20/20 vision Europe - Factuurcongres 2011

302 views

Published on

Presentatie van 20/20 vision Europe op het factuurcongres 2011

Published in: Health & Medicine, Technology
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
302
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
52
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide
 • ‘Normaal’ factuurbakje in beeld => Harm komt op in snel pakWelkom op het factuucongresMarketing medewerker zei dat ik de motor achter 20/20 vision ben en tijdens mijn presentatie in mijn snelste pak moest verschijnen. Als ik om mij heen kijk ben ik blijkbaar de enige die de dresscode begrepen heeftEven zonder gekheid, mooie tekening van een traditioneel factuurbakje... waarschijnlijk voor veel van de aanwezige organisaties nog steeds de wijze waarop de facturen verwerkt worden. Niet echt snel.
 • 2020 EU kranten kop of website print screenDit is Europa’s ambitie niveau => In 2020 massale adoptie van electronisch factureren.NL al sinds begin 2009 speerpunt overheid om te stimuleren => wat heeft het opgeleverd?
 • 2011 en dit is status nuLokale overheid volledig achterop en niet bezig met implementatieDigipoort loopt achter met onboarding van verzenders en ontvangersVersoepelen regels door voormalig Staatssecretaris De Jager levert een hoop onveilige PDF’s en weinig electronische facturen op tot op heden.Waarom wachten op 2020, als we vandaag kunnen starten met geautomatiseerde factuurverwerking. Nu dan over de 4 assen van efficienter, sneller, groener en beter een korte blik op wat we allemaal missen als we niet nu uit de startblokken komen.
 • 4 x een stil beeld dat uit de ‘film’ geplukt is en aan de hand waarvan ik vertel waarom organisaties dus niet moeten wachten met e-InvoicingEfficienterPapieren facturen hebben de neiging om kwijt te raken waardoor er veel werk moet worden verricht om het proces te borgen.Als je de betaaltermijn voor facturen structureel niet haalt moet u reageren op vele herinneringen die ontvangen worden.Matchen van een papieren factuur met gegevens van een bestelling, uitzendbriefje of contract is een arbeidsintensief en foutgevoelig proces
 • 4 x een stil beeld dat uit de ‘film’ geplukt is en aan de hand waarvan ik vertel waarom organisaties dus niet moeten wachten met e-InvoicingSnellerHet factuurbakje aan het begin van mijn presentatie gaf al duidelijk aan dat de hele logistiek van het traditionele proces de boel flink ophoudt.Papieren bestellingen worden opgestuurd naar leveranciers die alles overtikken in hun ERP systeem en vervolgens, na levering, weer een papieren factuur terugsturen. De verwerking wordt daardoor fors vertraagd.
 • 4 x een stil beeld dat uit de ‘film’ geplukt is en aan de hand waarvan ik vertel waarom organisaties dus niet moeten wachten met e-InvoicingGroenerDenk aan al die bomen die gekapt moeten worden om uw factuur te kunnen printen en verzenden.De vrachtauto’s die op diesel door het land rijden om de fysieke facturen van A naar B te brengen. Niet echt van A naar Beter.Groener = duurzamer = MVOWeinig fun te beleven als medewerker op de crediteuren administratie die continue ruzie heeft over de vraag waar een factuur is en wie ervoor verantwoordelijk is dat er te laat betaald wordt.En is het ook niet MVO om doelmatig en transparant om te gaan met de middelen binnen een organisatie; ongeacht of dit publiek of privaat is.
 • 4 x een stil beeld dat uit de ‘film’ geplukt is en aan de hand waarvan ik vertel waarom organisaties dus niet moeten wachten met e-InvoicingBeterEnerzijds volgt beter eigenlijk uit de optelsom van het voorgaandeDe kwaliteit van processenStuur instrument voor controle over uitgaande geldstroom
 • Factuurbakje komt terug met Factuurversneller logo er onderdagvoorzitter interumpeert mij en reageert op kreet factuurversneller; “Mooie term, ik ben benieuwd wat de zaal zich daarbij voorstelt”. Eén of twee mensen uit het publiek gekozen door dagvoorzitter (dus niet vragen wie heeft daar een mening over).Terug naar HP met opmerking “Daar heb jij natuurlijk vast ook een visie op”Waar zit de winst; budget2Pay verhaal zonder slides (factuurbakje nog op achtergrond)FM – PostNL doet er minimaal een dag over om een papieren factuur bij u te bezorgen. Middels een e-Factuur wordt dat teruggebracht tot enkele seconden. Deze versnelling valt echter volledig in het niet als je goedkeuringsproces niet op orde is. De tijdwinst daar is nog substantieler;IM – versnellen van proces door je bestelproces te automatiseren, waar mogelijk electronisch te bestellen en daarmee ook de factuurcontrole via matching te vereenvoudigen;CM – centraal inzicht in de contractuele afspraken met leveranciers maakt dat de facturatie afspraken met de leverancier direct zichtbaar zijn en alleen op de afwijkingen gereageerd hoeft te worden;BM – en als dan ook nog direct inzichtelijk is dat vanuit het beschikbare budget zonder enig probleem betaald kan worden, dan hebben we het proces pas echt versneld.En hoe ziet zo een factuurversneller er dan uit?
 • Factuurbakje wordt nu Formule-1 bakje met USB poortIntroductie van wat 20/20 vision de factuurversneller noemtNiet alleen het electronisch verzenden of ontvangen van facturenIntegrale aanpak van het proces en de keten om uiteindelijk echt te versnellen en verbeteren
 • Verwijzen naar de praktijksessie van 20/20 visionIk kan u vanuit mijn ervaring vertellen dat het versnellen van facturen topsport is en dat de coureur net zo belangrijk is als het gebruikte gereedschap.Vandaag ben ik op dit podium uw factuurversneller en heeft u nog vragen naar aanleiding van dit verhaal, dan kunt u mij op het getoonde mailadres, via LinkedIn of zometeen op de stand bereiken.Vanmiddag wordt door een mede factuurversneller een praktijkcase behandeld die inmiddels door 20/20 vision op volle snelheid is gebracht.
 • En als u zelf eens wilt voelen hoe het is om in de huid van een factuurversneller te kruipen, kom dan naar de stand van 20/20 vision. U dingt daardoor ook direct mee naar een iPad 2. Deze wordt namelijk verloot onder alle geregistreerde factuurversnellers.Rest mij niets dan u te danken voor uw aandacht!
 • 20/20 vision Europe - Factuurcongres 2011

  1. 1. [e]factuur?<br />
  2. 2.
  3. 3.
  4. 4. Efficiënter<br />
  5. 5. SNELLER<br />
  6. 6. GROENER<br />
  7. 7. BETER<br />
  8. 8. Hoe kunnen we versnellen?<br />
  9. 9. Snelheid door proces en keten integratie!<br />
  10. 10. Nadere kennismaking met de Factuurversneller®?<br /> Stand nr. 10<br /> Praktijksessie om 13:30:“De Factuurversneller in de praktijk”<br />harm.poelen@2020vision.nl<br />
  11. 11. Kruip zelf in de huid van de Factuurversneller®!<br /> Stand nr. 10<br />En maak kans op een iPad 2<br />

  ×