1. korak

Prijava

Kliknite gumb Prijava
1. korak

Prijava
Vtipkajte svoje uporabniško ime in geslo

Nasvet: Če se ne morete spomniti
svojega gesla, pojdite na ‘St...
2. korak

Osveži svoj Profil

Kliknite zavihek Profil
2. korak

Osveži svoj Profil
Nasvet: Na katerem zavihku se trenutno nahajate, lahko
izveste tako, da preverite. ali je nas...
2. Korak Osveži svoj Profil
Če želite posodobiti svoj
profil, kliknite Urejanje
Profila

Nasvet: Dobro je, če naložite svo...
2. Korak

Osveži svoj Profil

Uredite lahko
večino svojega
profila, vključno s
svojim imenom in
naslovom
elektronske pošte...
3. korak Razmislite o svoji ideji za projekt

Nasvet: Če že imate zamisel za projekt, lahko druge o tem obvestite tako, da...
3. Korak Koga želite poiskati?
Kontrolni seznam
Tu je nekaj vprašanj, ki vam bodo pomagala pri izboru vašega potencialnega...
4. korak Uporaba funkcije Iskanje
Kliknite zavihek Poišči eTwinnerje

Vtipkajte ime

Če že veste ime osebe ali šole, ki bi...
4. korak Uporaba funkcije Iskanje

Odločite pa se lahko
seveda tudi za bolj
splošno Iskalno funkcijo
in v izbrana polja
vt...
4. korak Uporaba funkcije Iskanje

Na strani, ki prikazuje Rezultate iskanja, si boste lahko
ogledali, koliko učiteljev je...
5. korak Vzpostavljanje stika
Če si želite ogledati več rezultatov, preprosto potegnite stran . navzdol

Nasvet: Na tej st...
5. korak Vzpostavljanje stika

Če si želite pobližje ogledati profil
nekoga, preprosto kliknite njegovo ime.

Nasvet: Gumb...
5. Korak Vzpostavljanje stika
Z nekom lahko stopite v stik tako, da
mu pošljete e-poštno sporočilo. Če
želite to storiti k...
5. korak Vzpostavljanje stika

Če želite poslati ‘Prošnjo za navezavo stikov’ osebi, s
katero ste že imeli stike, kliknete...
6. korak Uporaba forumov
Forume lahko izkoristite tudi za pošiljanje sporočil, ki si jih lahko
ogledajo tudi vsi tisti, ki...
6. korak Uporaba forumov
Nasvet: Ti so razdeljeni po
starosti, tako da si lahko
izberete Forum, ki vam najbolj
ustreza. Če...
6. korak Uporaba forumov
Nasvet: Preden pošljete prispevek v Forum, je vedno dobro, če preletite
obstoječa sporočila ter s...
6. korak Uporaba forumov
Na ta način si boste ogledali prispevek ter, če vas zanima, nanj tudi poslali ‘odgovor’

Nasvet: ...
6. korak Uporaba forumov

Če želite v Forum poslati
sporočilo, kliknite na Ustvari
sporočilo
6. korak Uporaba forumov
Sporočilu, ki ga želite poslati v Forum dodelite naslov

Napišite sporočilo

Izberite ustrezna
pr...
6. korak Uporaba forumov
Če je to potrebno, izberite
strokovni predmet

Nasvet: Sporočilo
je priporočljivo
opremiti s
klju...
7. korak Spletni in drugi dogodki

Partnerje lahko spoznate tudi na dogodkih, kot so Kontaktni seminarji v okviru
Izobraže...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Slovenian partner finding

357 views
272 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
357
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
174
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide
 • Step 1.1
 • Step 1.2
 • Step 2.1
 • Step 2.2
 • Step 2.3
 • Step 2.4
 • Step 3.1
 • Step 3.2
 • Step 4.1
 • Step 4.2
 • Step 4.3
 • Step 5.1
 • Step 5.2
 • Step 5.3
 • Step 5.4
 • Step 6.1
 • Step 6.2
 • Step 6.3
 • Step 6.4
 • Step 6.5
 • Step 6.6
 • Step 6.7
 • Step 7.1
 • Slovenian partner finding

