HUSZONKILENCEDIK
VASÁRNAPI TEA
A CZENE-TANYÁN
IRODALOMI TALÁLKOZÁSOK
,,Az írónak nem lehet semmiféle címe, sem rangja; egy...
MARTIN GÁBOR
Az ,,Irodalmi találkozások” című
rendezvény védnöke, fotóművész és író.
Iskoláit a Szegedi Tudományegyetem
Ju...
PÉTER ERIKA
Szarvasi születésű, békéscsabai író. Szücsiben
és Csanádapácán óvónőként dolgozott.
Megfordult a közigazgatásb...
IFJ. NAGY BÁLINT (VALENTINUS)
1948. március 13-án született Zircen. Már
kisiskolás korában elkezdett verseket írni
édesapj...
GŐSI VALI
A győri írónő legmélyebb sorstragédiájának
tekinti gyermeke elvesztését. Különös
kegyelemből adódó késztetésre t...
KULTURÁLIS ÖSSZEKAPASZKODÁS
Tisztelettel köszöntöm Bor Erikát, az irodalmi
találkozó újraindításáért. Nem titkolom, hogy e...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Huszonkilencedik Tea - Meghívó bemutatkozásokkal

147
-1

Published on

Published in: Marketing
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total Views
147
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Huszonkilencedik Tea - Meghívó bemutatkozásokkal

