04 Seminari Casa Oficis

633 views
596 views

Published on

Reflexió sobre les fases de treball i les especialitzacions que intervenen en la construcció web. Per a un seminari a una casa d'oficis per a preparar programadors web.

Published in: Technology
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
633
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
33
Actions
Shares
0
Downloads
4
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide
 • Com es planteja el curs? Un constructor web ha de conèixer bé el medi, ha de saber com es comporten les persones a Internet i com ho ha de fer perquè el resultat de la seva feina sigui el més útil possible. Contrastarem opinions!! ells i enraona són dos col·lectius que comparteixen l'interès professional per un mateix mitjà, però per edat, forma de vida, etc, tenen diferents punts de vista. El seminari es planteja com un intercanvi de punts de vista, un fet que serà molt interessant per ambdues parts, ja que els alumnes del seminari acabaran treballant en empreses com la nostra i/o fent productes web per a gent com nosaltres, i Enraona acabarà tenint treballadors com ells i/o fent productes web destinats a persones com ells. El seminari recullirà els dos punts de vista per mirar d'extreure conclusions comunes.
 • 04 Seminari Casa Oficis

  1. 1. (0) De què parlarem? Què busca la gent a Internet. Veure, opinar, decidir. (1) Què dius? Amb qui parles? Em canso! Si us plau, la sortida? Per a joves, grans i petits. (2) Web 2.0: dos punt què? (3) Un web és allò que... Tots a una. Per etapes, com el tour! Una placa per a la teva porta. (4)
  2. 2. (0) De què parlarem? Un web és allò que... (4 .1 )
  3. 3. Per a què serviex un web? Una empresa >> els seus clients L'administració >> La ciutadania Una entitat >> els seus socis Una ONG >> els seus col·laboradors Fotografia d'uayebt · Flickr Pensem en exemples? Podem recordar un cas de cada? Per millorar, ampliar, conservar, mantenir relacions e ntre qui encarrega el web i els seus detinataris. (4.1) Un web és allò que...
  4. 4. Qui encarrega el web acostuma a tenir uns missatges principal per comunicar. Fotografia de mariajose_ · Flickr Confiança Tu saps perfectament que no et fallarem Eficàcia Ràpid sense perdre el temps, sense horaris Interès El que jo t'explico, necessites saber-ho Adequació El que venc, el que tinc, és ideal per a tu. (4.1) Un web és allò que...
  5. 5. Com s'aconsegueix transmetre el missatge clau Fotografia Mueses · Flickr Si el web funcona perfectament: Pàgines ben carregades. Butons i enllaços que funcionen. Imatges, sons, videos que es carreguen amb rapidesa... El destinatari no té problemes per veure el web i entén que està en un lloc de qualitat. (4.2) Tots a una.
  6. 6. Com s'aconsegueix transmetre el missatge clau Fotografia de Hvnly · Flickr Si La navegació és fàcil d'entendre i molt intuitiva, la informació està ben estructurada, tot està a l'abast, no hi ha clics de més... El destinatari se sent còmode, sempre sap on es troba, rep la sensació de que l'empresa que hi ha al darrere és eficaç. (4.2) Tots a una.
  7. 7. Com s'aconsegueix transmetre el missatge clau Fotografia de Miguel Á. Yuste · Flickr Si la informació que s'ofereix està seleccionada tenint en compte el destinatari. La redacció dels textos convida a seguir al lloc web. El que es diu és veritat i es demostra constantment. El destinatari entén el que se li explica, ho troba interessant i s'adona que allò és adequat per a ell/a. (4.2) Tots a una.
  8. 8. Com s'aconsegueix transmetre el missatge clau Fotografia de arquera · Flickr Si les imatges, fotos colors estan en simptonia amb el producte o el servei que s'ofereix. Els grafismes faciliten la navegació, la lectura, l'ús del web. No hi ha elements gràfics gratuïts. El destinatari se sent còmode i segur, rep la sensació que tot s'ha fet amb cura i amb interès. (2) Tots a una.
  9. 9. Com s'aconsegueix transmetre el missatge clau Fotografia de ruurmo · Flickr Si el web que es construeix està en consonància amb la realitat de la Xarxa. La prioritat és el client i la seva comoditat. L'empresa o entitat que encarrega el web aconseguirà els seus objectius: demostrar eficàcia, utilitat, adequació, servei i qualitat (4.2) Tots a una.
  10. 10. (0) De què parlarem? Per etapes, com el tour! (4 .3 )
  11. 11. Fases d'un projecte Fotografia de pviojo · Flickr Un objectiu comú: construir un lloc web. Un mateix missatge : que expliqui el projecte del nostre client. Un equip multidisicplinar: diferents tasques, diferents punts de vista. (4.3) Per etapes, com un Tour.