  1. 1. 1. korak Prijava Kliknite gumb Prijava
  2. 2. 1. korak Prijava Vtipkajte svoje uporabniško ime in geslo Nasvet: Če se ne morete spomniti svojega gesla, pojdite na ‘Ste pozabili svoje geslo?’
  3. 3. 2. korak Osveži svoj Profil Kliknite zavihek Profil
  4. 4. 2. korak Osveži svoj Profil Nasvet: Na katerem zavihku se trenutno nahajate, lahko izveste tako, da preverite. ali je naslov zavihka osvetljen. Pojdite v Moje eTwinning življenje, ki se nahaja na desni strani ter, kot odgovor na 'Pripravljen sem začeti projekt eTwinning', izberite možnost ‘Da’.
  5. 5. 2. Korak Osveži svoj Profil Če želite posodobiti svoj profil, kliknite Urejanje Profila Nasvet: Dobro je, če naložite svojo sliko. To seveda ni obvezno, vendar bo zaradi tega vaš profil za potencialne partnerje bolj privlačen. Če ne želite objaviti svoje slike, lahko namesto tega naložite sliko svoje šole, logotip šole ali znak svojega kraja/mesta.
  6. 6. 2. Korak Osveži svoj Profil Uredite lahko večino svojega profila, vključno s svojim imenom in naslovom elektronske pošte. Nasvet: Spremenite lahko tudi svoje geslo. Nasvet: Poskusite napisati kratko in zanimivo besedilo o sebi, svojih poklicnih interesih, svoji šoli, izkušnjah ali zamislih za projekte. Zelo pomembno je, da pri tem uporabite jezik, ki ga bodo potencialni partnerji lahko razumeli. Mnogi učitelji imajo dvojezične profile, ki so izdelani v maternem ter še v drugem bolj širše razumljivem jeziku kot je na primer angleščina, francoščina, španščina ali nemščina.
  7. 7. 3. korak Razmislite o svoji ideji za projekt Nasvet: Če že imate zamisel za projekt, lahko druge o tem obvestite tako, da jo naložite v eTwinning in jaz: Moj dnevnik, nato pa kliknete gumb za izmenjavo. Če pa še nimate zamisli za projekt, lahko vseeno ta prostor izrabite za to, da drugim sporočite, kaj bi radi delali, kot npr. želel bi si izmenjave zamisli po e-pošti ali pa zanimam se za znanstvene projekte.
  8. 8. 3. Korak Koga želite poiskati? Kontrolni seznam Tu je nekaj vprašanj, ki vam bodo pomagala pri izboru vašega potencialnega partnerja: • S kakšne vrste partnersko šolo želite sodelovati? • Koliko naj bi bili stari učenci iz partnerskega razreda? • V katerem jeziku naj bi potekal projekt? • Katera predmetna področja si želite obdelati? • Ali imate kakšne konkretne zamisli ali predloge za začetek projekta? • Katera orodja bi želeli uporabljati? • Kaj je posebno pomembno za vzpostavitev vašega eTwinning partnerstva? Nasvet: Če nikakor ne morete priti do primerne zamisli, je najbolje, če si ogledate vzorčne primere (vnaprej pripravljene projekte), ki se nahajajo v razdelku Sodelovanje.
  9. 9. 4. korak Uporaba funkcije Iskanje Kliknite zavihek Poišči eTwinnerje Vtipkajte ime Če že veste ime osebe ali šole, ki bi jo želite poiskati, lahko ime vtipkate v polje za Hitro iskanje.
  10. 10. 4. korak Uporaba funkcije Iskanje Odločite pa se lahko seveda tudi za bolj splošno Iskalno funkcijo in v izbrana polja vtipkate npr. državo, predmet, jezik itd. Nasvet: to ni obrazec za prijavo, zato vam ni potrebno izpolniti prav vseh polj. Nasvet: Dobro je tudi, če odkljukate okvirček Pripravljen sem realizirati projekt eTwinning, da vam bodo rezultati vašega iskanja pokazali le učitelje, ki si želijo realizirati projekte. Ne pozabite klikniti na gumb Iskanje
  11. 11. 4. korak Uporaba funkcije Iskanje Na strani, ki prikazuje Rezultate iskanja, si boste lahko ogledali, koliko učiteljev je v tem trenutku pripravljeno začeti projekt v skladu z specifikacijami, ki ste jih navedli.
