Programari

609 views

Published on

Un resum de les categories i tipus de programari informàtic. Unitat Formativa 1 del Mòdul 7, Cicle Formatiu de Gestió Administrativa

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
609
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
177
Actions
Shares
0
Downloads
5
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Programari

 1. 1. PROGRAMARI Categories i tipus
 2. 2. Categories de programari • Aplicacions • Llenguatges de programació • Sistemes operatius • Controladors • Utilitats de manteniment 2-PROGRAMARI DE PROGRAMACIÓ 1-PROGRAMARI DE SISTEMA 3-PROGRAMARI D’APLICACIÓ
 3. 3. Programes que gestionen el maquinari de l’ordinador i possibilten l’execució de les altres aplicacions Programes que possibiliten la CONTROLADORS comunicació entre la CPU i els perifèrics (drivers) Programes que realitzen diferents operacions de manteniment del S.Operatiu (antivirus, còpies de seguretat...) SISTEMES OPERATIUS 1-Programari de Sistema UTILITATS DE MANTENIMENT
 4. 4. 1-Programari de Sistema Sistemes Operatius MS-WINDOWS
 5. 5. 1-Programari de Sistema Sistemes Operatius MAC-OSX Sistema operatiu d’Apple. Només es pot instal·lar en els ordinadors d’aquesta marca.
 6. 6. 1-Programari de Sistema Sistemes Operatius LINUX La distribució més popular és la UBUNTU, actualment en la versió 14.10 (anomenada Utopic Unicorn)
 7. 7. 2-Programari de programació Llenguatges de programació
 8. 8. 3-Programari d’aplicació Les aplicacions informàtiques Són els programes que tenen un ÚS CONCRET en benefici de l’USUARI.
 9. 9. 3-Programari d’aplicació Tipus d’aplicacions A-Ofimàtiques B-De comunicació C-De lleure Relacionades amb el temps lliure: Jocs, reproductors de música o vídeo, etc... Relacionades amb internet (navegadors web, clients de correu electrònic...) Faciliten el treball de l’usuari en tasques d’oficina Les aplicacions poden estar desades al nostre disc dur o accessibles des d’internet (aplicacions web).
 10. 10. 3-Programari d’aplicació A-Aplicacions Ofimàtiques PROCESSADORS DE TEXTOS Elaboració de documents (MS-Word, Write, Pages...) BASES DE DADES Gestió i organització de grans quantitats de dades (MS-Access, Base, Dbase...) FULLS DE CÀLCUL Operacions matemàtiques amb dades numèriques (MS-Excel, Calc, Numbers, Lotus...) PRESENTACIONS Disseny de presentacions de diapositives, organigrames... (MS-Powerpoint, Impress...)
 11. 11. 3-Programari d’aplicació A-Aplicacions Ofimàtiques DISSENY GRÀFIC Retoc d’imatges (Photoshop, Gimp, Corel Draw...) AUTOEDICIÓ Creació de publicacions amb textos i imatges (Pagemaker, MS-Publisher...) GESTIÓ ECONÒMICA Comptabilitat, Nòmines, Factures... (Contaplus, Facturaplus, Nominaplus...)

×