• Share
 • Email
 • Embed
 • Like
 • Save
 • Private Content
Grafikat Kompjuterike
 

Grafikat Kompjuterike

on

 • 931 views

Hyrje dhe kuptimi i grafikave kompjuterike.

Hyrje dhe kuptimi i grafikave kompjuterike.

Statistics

Views

Total Views
931
Views on SlideShare
931
Embed Views
0

Actions

Likes
0
Downloads
0
Comments
0

0 Embeds 0

No embeds

Accessibility

Categories

Upload Details

Uploaded via as Adobe PDF

Usage Rights

© All Rights Reserved

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Processing…
Post Comment
Edit your comment

  Grafikat Kompjuterike Grafikat Kompjuterike Presentation Transcript

  • GRAFIKA KOMPJUTERIKE NGA ENEA XHANI
  • CFARË ËSHTË GRAFIKA KOMPJUTERIKE ?• Grafika kompjuterike, ky term u shpik gjatë vitit 1960 nga William Fetter.• U shpik për të përshkruar metoda të reja të projektimit.• Ai punonte si Graphic Designer ne kompanine Boeing dhe gjithcka e realizoi ne ate kompani.
  • CFARË ËSHTË GRAFIKA KOMPJUTERIKE ?• Fetter krijoi një seri të imazheve të cilat ishin të riprodhuara gjerësisht, duke përdorur një model 3D të trupit të njeriut.
  • CFARË ESHTË GRAFIKA KOMPJUTERIKE ?• Ndoshta mënyra më e mirë për të shpjeguar se cfarë është grafika kompjuterike është për të gjetur se çfarë nuk është.• Kjo nuk është një makinë as një kompjuter, as një grup programesh kompjuterike.• Kjo nuk eshte një dizajner grafik, një programues, një shkrimtar, një specialist filmash, apo një riprodhues.
  • CFARË ESHTË GRAFIKA KOMPJUTERIKE ?• Grafika kompjuterike mund të jetë dhe nga ato profesione qe permendem me lart, por ajo eshte nje teknologji e cila menaxhohet dhe dokumentohet me vetedije drejt pershkrimit dhe informacionit te sakte.• Grafika kompjuterike nuk ka nje shpjegim te sakte me goje sipas William Fetter, ajo eshte abstrakte dhe kuptohet vetem nese e shikon por nuk e shpjegon.
  • GRAFIKA KOMPJUTERIKE INTERAKTIVE• Grafika kompjuterike interaktive i merr gjërat një hap më tej duke i lejuar përdoruesit reagime të shpejtë vizuale nga veprimet qe ato bejne.• Ndiqet cikli i meposhtem : AFISHIMI/ HYRJA PROCESIMI DALJA Mouse Monitori Tableta, Lapsi Letra (Printer) Pajisje reaguese Incizues Video Skanerat Projektor Transmetimi LIVE Video Kufjet etj.
  • GRAFIKA KOMPJUTERIKE INTERAKTIVE• Sketchpad, pajisja qe u zhvillua ne vitin 1960.• Ajo ishte pajisja e pare me nje grafike kompjuterike interactive.• Ajo punonte nepermjet nje lapsi, nje mini-tastiere dhe nje monitori.• Lejonte perdoruesin te bente vizatime te ndryshme
  • Pra?• Grafika kompjuterike ndodhet kudo. Ne jeten e perditshme ne ate e hasim me shume ne lojra te ndryshme, ne animacione etj.• Me nje perkufizim te shkurter themi se grafika kompjuterike perfshin cdo gje qe arrin te shikohet me sy ne monitorin e kompjuterit.
  • DISA APLIKACIONE TE GRAFIKES KOMPJUTERIKE• Disa nga fushat e aplikimit të cilat e bëjnë përdorimin e rëndë të grafikave kompjuterike janë: Computer Aided Design Pamjet shkencore Filmat Lojrat Virtualiteti
  • Computer Aided Design
  • Pamjet shkencore
  • Filmat
  • Virtualiteti
  • FALEMINDERIT PERGATITI : ENEA XHANI