castells

477 views
424 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
477
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
6
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

castells

 1. 1. Estructura de los castillos medievales Enric Álvarez ferrete 2 ESO B
 2. 2. M E N Ú Torre Muralla Puente levadizo Partes de un castillo Castillos Evolución de un castillo Distribución de un castillo
 3. 3. Torre Les primeres fortificacions eren torres senzilles, moltes de les quals van ser construïdes per les comunitats de pagesos com a defensa. Aquestes primeres torres eren de fustes, en cara que ben aviat van ser substituïdes per torres de pedra.
 4. 4. <ul><li>Algunes d’aquestes torres van evolucionar fins a convertir-se en castells i llavors van ser reformades, ampliades o reconstruïdes de vell nou. El mes habitual el que les torres fossin de planta rodona, amb un diàmetre mitja de 16 a 18 metres. Els murs de pesen els 2 metres de gruix a la part mes baixa, i poden arribar fins i tot als 3 metres. </li></ul>
 5. 6. muralla Els murs de pesen els 2 metres de gruix a la part mes baixa, i poden arribar fins i tot als 3 metres. A mesura que san l’aïren la construcció els murs es van aprimant, al mateix temps es guanya espai a l’interior. L’interior esta normalment dividit en 3 o 4 pisos.
 6. 8. Puente levadizo El pont era el medi per on es podia entrar als castells lla que normalment estaven envoltats per una fossa.
 7. 10. Evolución de un castillo El pas del temps i dels noves necessitats faran que es vagin estenent sobre el territori unes noves construccions, els castells, o cases altes que disposaven de bons murs. Alguns eren construïts de vell nou, d’altres procedien de l’ampliació de les torres abans esmentades .
 8. 11. En la construcció dels castells s’utilitzava com a pedrera la mateixa roca sobre la qual es fonamenta, de manera que els castells i terrenys acaben adaptant-se un a l’altre. Això fa que torbem castells de plantes molt diverses i irregulars i alguna estructura definida per la torre com a element central, envoltada d’una muralla a la qual s’adossen per l’exterior. De dependències destinades a l’hàbitat militar y senyorial hi ha diferents serveis.
 9. 12. Organización de un castillo A la planta baixa si arribava per un forat des de el primer pis, com si esta fes con un pou, si guardaven viures o be s’utilitzava com a cisterna. La resta d’espais eren destinats a la guàrdia i a l’habitatge de la petita guarnició que hi decidia.
 10. 13. La il·luminació era molt asseca i s’aconseguia amb torxes i llums d’oli, ja que tan sols disposaven de la llum que entrava per la porta i d’algunes espitlleres, a mes de la sortida a la terrassa. Les condicions de vides eren molt precàries. Estaven destinades per a complir una missió estrictament de defensa i vigilància.

×