Projecte La prehistoria 5è

4,586 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
4,586
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
928
Actions
Shares
0
Downloads
25
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Projecte La prehistoria 5è

 1. 1. LA CLASSE DE LALA CLASSE DE LA PREHISTÒRIAPREHISTÒRIA 5è curs2013/145è curs2013/14
 2. 2. LA CLASSE DE 5È: LA PREHISTÒRIA A continuació us ensenyarem tot el que hem fet durant el nostre projecte. Hem investigat sobre l’evolució de l’home, des de l’Ardipithecus fins a l’Homo sàpiens; hem descobert les etapes de la prehistòria; sabem què van descobrir els homes i les dones d’aquella època, com el foc, la roda, l’agricultura o la ramaderia; què menjaven, com vivien, com dormien, etc…; hem après molt vocabulari nou (com les paraules nòmades, recol·lectors, sedentaris, etc…); hem descobert que l’agricultura, la ramaderia i la pesca es van desenvolupar en aquella època, i gràcies a això els homes i les dones van poder fixar la seva residència en un lloc i estar millor alimentats; hem descobert on van haver poblats prehistòrics a Catalunya, a Espanya i al món; hem treballat l’art prehistòric en totes les seves etapes; les pintures rupestres, a llengua castellana i a plàstica; també, hem après una cançó a música; hem fet moltes coses!!
 3. 3. Finalment hem anat a fer una excursió a les mines prehistòriques de Gavà, allà ens hem endinsat dins del Neolític i hem fet un taller d’investigació sobre cinc homes que van viure en aquella època. A més, aquest any, nosaltres hem preparat i fet gairebé tot el power point. Ho hem fet per parelles, cada parella s’ha encarregat d’un tema. Us convidem a que el veieu, esperem que us agradi! La classe de 5è
 4. 4. ELECCIÓ DEL PROJECTE Al principi de curs vam elegir el projecte. Vam proposar varis temes i va sortir la Prehistòria amb 13 punts. En segon lloc va quedar Egipte, el tercer va ser Tradicions dels països i el quart lloc va ser els insectes.
 5. 5. QUIN PROJECTE VOLEM FER?
 6. 6. EXPLIQUEM A LA ESCOLA EL PROJECTE ELEGIT Vam anar per las classes en dos grups i vam explicar el projecte que vam elegir: LA PREHISTÒRIA. Aquí sortim a la classes de 1r i p4
 7. 7. QUÈ SABEM ? Vam fer una posada en comú de tot el que sabíem sobre la Prehistòria: 1r) Vam relacionar tot el que sabíem 2n) Ho vam escriure un paper 3r) Ho vam exposar a la resta de la classe
 8. 8. QUÈ SABEM?
 9. 9. QUÈ VOLEM SABER? Primer vam fer grups de quatre i vam escriure el que sabíem i ho vam explicar a la resta de la classe. Va ser molt emocionant imaginar- nos a tots en aquella època.
 10. 10. EVOLUCIÓ DE L’HOME Tots vam fer una exposició de l’evolució de l’home. Vam començar per l’Ardipitequs i vam acabar per l’Homo Sapiens.
 11. 11. EVOLUCIÓ DE L’HOME En aquell moment vam buscar informació dels homes de la prehistòria, vam fer uns murals i els vam estudiar.
 12. 12. 1. Ardipithecus 2. Autralopithecus 6. Homo antecessor 5. Homo erectus 4. Homo ergaster 3. Homo habilis 7. Homo Heilderbergens 8. Homo Neardenthalens 9. Homo sapiens
 13. 13. BUSQUEM AL DICCIONARI Busquem al diccionari i, allà, trobem paraules desconegudes i descobrim el seu significat… Però sobretot, trobem les paraules que busquem del nostre projecte!!!
 14. 14. BUSQUEM INFORMACIÓ PER INTERNET Tota la classe passem per l’ordinador a buscar la informació que se’ns demana. En aquest cas, busquem les eines de la Prehistòria, com l’aixada, la llança i la falç. A casa hem buscat molta més informació!
 15. 15. ESTUDIEM TOTES LES ETAPES DE LA PREHISTÒRIA LA PREHISTÒRIA ES DIVIDEIX EN : EDAT DE PEDRA EDAT DELS METALLS L’EDAT DE PEDRA ES DIVIDEIX EN: PALEOLÍTIC MESOLÍTIC NEOLÍTIC EDAT DELS METALLS ES DIVIDEIX EN : EDAT DE COURE EDAT DEL BRONZE EDAT DE FERRO
