E twinning hungarian tools

1,736 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
1,736
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1,371
Actions
Shares
0
Downloads
4
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

E twinning hungarian tools

 1. 1. Az eTwinning eszközök áttekintése
 2. 2. Az eTwinning portál három szintből áll 2 A személyes eTwinning munkafelület A portál nyilvános oldalai 1 A TestvérTér 3
 3. 3. 1. szint: A portál nyilvános oldalai 1
 4. 4. 2. szint: A személyes eTwinning munkafelület 2
 5. 5. 3. szint: A TestvérTér 3
 6. 6. A portál egyes szintjein különböző eszközök érhetők el A portál nyilvános oldalai A személyes eTwinning munkafelület A TestvérTér
 7. 7. A portál nyilvános oldalain elérhető eszközök
 8. 8. A portál nyilvános oldalai – A tájékozódást segítő eszközök A Felfedezés oldalon az eTwinning programmal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról olvashat, valamint arról, hogy hogyan csatlakozhat Ön is. A Kapcsolat oldalon elérhető eszközök segítségével potenciális projektpartnereket kereshet az iskolák és a tanárok között. A Fejlődés oldalon az eTwinning műhelyekkel és az egyéb szakmai fejlődési lehetőségekkel kapcsolatban tájékozódhat.
 9. 9. A portál nyilvános oldalai – A tájékozódást segítő eszközök A Legyen naprakész oldalon az eTwinning program legfrissebb híreit közöljük.
 10. 10. A portál nyilvános oldalai – A tájékozódást segítő eszközök Mindezek mellett a portál főoldalán megtekintheti az eTwinning programmal kapcsolatos legfrissebb statisztikákat (pl. a regisztrált tanárok aktuális számát).
 11. 11. A portál nyilvános oldalai – Inspirációs eszközök Az Együttműködés oldalon keresztül elérhető projektötletekből és gyakorlati példákból ihletet meríthet saját tevékenységeihez.
 12. 12. A portál nyilvános oldalai – Inspirációs eszközök A Rólunk mondják oldalon az eTwinning programban részt vevő tanárok, illetve politikai döntéshozók részvételével készített inspiráló interjúkat és esettanulmányokat tekinthet meg.
 13. 13. A portál nyilvános oldalai – Regisztrációs eszközök Kattintson a „Regisztráció” gombra a regisztrációs felület eléréséhez, amelyen keresztül csatlakozhat az eTwinning közösségéhez. Ez az elő-regisztrációs oldal, ahol végrehajthatja az eTwinning regisztrációs folyamatának első szakaszát.
 14. 14. A portál nyilvános oldalai – Eszközök a támogatás eléréséhez A Támogatás oldalon lépésről lépésre követhető útmutatást talál a személyes eTwinning munkafelület és a TestvérTér használatához.
 15. 15. A személyes eTwinning munkafelület eszközei Miután regisztrált az eTwinning portálon, az Ön számára is elérhetővé válik a személyes eTwinning munkafelület. Ezen a felületen projektpartnereket kereshet, kommunikálhat európai kollégáival, projekteket indíthat, és még számos egyéb tevékenységre nyílik lehetősége...
 16. 16. A személyes eTwinning munkafelület – A tájékozódást segítő eszközök Itt láthatja az eTwinning közösségében zajló aktuális eseményeket. Elolvashatja az Ön országához kapcsolódó legfrissebb híreket is.
 17. 17. A személyes eTwinning munkafelület – Közösségi eszközök Amikor regisztrál az eTwinning portálon, ezzel egyben létrehozza saját eTwinning profilját is. Profiloldalán a portál többi regisztrált felhasználója megtekintheti az Ön adatait, és itt arra is lehetőségük nyílik, hogy kapcsolatba lépjenek Önnel. Az „eTwinning életem” felület automatikusan rögzít és megjelenít minden tevékenységet, amit Ön a személyes munkafelületen végez.
 18. 18. A személyes eTwinning munkafelület – Közösségi eszközök Az Ismerőseim eszköz segítségével tarthatja a kapcsolatot az eTwinning felületen keresztül megismert kollégáival. A Naplóm felületen naprakészen tájékoztathatja a többi felhasználót tevékenységeiről, eredményeiről vagy új projektötleteiről.
 19. 19. A személyes eTwinning munkafelület – Kommunikációs eszközök A belső üzenetküldő rendszeren keresztül kommunikálhat ismerőseivel és potenciális projektpartnereivel.
 20. 20. A személyes eTwinning munkafelület – Partnerkereső eszközök A kereső segítségével potenciális projektpartnereket kereshet. Az Ön igényeinek megfelelő partnerkereső fórumba is írhat üzeneteket. Ez az egyik leghatékonyabb módja az új projektpartnerek keresésének.
 21. 21. A személyes eTwinning munkafelület – Partnerkereső eszközök Ha talált egy potenciális projektpartnert, írhat neki egy üzenetet, vagy felveheti őt ismerősei listájára.
 22. 22. A személyes eTwinning munkafelület – Eszközök a projektek lebonyolításához Az Új projekt létrehozása gombra kattintva új projektet regisztrálhat projektpartnereivel. Projektje címére kattintva megnyithatja annak weboldalát. A projektek lebonyolításához felhasználható további eszközök segítségével többek között új projektpartnereket hívhat meg projektjébe, segítséget kérhet, bemutathatja projektjét az érdeklődőknek stb.
 23. 23. A személyes eTwinning munkafelület – Eszközök a projektek lebonyolításához A Projektnapló felületén folyamatosan tájékoztathatja az érdeklődőket a projekt előrehaladásáról.
