Perifèrics
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×
 

Perifèrics

on

 • 342 views

Una breu presentació sobre els diferents tipus de perifèrics informàtics

Una breu presentació sobre els diferents tipus de perifèrics informàtics

Statistics

Views

Total Views
342
Views on SlideShare
288
Embed Views
54

Actions

Likes
0
Downloads
1
Comments
0

2 Embeds 54

http://cfgam7uf1.blogspot.com.es 32
http://mdcgauf1.blogspot.com.es 22

Accessibility

Categories

Upload Details

Uploaded via as Microsoft PowerPoint

Usage Rights

© All Rights Reserved

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Processing…
Post Comment
Edit your comment

Perifèrics Perifèrics Presentation Transcript

 • + Els perifèrics informàtics Mòdul 7 (UF1) Tractament informàtic de la informació CFGM Administració
 • + Perifèrics d’entrada, de sortida i d’entrada i sortida Els perifèrics es poden classificar en 3 grans grups.  Perifèrics d’ENTRADA: Són aquells des dels quals ENVIEM la informació a la CPU.  Perifèrics de SORTIDA: Són aquells des dels quals REBEM informació de la CPU.  Perifèrics d’ENTRADA i SORTIDA: Són aquells des dels quals podem ENVIAR I REBRE informació de la CPU.
 • + El MONITOR  Pantalla que visualitza l’activitat de l’ordinador.  Hi ha de dos tipus bàsics: El CRT (Tub de raigs catòdics) I el TFT (o pantalla plana). Actualment els TFT han desbancat totalment els CRT, ja que ocupen menys espai i gasten menys energia  La seva mida es mesura en polzades, a partir de la diagonal de la pantalla. La definició de la imatge es mesura en píxels (punts de llum) en horitzontal i vertical (per exemple, 1024x768).
 • + El TECLAT  Introdueix dades i ordres a l’ordinador mitjançant la pulsació de tecles.  Els teclats poden incorporar un teclat numèric supletori (teclat ampliat) i/o tecles que controlen el so o la imatge (teclat multimèdia)
 • + El RATOLÍ  Dispositiu que controla el moviment del cursor al monitor, permetent seleccionar menús i realitzar tasques segons el programari.  Segons la tecnologia que utilitza, hi ha de dos tipus: òptics (làser) o de bola.  Hi ha diferents variants del ratolí clàssic: trackpad (als portàtils), trackball, etc…
 • + La IMPRESSORA  Obté còpia en paper de la informació de l’ordinador.  Tres tecnologies diferents: Matricial (per a entorns administratius), d’injecció (entorn domèstic) i làser (entorn domèstic i empresarial).  La qualitat de la impressió es mesura en ppi (píxels per polzada).
 • + L’ESCÀNNER  Dispositiu que permet digitalitzar imatges i documents. Digitalitzar consisteix en transformar la imatge o el document (en paper) en un arxiu que pot ser utilitzat per l’ordinador.  Antigament existien escànners manuals (es movien directament amb la mà), però han estat substituïts pels automàtics. La qualitat de la imatge digitalitzada es mesura en ppi (píxels per polzada).
 • + ELS ALTAVEUS  Permeten escoltar la informació sonora provinent de l’ordinador.  Existeixen moltes possibilitats, des dels portàtils (auriculars) a sistemes de so complets, amb diferents components (tweeters+subwoofer). Els sistemes s’anomen “5+1”, “2+1”, “2+0” segons el nombre de tweeters I subwoofers. La seva potència es mesura en Watts.
 • + El MICRÒFON  Permet introduir a l’ordinador la informació sonora.  Avui en dia se solen presentar en un pack amb auriculars, molt útil per a realitzar àudio- conferències.
 • + Càmeres digitals (de fotos, de vídeo, WebCam)  Dispositius pensats per captar imatges fixes (de fotos), en moviment (de vídeo) o en moviment i enviar-les a través del web (WebCam).  Hi ha moltes característiques que determinen la qualitat de la imatge resultant, però la més important és la seva resolució (mesurada en Megapíxels del sensor).  Les càmeres web solen ser les que tenen menys resolució, ja que el més important és la rapidesa en la tramesa de les imatges, més que no pas la qualitat de les mateixes.
 • + El PLOTTER  Utilitzat en el món de la publicitat i de la enginyeria, aquest dispositiu ens permet obtenir còpies en paper a gran format.  El seu funcionament es fonamenta en un braç mecànic que va traçant el dibuix amb uns retoladors de diferents colors.
 • + El MÒDEM (ROUTER)  Dispositiu que ens permet connectar l’ordinador a Internet i/o a altres ordinadors propers (xarxa local).  El mòdem només té capacitat per connectar un equip, mentre que el router en pot connectar varis. Tant un com l’altre es poden connectar al pc per cable (connexió ethernet o usb) o sense fils (wi-fi). Són de diferent tipus segons el tipus de connexió (adsl, fibra òptica, xarxa mobil…)
 • + El MULTIFUNCIÓ  Uneix en un mateix equip una impressora i un escànner (i alguns també incorporen fax).  Aquesta unió ens permet fotocopiar documents i imatges, fins i tot sense la intervenció de l’ordinador.  Segons el tipus d’impressora, poden ser làser o d’injecció.
 • + El PROJECTOR  Dispositiu que –com el monitor- visualitza l’activitat de l’ordinador, però projectant la imatge sobre una superfície plana (una pantalla de projecció, una paret blanca…).  Permet mostrar imatges a gran format.  La seva resolució es mesura en píxels horitzontals i verticals, i la seva potència lumínica, en ANSI lúmens.
 • + Altres perifèrics… Reproductor MP3/MP4 Smartphone (telèfon intel·ligent) Pissarra digital interactiva (PDI) Joystick Lector de codi de barres I MOLTÍSSIMS MÉS…