  1. 1. HUSZONKILENCEDIK VASÁRNAPI TEA A CZENE-TANYÁN IRODALOMI TALÁLKOZÁSOK ,,Az írónak nem lehet semmiféle címe, sem rangja; egyetlen címe, rangja lehet csak, a neve. S egyetlen vagyona a világban, a műve.” (Márai Sándor: Füves könyv) A SZABAD GONDOLATOK OTTHONÁBAN 2013. szeptember 29-én 14 órakor
  2. 2. MARTIN GÁBOR Az ,,Irodalmi találkozások” című rendezvény védnöke, fotóművész és író. Iskoláit a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karon (földrajz, rajz és művészettörténet szakokon), ill. Bálint György Újságíró Akadémián végezte. Dolgozott a Magyar Televízióban operatőrként, a Békés Megyei Népújságnak és a Szolnok Megyei Néplapnak fotóriporterként. Több sikeres fotókiállitást tudhat magáénak alkotásaiból. Önálló kötetei: Békéscsaba, Mladonyiczki Béla szobrász, Álometűdök, Lélekfények és a Csabai séták. A Csabai séták c. második kötete októberben kerül a könyvesboltok polcaira. DR. SÁSNÉ BALDA DOROTTYA Az ,,Irodalmi találkozások” című rendezvény műsorvezetője, tanár, újságíró és az Új Mezőhegyes című lap főszerkesztője. Kulturális programok lelkes szervezője. Minden érdekli, nyitott szemmel és nyitott füllel jár. Barátai mindenütt a világban. Életfilozófiája: ,,Figyelj arra, hogy mikor, mit hagysz magadból másokban! Az első benyomás rólad, hogyan lépsz be az ajtón. A második, hogyan szólalsz meg. A kimondott szónak súlya van. A leírtaknak főleg. Sorainkat évek múlva is olvassák, évek múlva is hatnak. Az írás leginkább a jövőnek szól. A gondolatokkal is vigyázz! A gondolatokat szavakba öntjük, a szavakból tettek születnek. S a tettek minősítik az embert. Embernek lenni minden körülményben!”
  3. 3. PÉTER ERIKA Szarvasi születésű, békéscsabai író. Szücsiben és Csanádapácán óvónőként dolgozott. Megfordult a közigazgatásban és a Jankay Galériában tárlatvezetőként. Első publikált kötete 2004-ben jelent meg. Több amatőr irodalmi díj és egy Lengyelországi Közép-Európai Irodalmi Verseny különdíjasa lett. 2012-ben a Zsákbamacska című verse a harmadik osztályos olvasókönyvben jelent meg. A Zöldségeket mondunk című ,,gyerekzete”, pedig 2013-ban lett első osztályos tananyag. A 2013-as Ünnepi Könyvhét alkalmával megkapta a ,,Körösök Gyöngye Díjat”. Önálló kötetei: Mindörökké mosoly, Szeretőim a szavak, A nyakatekert zsiráf, Túlhordott ölelés, Csupa csiga, Zabfalók és Másodvirágzás. CD-én megjelent alkotásai: A három holló, Esőtánc és Szélforgató. BOR ERIKA Békéscsabai születésű író. Közel tíz esztendőn át gyakorolta ápolónői hivatását. Jelenleg egészségügyi menedzser és tollforgató. Összesen tizenhét folyóiratban és könyvben jelent meg huszonhat műve. Inzulinpumpás tapasztalataim c. pályázatát különdíjjal jutalmazták, ill. a Cukorbeteg Élet nevű magazinban publikálták. Erasmus ösztöndíjas cserediákként, Finnországban, Magyarország egészségturisztikai attrakcióit népszerűsítette angol nyelvű előadások formájában. Önálló kötetei: Insulinpumpás tapasztalataim, A szobában, ,,A fény harcosa”, Barátság, Életem, Inzulinpumpával kezelt cukorbetegek álláspontjának elemzése, Fénytengerben és a Szeretetvihar. Előkészületben: Otthonom, Finnország.
  4. 4. IFJ. NAGY BÁLINT (VALENTINUS) 1948. március 13-án született Zircen. Már kisiskolás korában elkezdett verseket írni édesapja Nagy Bálint parasztköltő biztatására. Különféle lapokban többször jelentek meg versei és prózái. Ezek többnyire novellák és cikkek a Bakonyszentkirály, Bakonyoszlop, Csesznek Közérdekű Közösségi Kalendárium kiadványaiban, a Reformátusok Lapjában, valamint a Zirc és Vidéke című lapban. Továbbá a Pápai Kristály számaiban, valamint a Pápai Kristály antológia 2002. évi kiadásában láttak napvilágot írásai. Az interneten a Netrera Amatőr Irodalmi Portálon is jelen volt 460 alkotásával. BARTIS ILONA Budapesti születésű festő és író. Tagja a Vasas Művészet Pártoló Alapítvány Buna Konstantin festőművész, később a Pesterzsébeti Csili Művelődési ház, Kassai Károly festőművész által vezetett képzőköröknek, az Országos Képző és Iparművészeti Társaságnak. Beiratkozott a BMK szervezésében lévő Képzőművészeti Szabadegyetemre. Első önálló kiállítása 2007-ben, a pesterzsébeti Csili Művelődési házban volt. Szívesen adományoz képeiből beteg gyermekekkel foglalkozó intézményeknek valamint iskoláknak. Újságíróként, az irodalommal is szívesen foglalkozik. Eddig hét antológiában jelentek meg versei az Alterra Svájci - Magyar Kiadó, valamint a Holnap magazin gondozásában.
  5. 5. GŐSI VALI A győri írónő legmélyebb sorstragédiájának tekinti gyermeke elvesztését. Különös kegyelemből adódó késztetésre történhetett, hogy e szenvedés, idővel tollat adott a kezébe, hogy írjon a titokzatos taburól, a megrendítő gyászról, majd a túlélésről, botladozásairól a lélek rejtelmeiben. Ahogy ő fogalmaz: ,,Lélekúton járok, hallgatva a különös késztetésre, és írok e benső utazás fájdalomból fakadó létélményeiről, de a bizonyságról is − mert megtapasztaltam − hogy van remény a gyászoló anya számára is.” A fásult bénultság, a túlélés vágya és kapaszkodás, majd megint a földre zuhanás, és újra a fény felé fordulás ismétlődő stációit megélve születtek a versei. ,,A vers ritmusa számomra a lét dallama − a boldogság és a fájdalom muzsikája.” SÁS PÉTER Békéscsabán született. Iskoláit Mezőhegyesen, majd Mezőkovácsházán a Hunyadi János Gimnáziumban végezte. Budapesten a Színházés Filmművészeti Egyetemen diplomázott. 2006-ban a nyolcévente megrendezésre kerülő Országos Humorfesztiválon a legrangosabb díjat kapta. A humorban nem ismer tréfát. Parodizál és örökzöldeket énekel. Játszott Nyíregyházán a Móricz Zsigmond Színházban, Szolnokon a Szigligeti Színházban, Budapesten a Mikroszkóp és a Merlin Színházban. Békéscsabára a Jókai Színházba is több alkalommal kapott meghívást. Önálló estjével, és színésztársai közös produkcióival járja az országot. Középiskolákban rendhagyó irodalom órákat tartanak. A mozivásznon is látható volt. Aranyjelvényes sportolóként ,,a lovát ugratja”.
  6. 6. KULTURÁLIS ÖSSZEKAPASZKODÁS Tisztelettel köszöntöm Bor Erikát, az irodalmi találkozó újraindításáért. Nem titkolom, hogy e hézagpótló esemény egyik régi álmom. Jancsó Zsuzsanna kezdeményezésének a folytatása legyen olyan szellemi táplálék, ami sivár életünknek tartalmat és reményt ad. Úgy gondolom a mai világunkban szükségünk van kulturális összekapaszkodásra. Czene Ferenc, házigazda KÖVETKEZŐ RENDEZVÉNYÜNK A 2014-es esztendőben is sok szeretettel várjuk vendégeinket. Olyan kulturális programok és kiállítások kerülnek megrendezésre, mint az Integrációs tábor, Zenei Baráti Találkozó és a Vasárnapi teák. Felelős kiadó: Czene Ferenc Cím: 5701 Gyula, Pf. 157 • Telefon: 06-20-976-89-41 Háziasszonyok: Toma Zita, Szepsi Ilona Szövegszerkesztés: Bor Erika © Czene Ferenc

×