Memoria explorer kids 2013_CATALÀ

303 views

Published on

Dossier presentació del projecte educatiu EXPLORER KIDS, creat per a nens i joves de 9 a 14 anys, amb la finalitat que desenvolupin el seu pensament creatiu gràcies a pensar com ho fa un explorador.

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
303
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Memoria explorer kids 2013_CATALÀ

 1. 1. «No hem de deixar d’explorar. Al final de les nostres exploracions arribarem al lloc d’on partim i el coneixerem per primera vegada». T.S Eliot
 2. 2. Explorer Kids és un projecte educatiu per a nens i joves de 9 a 14 anys, amb l’objectiu que desenvolupin el seu pensament creatiu gràcies a la manera de pensar pròpia d’un explorador. Partim de la base que la persona creativa utilitza el mateix tipus de pensament que un explorador. Per tant, l’objectiu principal és ensenyar-los a pensar d’una manera diferent i a descobrir l’explorador que tots portem dins. Pensar d’aquesta manera els permet sentir, pensar i viure d’una manera diferent, més creativa, proactiva i intel·ligent. Gràcies al mètode explorer thinking, la persona adquireix les eines mentals necessàries per enfrontar-se amb èxit a un problema, desenvolupar un projecte o trobar noves possibilitats i oportunitats en el seu entorn. ¿QUÈ ÉS? l'experiència
 3. 3. ¿ PER A QUÈ SERVEIX APRENDRE A PENSAR? Beneficis Aprendre a pensar adequadament des d’una edat primerenca comporta múltiples i diferents beneficis. El més important és que el kid descobreix l’explorador que porta dins i és conscient de la utilitat d’explorar com una actitud i filosofia de vida. Gràcies a això el kid desenvolupa habilitats i competències que no aprèn a l’escola, però que sí són necessàries a la vida.
 4. 4. METODOLOGIA explorer thinking Explorer thinking és un mètode de pensament creatiu creat per en Guzmán López, el qual sorgeix de la hipòtesi que les persones creatives utilitzen el mateix tipus de pensament que els exploradors. Els dos s’enfronten a reptes, solucionen problemes i troben noves oportunitats en el seu entorn. Ambdós també mantenen certa actitud positiva a la vida, amb una bona autoestima i seguretat en si mateixos. L’explorer thinking treballa les actituds, amb el llenguatge i amb les diferents eines mentals creades a partir dels coneixements en psicologia, neurociència i l’estudi del pensament. També està inspirat en disciplines com el coaching, la PNL, la improvisació, el design thinking o el visual thinking.
 5. 5. PROCÈS ruta de l’explorador Perquè el kid es converteixi en explorer i aprengui a pensar creativament, hem dissenyat un recorregut amb tres etapes clarament diferenciades. STAGE 01: FEELING EXPLORER STAGE 02: THINKING EXPLORER STAGE 03: LIVING EXPLORER
 6. 6. Feeling explorer: sentir-se com un explorador Si l’objectiu final és pensar igual que un explorador, és important que el kid senti el mateix en el seu medi més habitual, la naturalesa. Per tant, la primera etapa pretén introduir-se en la naturalesa amb el seu grup i el guia corresponent per a una jornada plena d’aventures i reptes motivadors a superar.
 7. 7. Thinking explorer: pensar com un explorador Una cop s’ha experimentat el que sent un explorador, el segon pas és aprendre a pensar com ell. En aquesta segona etapa s’ensenyaran les eines de pensament de l’explorer thinking per tal que el kid aprengui a pensar per si mateix. QUI: L’Explorador COM: La Ruta QUÈ: La Motxilla
 8. 8. L’explorador: la persona Autoconeixement: imprescindible perquè el kid sàpiga qui és realment, quines són les seves habilitats i també les seves carències. Actituds: Explorar és, sobretot, una actitud, una filosofia de vida. Però les actituds es poden ensenyar i contagiar. Aquí tractarem les que considerem imprescindibles per a ser un autèntic explorador. La motxilla: les seves eines Tipus de pensaments: s’estudiaran diferents tipus de pensament com el lateral, el visual, el crític o el slow. Tot el que és necessari per pensar fora de la caixa. Eines: són tècniques concretes d’aplicació directa a problemes o situacions que requereixen pensament explorador com la imaginació, l’escolta activa, l’observació, la producció d’idees creatives o la improvisació. La ruta: el camí Organització: són tècniques per a que el kid aprengui a gestionar millor el seu temps, a planificar un projecte i a orientar-se una vegada posat en marxa. Full de ruta: per últim, serà necessari realitzar un pla d’acció amb tasques concretes, etapes i altres aspectes d’un projecte.
 9. 9. Living explorer: viure com un explorador Última etapa de la ruta per arribar a l’objectiu final: convertir-se en un explorer. Si ja s’ha sentit i s’ha après el mètode de pensament, és hora de posar-lo en pràctica. En aquesta última etapa es desenvoluparà un projecte concret que demostrarà a tots i, sobretot a un mateix, que el kid és ara un autèntic explorer kid. Els camps d’aplicació es podran escollir segons les preferències de cadascú, entre projectes d’empresa, producte o personal.
 10. 10. FORMATS Construeix el teu Explorer kids Explorer Kids està pensat perquè puguis construir-te el format segons les teves necessitats. Com que es tracta d’un programa modular tu esculls quan y com fer-lo.
 11. 11. FORMATS Escola d’estiu Quan l’escola tanca les seves portes és un bon moment per convertir-se en un explorador. La Ruta d’Explorer Kids té una versió especial de cara a l’estiu per aprofitar aquest dies de vacances. Es tracta d’una Escola d’Estiu on, durant deu dies (laborals, no caps de setmana), passaran per les tres etapes proposades a la ruta original: feeling, thinking, living. Cada dia treballaran diferents competències i habilitats, primer de manera física per poder després fer el paral·lelisme amb la part mental.
 12. 12. ORGANITZA Explorando el Kilimanjaro Explorando el Kilimanjaro és una plataforma de projectes creatius i innovadors. Es basa en el concepte d’explorar com a mètode per pensar d’una manera diferent i trobar noves idees, oportunitats i solucions a problemes. El Kilimanjaro és la muntanya més alta d’Àfrica i aquí representa l’objectiu a aconseguir. Cadascú de nosaltres ha d’escalar el seu propi Kilimanjaro i, per aconseguir-ho, el pensament explorador ens ajuda a superar tots els obstacles.
 13. 13. www.explorerkids.es hola@explorerkids.es CONTACTO  Totes les imatges del projecte tenen els drets reservats. S’haurà de demanar permís pel seu ús o distribució.
 14. 14. ensenyem a pensar

×