Aparell reproductor masculi

3,379 views
2,825 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
3,379
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
289
Actions
Shares
0
Downloads
15
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Aparell reproductor masculi

 1. 1. Sistema reproductor masculíGrup de treball: Marcel,Xavi i Pau A 6è 2on trimestre 2012/2013
 2. 2. índex1.Parts2. Testicles i epidídim3. Conductes deferents4. Vesícules seminals5. Pròstata6. Uretra7. penis
 3. 3. PARTS• El sistema reproductor masculí està format per: – Testicles i els epidídims – els conductes deferents – la pròstata – les vesícules seminals – la uretra – el penis
 4. 4. Testicle i epidídim• Fan 4 per 3 per 2cm.• Els testicles és on es creen els espermatozoides (fan 0,005mm de llargària .Es desplacen a 3mm/h. Cada testicle crea 1.500 espermatozoides per segon).• Els testicles tenen entre 10 i 12 tubs seminífers que es connecten a la rete testis que connecta a lepidídim on els espermatozoides estan 20 dies. Allà dins els espermatozoides adquireixen mobilitat.
 5. 5. Conductes deferents• És un conducte que va des dels testicles fins a la pròstata. El recorregut que fan els espermatozoides es aquest: comença als testicles, desprès va als epidídims, aleshores passa pel conducte deferent, daquí va a les vesícules seminals que treuen líquid ensucrat que facilita la mobilitat dels espermatozoides. De les vesícules seminals va a la pròstata.
 6. 6. Vesícules seminals Les vesícules o glàndules seminals són unes glàndules productores del 60% delvolum del líquid seminal. Estan situades en l‘interior de la pelvis. Darrere de urinària,davant del recte i immediatament per sobrede la base de la pròstata, amb la qual estan unides pel seu extrem inferior.
 7. 7. Pròstata• Es una glàndula exocrina(una glàndula exocrina es aquella que secreta el producte a l’exterior). La pròstata difereix considerablement entre les especies, tant anatòmicament, químicament com fisiològicament. En humans te la forma d’una castanya i esta per davant del recte i per sota de la bufeta urinària. La pròstata produeix un líquid anomenat líquid prostàtic. El líquid prostàtic esta format entre el 10 i el 30 % de volum de líquid seminal que juntament amb els espermatozoides constitueixen el semen.
 8. 8. Uretra• -La uretra. Es el conducte que porta l’esperma i la orina a l’exterior del cos.
 9. 9. penis El penis es un dels òrgans reproductors més importants del sistema reproductor masculí. Ara us direm quines parts té penis que són aquests:-El teixit erèctil esponjós. S’encarrega de produir la erecció. El prepuci es una pell que protegeix el cap del penis.
 10. 10. Esperem que us hagi agradat i ara hos posem un videohttp://www.youtube.com/watch?v=gq01HP8XKb0

×