Disseny i JJOO

565 views

Published on

0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
565
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3
Actions
Shares
0
Downloads
4
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Disseny i JJOO

 1. 1. EL DISSENY I ELS JOCS OLÍMPICS
 2. 2. SESSIÓ 1 QUÈ ENTENEM PER DISSENY? · Disegno (llatí) · Configuració mental i posterior execució d’una solució en qualsevol camp. · Disseny gràfic · Disseny producte / industrial · Disseny moda · Disseny interior
 3. 3. PRESENTACIÓ DEL PROJECTE · Encàrrec empresa de disseny: Desenvolupar la part gràfica d’uns jocs olímpics. · Exemple Rio de Janeiro. · Projecte de llarga durada. Diverses entregues amb correccions. Portar la feina al dia. · Parts del treball: - Introducció (prendre apunts durant les classes i completar al final) - Conceptualització - Logotip - Mascota - Pictogrames
 4. 4. 1) INTRODUCCIÓ Explicació del projecte (1 pàg. Mínim) - En què consisteix l’encàrrec? - Informació sobre els jocs olímpics - Informació sobre el disseny gràfic - Quins treballs hem fet? (redactar un cop finalitzat el projecte)
 5. 5. 2) CONCEPTUALITZACIÓ En quins conceptes m’he basat per fer el meu treball (1 pàg. Mínim) - Pluja d’idees: 30 paraules sobre el concepte que tinc de Barcelona i 30 paraules sobre els JJOO. - Escollir-ne una de cada. - Explicar per què he escollit aquestes dues i per quin motiu són representatives dintre del projecte.
 6. 6. 2) CONCEPTUALITZACIÓ
 7. 7. SESSIÓ 2 EL LOGOTIP Element gràfic que identifica una persona, element, objecte, producte…
 8. 8. CARACTERÍSTIQUES - Simple: formes poc complexes i comprensibles. - Llegible: tipografia clara i fàcil de llegir. - Claredat: La idea o concepte s’ha d’entendre a simple vista. - Equilibri: tenir en compte la composició i les proporcions. - Color: simbologia i impacte. - Originalitat: destaca sobre els altres, és únic. - Adaptabilitat: s’ha de poder adaptar a qualsevol format (petit, gran…) - Homogeneïtat: pensar en el conjunt. No parts separades.
 9. 9. SESSIÓ 3 3) EL LOGOTIP Partint dels esbossos realitzats a la sessió anterior realitza amb ordinador el logotip definitiu. Procés de treball: - Pots partir de la imatge escanejada o tornar-lo a dibuixar. - Descarrega’t el logotip de les anelles dels JJOO en bona qualitat. - Escull la tipografia (fes varies proves que caldrà que adjuntis al treball).
 10. 10. 3) EL LOGOTIP
 11. 11. 3) EL LOGOTIP
 12. 12. 3) EL LOGOTIP
 13. 13. 3) EL LOGOTIP
 14. 14. SESSIÓ 4 3) EL LOGOTIP Treball escrit (1 pàgina mínim) - Títol - Introducció: què és un logotip, quins elements té, en quins aspectes ens hem fixat... - Disseny del projecte: en quina/es idea/es ens hem basat, com ho he portat a la pràctica, quin procés he seguit, descripció formal, per què ho he fet així, compleix els objectius marcats, quines decisions he pres i per què... - Imatges dels esbossos i resultat final (aquest últim mitja pàgina).
 15. 15. SESSIÓ 5 LA MASCOTA - Objecte de Merchandising. - Formes antropomòrfiques o animals. - Relació amb el lloc d’origen i amb el concepte del treball.
 16. 16. 4) LA MASCOTA Dissenya la teva mascota tenint en compte la conceptualització del teu treball. - Pot tenir relació amb la ciutat. Formes antropomòrfiques o animals. - Compte amb fer molts detalls. Procés de treball: - Fes diversos esbossos de diferents idees. - Desenvolupa amb varies proves la idea que creguis més encertada. Cal escollir el color. - Digitalitza els esbossos (escàner o fotografia).
 17. 17. SESSIÓ 6 4) LA MASCOTA Partint dels esbossos realitzats a la sessió anterior realitza amb fang el teu objecte en 3 dimensions i pinta-la a la següent sessió. SESSIÓ 7 TREBALL ESCRIT (1 pàgina mínim de text) - Títol - Introducció: què és una mascota, quins elements té, en quins aspectes ens hem fixat... - Disseny del projecte: en quina/es idea/es ens hem basat, com ho he portat a la pràctica, quin procés he seguit, descripció formal, per què ho he fet així, compleix els objectius marcats, quines decisions he pres i per què... - Imatges dels esbossos i resultats finals (dibuix i objecte).
