Fet per Ariadna Rius
Les ciutats són:
Empuries- Emporiae
Blanes-Blandaes
Però farè les més importants
Mataró-Lluro
que són Barcino , Tarraco
Ba...
Fou una colònia romana que ha donat lloc
a la ciutat de Barcelona. La colònia tenia
el nom complet de Iulia Augusta Favent...
Temple d'August
El temple de Bàrcino estava dedicat
a August, primer emperador i fundador de
Bàrcino. Va ser construït poc...
Els aqüeductes
Dos aqüeductes subministraven aigua
a la ciutat: confluïen a la muralla al
costat de la porta de l'actual p...
La Necròpolis
En el món romà estava prohibida la inhumació a
l'interior de les ciutats. A Bàrcino hi ha evidències
arqueol...
Les muralles
La muralla de Barcelona és un magnífic
exponent de l'enginyeria militar romana.
Tenia un perímetre d'uns 1.27...
Fou la ciutat romana capital de la
Hispània Citerior i després de la província
de la Tarraconense, actualment Tarragona.

...
Patrimoni de la Humanitat.
El Conjunt arqueològic de Tàrraco, ha
estat nomenat Patrimoni de la Humanitat
de la UNESCO l'an...
Lleida va portar el nom d'Ilerda durant
el període romà. Era la capital
dels ilergets i estava situada a un turó a
la vora...
Possible Fòrum
Situat a la Plaça de Sant Joan.
És la ciutat originària romana del nord-est de Catalunya
anomenada actualment Girona. La seva etimologia
no és clara, però...
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Ariadna Rius

348

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total Views
348
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Transcript of "Ariadna Rius"

 1. 1. Fet per Ariadna Rius
 2. 2. Les ciutats són: Empuries- Emporiae Blanes-Blandaes Però farè les més importants Mataró-Lluro que són Barcino , Tarraco Badalona-Baetulo , Ilerda i Gerunda. Girona-Gerunda Tortosa-Dertosa Caldes de Montui-Aquae Calidae Vic-Ausa Lleida-Llerda Isona-Aeso Tarragona-Tarraco
 3. 3. Fou una colònia romana que ha donat lloc a la ciutat de Barcelona. La colònia tenia el nom complet de Iulia Augusta Faventia Paterna Barcino (IVL· AVG· FAV· PAT· BARCIN· , com es pot veure escrit en una làpida conservada al Museu d'Història de El fòrum Barcelona). El fòrum de Bàrcino es trobava en la confluència del Decumanus Maximus amb el Cardo Maximus. Aquest espai inclouria l'actual Palau de la Generalitat. S'hi alçava un gran temple, construït entre el final del segle I aC i el començament del segle I dC. i probablement dedicat al culte imperial d'August.
 4. 4. Temple d'August El temple de Bàrcino estava dedicat a August, primer emperador i fundador de Bàrcino. Va ser construït pocs anys després de la fundació de la ciutat, segurament cap al darrer quart del segle I aC. Era un edifici de planta rectangular. Les cerimònies no es feien a l'interior del temple sinó a l'exterior, en el mateix fòrum, cap a la façana principal del temple. Sembla que, a més del Temple d'August, el conjunt estava presidit per un o dos temples menors més. Avui se'n conserven quatre columnes i una part del podi de l'angle est.
 5. 5. Els aqüeductes Dos aqüeductes subministraven aigua a la ciutat: confluïen a la muralla al costat de la porta de l'actual plaça Nova, on se n'han conservat restes (hi ha un arc reconstruït sobre els fonaments originals), mentre se n'ha descobert un tram de quatre arcades incorporades a una paret mitgera. L'aigua que fornien els aqüeductes devia provenir de Collserola, en un cas, i del Besòs, en l'altre.
 6. 6. La Necròpolis En el món romà estava prohibida la inhumació a l'interior de les ciutats. A Bàrcino hi ha evidències arqueològiques de necròpolis al voltant de les carreteres que arribaven a la ciutat com les descobertes arran de los obres de reforma de les Drassanes de Barcelona a la dècada del 2010 restes que s'han datat entre els segles I dC i IV. També s'han descobert restes d'una necròpolis romana de la plaça de la Vila de Madrid avui dia restaurada a l'aire lliure, que conserva 85 elements funeraris.
 7. 7. Les muralles La muralla de Barcelona és un magnífic exponent de l'enginyeria militar romana. Tenia un perímetre d'uns 1.270 metres, amb traçat octogonal-rectangular, i una ciutadella construïda de cara al mar. Els llenços de muralla es reforçaven amb torres habitualment de planta rectangular, amb excepció de les cantoneres i de les entrades, que eren rodones.
 8. 8. Fou la ciutat romana capital de la Hispània Citerior i després de la província de la Tarraconense, actualment Tarragona. Museu Nacional Arqueològic de Tarragona El centre de conservació i difusió dels testimonis materials del passat romà és el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT). L'edifici, alçat de nova planta sobre un fragment de la muralla que conserva en el seu interior, és ubicat a la part alta de la ciutat, a la plaça del Rei
 9. 9. Patrimoni de la Humanitat. El Conjunt arqueològic de Tàrraco, ha estat nomenat Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO l'any 2000.
 10. 10. Lleida va portar el nom d'Ilerda durant el període romà. Era la capital dels ilergets i estava situada a un turó a la vora del riu Sicoris (Segre). Al s.III Dc Ilerda pateix una gran crisi que va fer que s’abandonessin nombrosos edificis Segle I Ac; Restes de la Plaça Paeria i carrer Bafart, construccionsilergetes romanitzades.
 11. 11. Possible Fòrum Situat a la Plaça de Sant Joan.
 12. 12. És la ciutat originària romana del nord-est de Catalunya anomenada actualment Girona. La seva etimologia no és clara, però hom ha especulat que podria significar "entre l'Undarius”, que és el nom que rep l'actual riu Onyar. Estructura urbana, econòmica i política L'estructura de la ciutat de Gerunda era atípica. No seguia les distribucions hipodàmiques estàndards, ni les centuriacions habituals de les urbs romanes. Com que s'aixecava sobre la Via Augusta per motius estrictament militars, la seva planta és totalment irregular.
 1. A particular slide catching your eye?

  Clipping is a handy way to collect important slides you want to go back to later.

×