• Like
Espais protegits de la comunitat valenciana
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Thanks for flagging this SlideShare!

Oops! An error has occurred.

Espais protegits de la comunitat valenciana

 • 670 views
Published

 

 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Be the first to comment
  Be the first to like this
No Downloads

Views

Total Views
670
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3

Actions

Shares
Downloads
7
Comments
0
Likes
0

Embeds 0

No embeds

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
  No notes for slide

Transcript

 • 1. CEIP Carles salvador – Barxeta
 • 2. ESPAIS PROTEGITS DE LA COMUNITAT VALENCIANA. Es protegeixen els paisatges considerats més valuosos pel relleu, la vegetació o la fauna i així s’impedeixen que algunes activitats humanes els perjudiquen.  Els espais protegits de la Comunitat Valenciana els     podem dividir en: Parcs naturals ( hi ha 22 ) Paisatges protegits. Paratges naturals municipals. Monuments naturals.
 • 3. PARCS NATURALS  A la Comunitat Valenciana, els parcs naturals es     divideixen en : Serres litorals, com el Montgó a Alacant. Serres d’interior, com Penyagolosa a Castelló Zones humides. Com el Marjar de Pego – oliva Illes, com les illes Columbretes
 • 4. ALBUFERA DE VALÈNCIA  El parc natural de l’Albufera de València és una de les zones humides costaneres més representatives de la Comunitat Valenciana.  La major part de la superfície del parc està ocupada per camps d’arròs. Entre la flora, destaquen la campaneta de mar i la mansega (en zones humides). Entre la fauna hi ha alguns endemismes, como el samaruc i el fartet.
 • 5. ALBUFERA
 • 6. ILLES COLUMBRETES  Les illes Columbretes pertanyen a la categoria d’illes dins dels parcs naturals. Es localitzen a la costa de Castelló i són un exemple de vulcanisme.  Entre la flora destaquen dos endemismes: la pastanaga marina de Columbretes i l’alfals arbori. La fauna està dominada per les colònies d’aus marines nidificants, com el falcó de la reina o el corb marí emplomallat. També hi ha una espècie endèmica de sargantana.
 • 7.  Són un conjunt de quatre illes volcàniques Falcó de la reina
 • 8. PAISATGE PROTEGIT  La serra del Maigmó i serra del Sit és un dels paisatges més bonics d’Alacant.  Les principals formacions vegetals són les pinedes; matolls, com els coscollars, i vegetació de fulla perenne, com o el llorer, l’arboç, el ginebre…  Hi ha nombroses aus rapaces, como el falcó pelegrí, l’àguila reial, el xoriguer… També hi abunden les musaranyes.
 • 9. SERRA DE MAIGMÓ
 • 10. PARATGE NATURAL PROTEGIT  La Devesa és un paratge natural municipal localitzat a Castelló. Es tracta d’una llacuna als voltans de la qual hi ha sureres, pinedes, arboços i estepars. Pel que fa a la fauna, cal destacar el fardatxo ocel·lat, l’eriçó comú, l’àguila cuabarrada i, fins i tot, algun porc senglar.  El Saler és un paratge natural municipal que hi ha a València. La vegetació predominant és el pi blanc, el coscoll o el llentiscle. Pel que fa a la fauna, hi ha mamífers, com la rabosa, la geneta, el conill o la llebre; i rèptils, com la sargantana ibèrica, el fardatxo ocel·lat o la colobra d’aigua. Fardaxo
 • 11. EL SALER
 • 12. MONUMENTS NATURALS Llentiscle  El monument natural del Camí dels Pelegrins de les Useres es troba a Castelló. És un recorregut que travessa alguns tossals i barrancs, i presenta una gran diversitat d’espècies botàniques que creen un hàbitat per a un gran nombre d’espècies animals.  La flora predominant a les zones baixes és la carrasca i el pi blanc, acompanyats pel llentiscle, el coscoll, el romer o el timó. A més altitud, predomina el roure de fulla petita.  La fauna associada a aquest ecosistema està formada per la rabosa, el senglar, l’esquirol roig o la cabra salvatge.
 • 13. CAMÍ DE LES USERES  El Monument Natural Del camí dels Peregrins de les Useres, localitzat entre els termes municipals d’Useres, Llucena del Cid, Xodos y Vistabella del Maestrat, representa la via de comunicació per excel·lència entre les comarques costeres i les d’interior de Castelló.
 • 14. CEIP Carles salvador. Barxeta 2n cicle de primària