  12. 12. 5. korak Vzpostavljanje stika Če si želite ogledati več rezultatov, preprosto potegnite stran . navzdol Nasvet: Na tej strani si lahko ogledate pregled profilov posameznikov, kateri jezik uporabljajo, za katera predmetna področja se zanimajo ter iz katere države prihajajo.
  13. 13. 5. korak Vzpostavljanje stika Če si želite pobližje ogledati profil nekoga, preprosto kliknite njegovo ime. Nasvet: Gumb, na katerem se nahaja zelen znak plus, vam omogoča, da nekomu pošljete ‘Prošnjo za navezavo stika’ in ga lahko umestite v svoj Seznamu stikov kot potencialne projektne partnerje. Tega gumba ni priporočljivo uporabljati, dokler se ne predstavite. Priporočamo, da pred pošiljanjem prošnje za navezavo stikov osebi najprej pošljete e-poštno sporočilo ali vpišete nekaj v njen Dnevnik.
  14. 14. 5. Korak Vzpostavljanje stika Z nekom lahko stopite v stik tako, da mu pošljete e-poštno sporočilo. Če želite to storiti kliknite belo kuverto. Nasvet: Če želite preveriti, ali je nekdo dejaven, si lahko ogledate datum zadnjega vpisa v njegov dnevnik.
  15. 15. 5. korak Vzpostavljanje stika Če želite poslati ‘Prošnjo za navezavo stikov’ osebi, s katero ste že imeli stike, kliknete zelen minus znak. Nasvet: Lahko pa tudi pogledate, kdo vse se nahaja v njenih stikih. To so lahko vaši potencialni partnerji. Če želite neki osebi pokazati, da ste zainteresirani, lahko v njen dnevnik pošljete komentar ali ‘všečkate’ njen dnevniški prispevek.
  16. 16. 6. korak Uporaba forumov Forume lahko izkoristite tudi za pošiljanje sporočil, ki si jih lahko ogledajo tudi vsi tisti, ki želijo najti eTwinning partnerje.
  17. 17. 6. korak Uporaba forumov Nasvet: Ti so razdeljeni po starosti, tako da si lahko izberete Forum, ki vam najbolj ustreza. Če za vas starost ni pomembna, si lahko ogledate tudi bolj Splošen forum. Če želite vstopiti v forum, kliknite naslov Foruma, kot je npr. Projekti eTwinning: 1215
  18. 18. 6. korak Uporaba forumov Nasvet: Preden pošljete prispevek v Forum, je vedno dobro, če preletite obstoječa sporočila ter si ogledate, ali se med njimi mogoče ne nahaja tudi kaj zanimivega za vas. Če si želite ogledati kak prispevek, ki se nahaja v Forumu, kliknite njegov naslov.
  19. 19. 6. korak Uporaba forumov Na ta način si boste ogledali prispevek ter, če vas zanima, nanj tudi poslali ‘odgovor’ Nasvet: Ogledate si lahko tudi odgovore, ki so jih na prispevek poslali drugi - tudi ti so lahko vaši potencialni partnerji.
  20. 20. 6. korak Uporaba forumov Če želite v Forum poslati sporočilo, kliknite na Ustvari sporočilo
  21. 21. 6. korak Uporaba forumov Sporočilu, ki ga želite poslati v Forum dodelite naslov Napišite sporočilo Izberite ustrezna predmetna področja
  22. 22. 6. korak Uporaba forumov Če je to potrebno, izberite strokovni predmet Nasvet: Sporočilo je priporočljivo opremiti s ključnimi besedami, tako da se bo pojavilo v vseh iskanjih, ki jih bodo posamezniki izvedli v Forumu Izberite jezik svojega sporočila Kliknite Pošlji sporočilo
  23. 23. 7. korak Spletni in drugi dogodki Partnerje lahko spoznate tudi na dogodkih, kot so Kontaktni seminarji v okviru Izobraževalnih dogodkov ter sejmih, ki so namenjeni iskanju partnerjev. Ne pozabite spremljati nacionalnih novic na Domači strani Namizja ter novičarskemu razdelku Domače strani eTwinninga

  ×