Your SlideShare is downloading. ×
Day 2 pythagorean theorem
Day 2 pythagorean theorem
Day 2 pythagorean theorem
Day 2 pythagorean theorem
Day 2 pythagorean theorem
Day 2 pythagorean theorem
Day 2 pythagorean theorem
Day 2 pythagorean theorem
Day 2 pythagorean theorem
Day 2 pythagorean theorem
Day 2 pythagorean theorem
Day 2 pythagorean theorem
Day 2 pythagorean theorem
Day 2 pythagorean theorem
Day 2 pythagorean theorem
Day 2 pythagorean theorem
Day 2 pythagorean theorem
Day 2 pythagorean theorem
Day 2 pythagorean theorem
Day 2 pythagorean theorem
Day 2 pythagorean theorem
Day 2 pythagorean theorem
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Thanks for flagging this SlideShare!

Oops! An error has occurred.

×
Saving this for later? Get the SlideShare app to save on your phone or tablet. Read anywhere, anytime – even offline.
Text the download link to your phone
Standard text messaging rates apply

Day 2 pythagorean theorem

331

Published on

Published in: Technology, Spiritual
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total Views
331
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

Report content
Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
No notes for slide

Transcript

  • 1. AIM: Pythagorean Theorem Do Now What is the radius of a circle if the area is 50 square centimeters? Round your answer to the nearest centimeter. (A = πr2) 1
  • 2. 2
  • 3. Math Fun Night March 21 at 6:30Smithtown High School East Math-A-Thon Please Bring in Donations when you have them 3
  • 4. Pythagorean Theorem ProofProofs of the Pythagorean Theorem 4
  • 5. 5
  • 6. Anticipatory Set: Below is a rectangle that is 24 centimeters long and 10 centimeters wide. How can we find the length of the diagonal?10 cm 24 cm 6
  • 7. Leg: Hypotenuse:Pythagorean Theorem 7
  • 8. The sum of the squares Leg:of the legs of a righttriangle is equal to thesquare of the Hypotenuse:hypotenuse Pythagorean Theorem 8
  • 9. The sum of the squares Hypotenuse: The side oppositeof the legs of a right the right angletriangle is equal to the Leg: The sides of a rightsquare of the triangle that include the righthypotenuse angle Pythagorean Theorem 9
  • 10. The sum of the squares Hypotenuse: The side oppositeof the legs of a right the right angletriangle is equal to the Leg: The sides of a rightsquare of the triangle that include the righthypotenuse angle Pythagorean Theorem c a a 2 + b2 = c 2 b 10
  • 11. Pythagorean Theorem Solve each problem individually. Round your final answer to the nearest hundredth and include units with that final answer.9 in 12 in 11
  • 12. 1   Pythagorean Theorem Solve each problem individually. Round your final answer to the nearest hundredth and include units with that final answer. a2 + b 2 = c29 in 12 in 12
  • 13. Pythagorean TheoremSolve each problem individually. Round your final answer to thenearest hundredth and include units with that final answer. 17 cm 15 cm 13
  • 14. 2   Pythagorean TheoremSolve each problem individually. Round your final answer to thenearest hundredth and include units with that final answer. a 2 + b 2 = c2 17cm 15 cm 14
  • 15. Pythagorean TheoremSolve each problem individually. Round your final answer to thenearest hundredth and include units with that final answer. 5m8m 15
  • 16. 3   Pythagorean TheoremSolve each problem individually. Round your final answer to thenearest hundredth and include units with that final answer. 5m a2 + b2 = c28m 16
  • 17. Pythagorean TheoremSolve each problem individually. Round your final answer to thenearest hundredth and include units with that final answer. 23 m7m 17
  • 18. 4   Pythagorean Theorem Solve each problem individually. Round your final answer to the nearest hundredth and include units with that final answer. a2 + b 2 = c2 23 m7m 18
  • 19. 5   A checkerboard is 10 inches long on each side. What is the length of the diagonal from one corner to another? (Draw a diagram to help solve the problem) 19
  • 20. Before You LeaveWhy does this proof not work? 20
  • 21. Mr. Tjerslands Math 7Homework: Pages 452-453 #1, 2, 4, 5, 9, 10, 27 21
  • 22. Attachments Class Notes 3­21­06.doc Pythagorean Theorem.gsp

×