• Save
Overview of Free software based solutions
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×
 

Overview of Free software based solutions

on

 • 922 views

 

Statistics

Views

Total Views
922
Views on SlideShare
847
Embed Views
75

Actions

Likes
0
Downloads
0
Comments
0

3 Embeds 75

http://e-society.org.mk 52
http://old.e-society.org.mk 22
http://www.slideshare.net 1

Accessibility

Upload Details

Uploaded via as OpenOffice

Usage Rights

© All Rights Reserved

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Processing…
Post Comment
Edit your comment

Overview of Free software based solutions Overview of Free software based solutions Presentation Transcript

 • e-Education platforms Overview of Free software based solutions Aleksandar D. Balalovski Free software Macedonia
 • Х а к е р h a c k e r
 • Lu gola Група на корисници на GNU/Linux од Битола
 • Edu buntu Група на корисници на GNU/Linux од Битола Македонија !
 • ?
 • Транспарентност ... на платформата со помош на која се обавува процесот на е-образование
 • полесно дијагностицирање на проблемот полесно учење на начинот на работа на возилото Отворена каросерија switch (pid=fork()) { case -1: perror("fork"); exit(1); case 0: memset(real_filename, 0, sizeof(real_filename)); strncat(real_filename, srctree, PATH_MAX); strncat(real_filename, KERNELDOCPATH KERNELDOC, PATH_MAX - strlen(real_filename)); execvp(real_filename, svec); fprintf(stderr, "exec "); perror(real_filename);
 • Пристапност ... дали платформата е достапна од било кое место, во било кое време?
 • Надоградливост ... кој сѐ ќе може да учествува во создавањето е-содржини?
 • Контрола ... врз квалитетот?
 • Wiki [[pedia]] концепт знаење составено од мудроста на масата
 • Вики за слободен софтвер wiki.lugola.net
 • Како до Вики содржина ? Начин на создавање квалитетни содржини од повеќе корисници / ученици
 • Како до Заедничка работа ? URL : http://wiki.lugola.net/Клас:Прва1/Домашни_задачи Задачи 1-10 ☑ Лектира ☑ Семинарска ☑ ГРУПА А Задачи 10-20 ☑ Превод ☑ Биологија ГРУПА Б Решени задачи од 1-20 Напишана лектирата Објавена семинарската на Група А Преведен текстот од Англиски Домашно Биологија [упс!]
 • Придобивка? Траен онлајн ресурс кој нема да им служи само на сегашните генерации
 •  
 • Слободно знаење подобро општество
 • Q / A [email_address] http://blog.gemidjy.info http://ezine.lugola.net http://www.slobodensoftver.org.mk