 16. 16. Aquests esquemes son les quatre etapes de la prehistòria
 17. 17. HEM FET UN DOSSIER AMB MAPES CONCEPTUALS DE LA PREHISTORIA, ENS HA QUEDAT MOLT BÉ I ENS HA SERVIT PER ESTUDIAR
 18. 18. EL ARTE PREHISTÒRICO SUS TÈCNICAS POLICROMIAS MONOCROMAS PETROGLIFO Las Pictografias Los grabados Pinturadactilar Sustancias animales Sustanciasminerales Pintura negativa: soplando Técnicas sobresalients
 19. 19. INVESTIGAMOS SOBRE EL C14 Buscamos el significado de palabras nuevas y aprendimos conceptos de química Comentamos la información y escribimos las ideas más importantes explicándolas con nuestras palabras
 20. 20. ART. CAVE PAINTINGS Els alumnes de 5è estan fent el seu projecte sobre la prehistòria. Hem escollit les pintures rupestres per fer les nostres pròpies a la classe d’art (Arts and Crafts in English). Per dur a terme aquesta activitat els nens i nenes primer van escollir un dibuix característic de les pintures rupestres tals com mans, certs animals i caçadors (hands, animals, hunters...) Hem utilitzat materials naturals: carbó, argila, pebre vermell i curri (coal, argile, red pepper and curri). Amb el carbó podíem dibuixar formes i pintar de color negre o fer ombres; i l’argila, el pebre i el curri barrejats amb oli o aigua ens servien sobre tot per pintar, cosa que fèiem amb les mans. La veritat és que ens ha agradat molt i el resultat ha estat “some wonderful works of art!”
 21. 21. FEM EL POWER POINT Aquest any, entre tots, hem dissenyat el power point del Projecte.
 22. 22. PREPAREM L’EXPOSICIÓ DE LES NOSTRES MANUALITATS Cap al final del projecte hem fet unes manualitats per poder muntar una exposició sobre la prehistòria. Ha sortit una exposició molt xula, amb moltes eines prehistòriques, amb maquetes del Paleolític, del neolític, de l’Edat dels metalls, etc.... Mireu, mireu!
 23. 23. EXPOSEM EL QUÈ HEM FET Un cop col·locats els treballs manuals, hem fet una exposició entre nosaltres. Així, hem explicat què hem fet i com ho hem fet, i també què han fet els nostres companys. És important escoltar, perquè després ho exposarem a tots els alumnes de l’escola!!!
 24. 24. EXPOSEM A ALTRES CLASSES
 25. 25. Per acabar, vam fer la recopilació de feines fetes durant el projecte. I per poder fer l’àlbum, vam fer una tapa molt divertida on nosaltres vam ser els protagonistes!
 26. 26. SORTIDA A LES MINES PREHISTÒRIQUES DE GAVÀ Per acabar el projecte vam anar a visitar les Mines prehistòriques de Gavà. El dia va començar amb un taller d’investigació sobre cinc persones que realment van viure en aquella zona. Vam manipular fòssils, restes, eines, minerals, etc… Vam descobrir si eren homes, dones o nens, gràcies al volum del crani i a les mandíbules. Vam descobrir que es dedicaven al conreu, a la ramaderia, a les mines, etc… Aquí teniu algunes fotos del taller:
 27. 27. Després, vam anar a fer una visita al museu i per últim ens vam posar el casc i vam anar a veure les mines prehistòriques. Allà, 6.000 anys enrere i durant 1.000 anys seguits, van treballar generacions i generacions de persones!! Allà, treballaven per a trobar variscita, una pedra de color verdós que, d’entre altres coses, feien joies.
 28. 28. I fins aquí el nostre projecte, hem après moltes coses al llarg de tot aquest temps! També, hi ha altres llocs per visitar a Catalunya, com ara una exposició temporal al Cosmocaixa, les coves prehistòriques de Serinyà (molt a prop de Banyoles) o les coves Prehistòriques de l’Espluga de Francolí.
 29. 29. LA PREHISTÒRIA 5è Curs 2013-2014

×