  12. 12. Fases d'un projecte. Fotografia de Terranoide · Flickr Pas 1. Descobrir les particularitats de l'encàrrec, les característiques del teu client, les seves necessitats, el perfil dels seus clients... Conèixer tant com sigui possible el teu client. D'aquests pas s'obté un document anomenat brifing . (4.3) Per etapes, com un Tour.
  13. 13. Fases d'un projecte Fotografia de driusha · Flickr Pas 2. Definir el missatge principal del web. Decidir quins són els temes principals, l'enfoc, el to, l'estil... D'aquests pas s'obté un informe detallat que guiarà tot el projecte . (4.3) Per etapes, com un Tour.
  14. 14. Fases d'un projecte Fotografia de GirlReporter · Flickr Pas 3. Definició dels continguts: temes i subtemes, tria d'imatges necessàries, d'enregistraments... D'aquests pas s'obté un pla de treball que encadena diferents tasques. (4.3) Per etapes, com un Tour.
  15. 15. Fases d'un projecte Fotografia de Lord Biro · Flickr Pas 4. Definició de les característiques tècniques del lloc web: espai de disc, tranferència, nombre de BD... En aquest pas s'assigna un pla d'allotjament web i si cal, es compren els dominis necessaris. (4.3) Per etapes, com un Tour.
  16. 16. Fases d'un projecte Fotografia de kainita · Flickr Pas 5. Definir l'enllaç dels continguts del web, les planes que hi haurà, els menús de navegació, etc. D'aquests pas s'obté un diagrama de flux. (4.3) Per etapes, com un Tour.
  17. 17. Fases d'un projecte Fotografia de Guillermo Ruiz de Loizaga · Flickr Pas 6. Anàlisi de l'experiència de l'usuari: com es visitarà el web, què es trobarà un usuari , quines dificultats pot tenir... D'aquests pas s'obté un mapa interactiu de navegació. (3) Per etapes, com un Tour.
  18. 18. Fases d'un projecte Fotografia de Torchondo · Flickr Pas 7. Distribució gràfica de tots els elements de cada plana blocs de text, fotografies, formularis, menús... D'aquests pas s'obté un story board . (4.3) Per etapes, com un Tour.
  19. 19. Fases d'un projecte Fotografia de Alexandre Van de Sande · Flickr Pas 8. Determinar el nombre de bases de dades tipus de relacions, accions que s'han de programar... D'aquests pas s'obté un guió de programació. (4.3) Per etapes, com un Tour.
  20. 20. Fases d'un projecte Fotografia de ®Dave · Flickr A treballar... Programar Redactar Il·lustrar Fotografiar Seleccionar Optimitzar Implementar (4.3) Per etapes, com un Tour.
  21. 21. (0) De què parlarem? Una placa per a la teva porta. (4 .4 )
  22. 22. Els oficis que intervenen en un projecte web. Fotografia de miguev · Flickr Director/a de projecte. Persona responsable de coordinar el projecte, fer el pressupost, marcar les directrius generals, marcar terminis... (4.4) Una placa per a la teva porta.
  23. 23. Els oficis que intervenen en un projecte web. Fotografia de cesarastudillo · Flickr Grafista Responsable de fer una proposta gràfica, seleccionar imatges, crear una línia per a fer icones, botons i qualsevol altre element gràfic. (4.4) Una placa per a la teva porta.
  24. 24. Els oficis que intervenen en un projecte web. Fotografia de Daquella manera · Flickr Arquitecte/a d'informació Persona responsable de l'estructura i l'organització dels continguts, de mantenir un ordre cla i coherent entre les seccions. (4.4) Una placa per a la teva porta.
  25. 25. Els oficis que intervenen en un projecte web. Fotografia de Visentico · Flickr Redactor/a web Persona responsable de seleccionar els temes i subtemes, crear capítols i blocs de continguts, redactar el text segons les característiques del mitjà i les particularitats de l'encàrrec. (4.4) Una placa per a la teva porta.
  26. 26. Els oficis que intervenen en un projecte web. Fotografia de Robbes · Flickr Programador/a Persona que programa les bases de dades, les accions... que faran que el lloc web funcioni. (4.4) Una placa per a la teva porta.
  27. 27. Els oficis que intervenen en un projecte web. Fotografia de .dan · Flickr Implementador/a Persona que enllaça la programació amb la creació dels arxius html, el que fa les planes. (4.4) Una placa per a la teva porta.
  28. 28. Els oficis que intervenen en un projecte web. Fotografia de t i n a | r a v a l · Flickr Corrector/a Persona que vetlla per la qualitat ortogràfica i gramatical dels textos. (4.4) Una placa per a la teva porta.
  29. 29. Els oficis que intervenen en un projecte web. Fotografia de sebastiangoeres · Flickr Traductor/a Persona que tradueix tots els textos a una altra llengua. (4.4) Una placa per a la teva porta.
  30. 30. En resum, Un sol encàrrec. Un missatge principal. Diferents punts de vista. Diferents tasques per desenvolupar. Un únic resultat. La construcció d'un lloc web és una feina d'equip. (4.4) Una placa per a la teva porta.
  31. 31. http://www.enraona.com/bloc Més idees? Més preguntes? [email_address] Gràcies per la teva atenció. www.enraona.cat El teu projecte a Internet, clar i directe.

  ×