 18. 18. 4) LA MASCOTA
 19. 19. 4) LA MASCOTA
 20. 20. SESSIÓ 8 ELS PICTOGRAMES Símbol que descriu una realitat de forma simplificada amb una funció informativa.
 21. 21. Munich 1972 Moscú 1980
 22. 22. Los Ángeles 1984 Seúl 1988
 23. 23. Barcelona 1992 Atlanta 1996
 24. 24. Sydney 2000 Atenes 2004
 25. 25. Bejing 2008 Londres 2012
 26. 26. 5) ELS PICTOGRAMES Per tal d’elaborar els pictogrames dels nostres JJOO abans ens cal fer un estudi de la figura humana per entendre com funciona l’estructura del cos. Dibuixa de forma esquemàtica les diferents posicions. Compte amb les proporcions!!!
 27. 27. SESSIÓ 9 5) ELS PICTOGRAMES Estudia les diferents posicions dels esports. Posteriorment comença a fer proves de com voldràs que sigui formalment el teu pictograma.
 28. 28. SESSIÓ 10 5) ELS PICTOGRAMES Realitza les peces que serviran de model en una cartolina blanca i retalla-les. Posteriorment fes les fotografies de cada esport. - Pot tenir relació amb el logotip i la mascota (concepte o estètica) - Dibuixos esquemàtics i homogenis (formes, direcció, proporcions...) - Dissenys funcionals (s’ha de reconèixer l’esport). Cal posar la càmara en paral·lel amb el suport. Compte amb les imatges borrosos i en enquadrar deixar suficient espai!
 29. 29. 5) ELS PICTOGRAMES
 30. 30. 5) ELS PICTOGRAMES
 31. 31. 5) ELS PICTOGRAMES
 32. 32. 5) ELS PICTOGRAMES
 33. 33. 5) ELS PICTOGRAMES
 34. 34. SESSIÓ 11 5) ELS PICTOGRAMES Retoca amb el gimp les fotografies dels pictogrames (brillantor – contrast) i monta-les a la graella que tens penjada al clickedu. TREBALL ESCRIT (1 pàgina mínim de text) - Títol - Introducció: què és un pictograma, quins elements té, en quins aspectes ens hem fixat... - Disseny del projecte: en quina/es idea/es ens hem basat, com ho he portat a la pràctica, quin procés he seguit, descripció formal, per què ho he fet així, compleix els objectius marcats, quines decisions he pres i per què... - Imatges dels dibuixos preparatoris, esbossos i resultats finals.
 35. 35. 5) ELS PICTOGRAMES INSTRUCCIONS PER EDITAR LA PLANTILLA DELS PICTOGRAMES - Obriu la quadrícula que hi ha penjada al clickedu. (21x21cm 72ppp / 9 separacions de 70x70mm) - Arxiu – obrir – seleccionar arxiu. - Rotació imatge (si cal): imatge – transformar – escollir la opció que ens interessa. - Dimensions imatge: imatge – escalar imatge – seleccionar mil·límetres – cadena – amplada 150mm i alçada hauria de sortir sol – resolució 72 (píxels/in). - Seleccionar: Eina selecció rectangular, proporció d’aspecte. (1:1) - Edició – copiar. Obro la pestanya de la quadrícula – creo una capa nova - edició – enganxar. - Escalar imatge: amb l’eina “moure” porto la fotografia al requadre que li pertany. Escullo la eina “escalar” i clico sobre la fotografia. – mil·límetres – cadena tancada – 70 amplada i 70 llargada (surt sol).
 36. 36. SESSIÓ 12 Construeix el dossier de final de projecte: Aspectes formals (Tot el dossier ha de mantenir la mateixa línia formal). Tipografia Arial, Helvetica… Mida de la lletra 11. Text justificat i interlineat 1 Ús adequat de la negreta, subratllat per donar importància als títols. Corregir les faltes d’ortografia i de redactat!!! Estructura - Portada (Títol, nom i cognoms, curs i any, escola...) - Índex (numerar les pàgines) - Introducció: Explicació del projecte (en què consisteix l’encàrrec, quins treballs hem fet, informació sobre els jocs olímpics, informació sobre el disseny gràfic..) - Conceptualització: Jocs olímpics Barcelona 2016. Recerca d’informació (pluja idees) i justificació de l’elecció definitiva, com he dut a terme la idea escollida en els meus dissenys? - Logotip. - Mascota. - Pictogrames.

×