
0

Actions

Shares
Downloads
0
Comments
0
Likes
0

Embeds 0

No embeds

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
  No notes for slide

Transcript

 • 1. Internet i els negocis De què parlarem? Realment em perdo alguna cosa interessant?
 • 2. Ja hem viscut un canvi Canvis tecnològics que canvien els nostres papers Fotografia de teclasorg a Flickr Fotografia de Salvor · Flickr Érem lectors Som lectors i editors I entràvem a Internet només a mirar. Ara a Internet hi som sempre des de l’ordinador, el mòbil o el tablet i anem a parlar-hi.
 • 3. Canvis socials que canvien els nostres papers http://www.youtube.com/watch?v=agThuI1eBHY Ja hem viscut un canvi Atura’t uns minuts i mira’t aquest vídeo.
 • 4. Les normes clares Tots els recursos 2.0 Són aplicacions en línia, accessibles des de qualsevol terminal mòbil. No tenen sentit sense l’acció i la col·laboració de les persones. Tenen uns costos d’interconectivitat realment baixos. Els usuaris participem en la seva arquitectura i en decidir quin ús s’hi dóna.
 • 5. exemples interessants http://www.youtube.com/watch?v=peYlDdk5kS0 Bere Casillas Elegancia 2.0 Un sastre de Granada que té un canal de YouTube on dóna consells i ensenya les seves col·leccions.
 • 6. exemples interessants http://www.supermarketsarah.com/walls.php Supermarket Sarah és un exemple de com una idea senzilla funciona. La Sarah penja a Internet una foto dels seus aparadors i els converteix en la seva botiga online.
 • 7. exemples interessants http://www.facebook.com/profile.php?id=1842223727 Un veï que ja ha deixat empremta a la xarxa. L’Orangette és una botiga de referència per a la comunitat de twitters i facebuquers del Camp de Tarragona.
 • 8. exemples interessants http://blog.grasset.es/ Qui diu que ningú vols saber res d’una immobiliària? Grasset manté una activitat social molt efectiva des d’un blog, Twitter i Facebook.
 • 9. Perquè la gent compartim En temps real. Mentre comprem i adquirim serveis la gent opinem, recomanem i ens ho expliquem tot. Foursquare és una aplicació per a mòbils, per geolocalitzar serveis i deixar-hi comentaris per a altres usuaris. http://foursquare.com/
 • 10. I en consequència El món digital i el físic cohabiten, es fusionen. Internet ens permet establir vincles permaments amb els nostres clients. La identitat particular de la petita empresa guanya en valor i es posiciona per davant de grans marques, que mantenen discurs caduc, publicitari i buit. Viure d’esquenes al web social és perdre una oportunitat per fer valer la pròpia identitat. Cal aprendre a participar en les xarxes social, però el sentit comú i la capacitat d’observació ens guiaran.
 • 11. I d’on ha sortit aquesta revolució? Fa anys que grans coneixedors de la sociologia, l’empresa, i les TIC han sabut veure el canvi en les relacions comercials entre client i empresa. Un referent d’aquest canvi es va publicar l’any 1999 és el Manifest Cluetrain, un llibre que parla d’aquest canvi. En vols conèixer alguna idea? A continuació trobaràs 4 punts del manifest amb què comença el llibre.
 • 12. El manifest Cluetrain http://www.cluetrain.com/ http://es.wikipedia.org/wiki/Manifiesto_Cluetrain Los mercados son conversaciones. 1 Los mercados consisten en seres humanos, no sectores demográficos. 2 Si las conversaciones humanas, sus opiniones, sus chistes, sus argumentos, sus perspectivas, son usualmente abiertas y naturales, ¿Por qué cambiarlo? 4 Internet está permitiendo conversaciones entre seres humanos que antes simplemente eran imposibles, en la era de los Medios Masivos de Comunicación. 6
 • 13. I per acabar És formar part de la Xarxa. És sumar esforços per a millorar l'efectivitat, l'ordre i la creació de nous coneixements. És l'Internet de les persones i per a les persones. Què és el Web social (o web 2.0) És velocitat, llibertat, obertura, innovació, mobilitat, autenticitat i sobretot un espai d’expansió.
 • 14. http://bloc.enraona.com http://enraona.com Més idees? alguna pregunta? [email_address] Gràcies per la teva atenció. Aquesta presentació es publica sota una llicència Creative Commons 2.5 Si voleu conèixer més detalls sobre les llicències Creative Commons visiteu http://cat.creativecommons.org/ www.enraona.cat Presència a la Xarxa.