 24. 24. A személyes eTwinning munkafelület – Eszközök a projektek lebonyolításához A Projektkártya segítségével országa Nemzeti Szolgáltatópontjának munkatársaival kommunikálhat, például tájékoztathatja őket a projektmunka aktuális állapotáról, vagy támogatást és tanácsokat kérhet tőlük.
 25. 25. A személyes eTwinning munkafelület – A szakmai fejlődést elősegítő eszközök Bárki létrehozhat Tanári Szobákat – ezek olyan, kötetlenebb keretek között működő virtuális terek, amelyekhez könnyű csatlakozni, és amelyek tagjai rendszerint meghatározott célokat tűznek ki a maguk számára.
 26. 26. A személyes eTwinning munkafelület – A szakmai fejlődést elősegítő eszközök Az eTwinning Csoportok különböző témák köré szerveződnek. Az eTwinning Csoportokban beszélgethet kollégáival, és megoszthatja velük például az Ön által hasznosnak ítélt módszereket.
 27. 27. A személyes eTwinning munkafelület – A szakmai fejlődést elősegítő eszközök Az Oktatási Események az eTwinning program regisztrált résztvevői számára meghirdetett online képzések. Általában egy-két hétig tartanak, és egy külső felületen kerülnek lebonyolításra.
 28. 28. A személyes eTwinning munkafelület – A szakmai fejlődést elősegítő eszközök A Segédanyagok oldalon található eszközök segítségével mások által megosztott hasznos segédanyagok között böngészhet. Ön is feltölthet olyan segédanyagokat, amelyek Ön szerint mások számára is hasznosak lehetnek.
 29. 29. A személyes eTwinning munkafelület – Eszközök a támogatás eléréséhez Az Információs szolgálat oldalán rengeteg gyakorlati jellegű információt talál, továbbá egy fórumot, ahol felteheti kérdéseit, és segítséget kérhet az eTwinning program többi résztvevőjétől.
 30. 30. A TestvérTér eszközei A TestvérTér maga is egy eszköz, amely akkor válik elérhetővé az eTwinning program résztvevői számára, amikor új projektjük regisztrációját jóváhagyták az érintett Nemzeti Szolgáltatópontok.
 31. 31. A TestvérTér – Eszközök a projektek tervezéséhez A TestvérTérben található naptár tökéletes eszköz a projektek időbeosztásának elkészítéséhez.
 32. 32. A TestvérTér – Együttműködési eszközök A „Tagok kezelése” eszköz segítségével többek között meghívhat diákokat a TestvérTérbe, és meghatározhatja a felületen belül érvényes jogosultságaikat.
 33. 33. A TestvérTér – Együttműködési eszközök A Projekttevékenységek oldalon elérhető eszközök a projektekkel kapcsolatos minden feladat elvégzéséhez segítséget nyújtanak. A projektmunka minden eleméhez létrehozhat külön „tevékenység oldalakat”.
 34. 34. A TestvérTér – Együttműködési eszközök A tevékenység oldalak létrehozását egy varázsló eszköz segíti elő, amely többek között hat különböző alkalmazás beillesztésére ad lehetőséget. Az elérhető alkalmazások között vannak az együttműködéshez felhasználható eszközök (blog, wiki), a megosztást elősegítő eszközök (Dokumentumtár, Galéria ), a kommunikáció teréül szolgáló fórumok, és egy internetes webtartalmak beillesztését lehetővé tevő eszköz.
 35. 35. A TestvérTér – Kommunikációs eszközök A belső levelezőrendszeren keresztül üzeneteket küldhet a TestvérTér többi tagjának.
 36. 36. A TestvérTér – Kommunikációs eszközök A TestvérTér „Tanárok” oldala a tanárok egymás közötti kommunikációja számára fenntartott felület, amely a diákok számára nem jelenik meg.
 37. 37. A TestvérTér – Kommunikációs eszközök A TestvérTér diák tagjai a „Diákok” oldalon tarthatják egymással a kapcsolatot. Ez egy rendkívül hasznos eszköz, amely lehetővé teszi, hogy a diákok tapasztalatokat szerezzenek egy online kommunikációs felület kezelésében.
 38. 38. A TestvérTér – Kommunikációs eszközök Amennyiben valós időben szeretne a TestvérTér többi tagjával kommunikálni, ehhez a chat eszköz a legmegfelelőbb választás.
 39. 39. A TestvérTér - eszközök a támogatás eléréséhez Amennyiben Ön még soha nem használta a TestvérTeret, követheti az általunk javasolt első lépéseket.
 40. 40. A TestvérTér - eszközök a támogatás eléréséhez Vagy megtekintheti a TestvérTér használatát ismertető útmutatót.
 41. 41. TestvérTér – Eszközök a megosztáshoz Amennyiben olyan személyekkel is szeretné megosztani munkáját, akik nem vesznek részt projektjében, elküldheti nekik a projekt TestvérTerének nyilvános linkjét. Erre kattintva megtekinthetik a projekt résztvevői által publikált projekttevékenység oldalakat.
 42. 42. TestvérTér – Eszközök a megosztáshoz Az információk szélesebb körben való megosztásának egy másik módja a TestvérTérben elérhető blog használata. A blog bejegyzéseinek publikálása automatikusan történik, azonban megtekintésükhöz egy speciális TestvérTér-link ismerete szükséges. A blog emellett nem jelenik meg az internetes keresők találatai között.
 43. 43. TestvérTér – Eszközök a megosztáshoz A publikációs eszköz segítségével bármelyik projekttevékenység oldalt publikálhatja. Ahogy azt korábban említettük, ezeket az oldalakat kizárólag azok tekinthetik meg, akiknek Ön megadja a TestvérTér nyilvános linkjét.

×