SISTEMI I GJURMIMIT TE MJETEVE
<ul><li>Global Positioning System (GPS) është një sistem </li></ul><ul><li>mbarëbotëror navigimi i formuar nga një konst...
Sistemi GPS <ul><li>Përbëhet nga dy pjesë – paisjen gjurmuese dhe serverin e bazës së të dhënave. Paisja lidhet me mjetin ...
Si funksionon?
Serveri i bazës së të dhënave <ul><li>Serveri ndodhet në një vend të sigurtë. Te dhënat në të ruhen për një kohë te palimi...
Si përdoret Mjafton një kompjuter me akses në internet Çdo klient do pajiset me username-in dhe password-in e tij persona...
Kush mund ta përdor <ul><li>Çdo individ që kërkon të dijë se ku ndodhet makina e tij </li></ul><ul><li>Administratori I fl...
Gjetja e vendodhjes së mjetit <ul><li>Vetëm me një të klikuar mund të monitoroni mjetin tuaj në kohë reale, shpejtësinë e ...
Përcaktimi i vendodhjes <ul><li>Çdo çast është e mundur të kërkosh dhe të marrësh informacion mbi vendodhjen e mjetit dhe ...
Përcaktimi i vendodhjes
Gjurmimi i mjetit Për nje interval të caktuar kohor mund të shikohet itenerari i përshkruar
Historiku i lëvizjeve <ul><li>Historiku i lëvizjeve, jep informacion mbi lëvizjet e automjetit që nga casti i vendosjes së...
 
 
Situata Emergjence <ul><li>Sistemi lajmëron në numrat celularë të klientit në rast ndodhjeje të situatave të mëposhtme: </...
Në rast aksidenti : <ul><li>Mbledhje të dhënash rreth aksidentit </li></ul><ul><li>Lajmërim me mesazh dhe/ose e-mail </li...
Pse duhet përdour <ul><li>Rrit eficencen e drejtueseve të mjetit dhe </li></ul><ul><li>performancen e tyre duke ulur mund...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

GPS/GPRS SIGAL presentation by Endri DHASKALI

563 views
479 views

Published on

Published in: Technology
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
563
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

GPS/GPRS SIGAL presentation by Endri DHASKALI

 1. 1. SISTEMI I GJURMIMIT TE MJETEVE
 2. 2. <ul><li>Global Positioning System (GPS) është një sistem </li></ul><ul><li>mbarëbotëror navigimi i formuar nga një konstelacion prej 24 </li></ul><ul><li>satelitesh dhe stacioneve të tyre tokësore. </li></ul>Çfare është GPS?
 3. 3. Sistemi GPS <ul><li>Përbëhet nga dy pjesë – paisjen gjurmuese dhe serverin e bazës së të dhënave. Paisja lidhet me mjetin që lëviz dhe e merr pozicionin nga satelitët GPS në kohë reale. Më pas e dërgon këtë informacion bashkë me numrin IMEI (International Mobile Equipment Identity) në server. </li></ul><ul><li>Keto të dhëna kontrollohen për saktësinë e tyre dhe më pas ruhen në bazën e të dhënave. </li></ul>
 4. 4. Si funksionon?
 5. 5. Serveri i bazës së të dhënave <ul><li>Serveri ndodhet në një vend të sigurtë. Te dhënat në të ruhen për një kohë te palimituar. </li></ul><ul><li>Serveri përbëhet nga një bazë të dhënash e cila aksesohet me anë të një faqe web. </li></ul>
 6. 6. Si përdoret Mjafton një kompjuter me akses në internet Çdo klient do pajiset me username-in dhe password-in e tij personal në mënyrë të till që të mos cënohet intimiteti i tij
 7. 7. Kush mund ta përdor <ul><li>Çdo individ që kërkon të dijë se ku ndodhet makina e tij </li></ul><ul><li>Administratori I flotës </li></ul>
 8. 8. Gjetja e vendodhjes së mjetit <ul><li>Vetëm me një të klikuar mund të monitoroni mjetin tuaj në kohë reale, shpejtësinë e lëvizjes dhe identifikimin e drejtuesit të mjetit. </li></ul>
 9. 9. Përcaktimi i vendodhjes <ul><li>Çdo çast është e mundur të kërkosh dhe të marrësh informacion mbi vendodhjen e mjetit dhe mund të shohësh në hartë orën dhe vendodhjen e mjetit të kërkuar </li></ul>
 10. 10. Përcaktimi i vendodhjes
 11. 11. Gjurmimi i mjetit Për nje interval të caktuar kohor mund të shikohet itenerari i përshkruar
 12. 12. Historiku i lëvizjeve <ul><li>Historiku i lëvizjeve, jep informacion mbi lëvizjet e automjetit që nga casti i vendosjes së paisjes deri në vendodhjen e fundit të njohur </li></ul><ul><li>Informacion sipas muajve: kilometrat e përshkruar çdo muaj,ditëve të javës, ditën apo natën. </li></ul><ul><li>Informacion sipas ditëve: për çdo lëvizje brenda ditës jepet ora e ndezjes së mjetit, ora e fikjes, shpejtësia maksimale e arritur etj </li></ul>
 13. 15. Situata Emergjence <ul><li>Sistemi lajmëron në numrat celularë të klientit në rast ndodhjeje të situatave të mëposhtme: </li></ul><ul><li>Hapja e mjetit pa çelës </li></ul><ul><li>Kur mjeti lëviz me motor të fikur </li></ul><ul><li>Kur priten fijet që lidhin pajisjen me mjetin </li></ul><ul><li>Në rast ndodhjeje të një aksidenti </li></ul><ul><li>Kur mjeti del nga zona mbulimit </li></ul><ul><li>Kur mjeti qëndron për një kohë të gjatë me motor ndezur pa levizur </li></ul><ul><li>Kur kalohet shpejtësia e lejuar </li></ul>
 14. 16. Në rast aksidenti : <ul><li>Mbledhje të dhënash rreth aksidentit </li></ul><ul><li>Lajmërim me mesazh dhe/ose e-mail </li></ul><ul><li>Orientim për në spitalin më të afërt </li></ul>
 15. 17. Pse duhet përdour <ul><li>Rrit eficencen e drejtueseve të mjetit dhe </li></ul><ul><li>performancen e tyre duke ulur mundësinë </li></ul><ul><li>për abuzime </li></ul><ul><li>Reduktim të kostove të transportit </li></ul><ul><li>Sigurinë e automjetit/personelit tuaj </li></ul>

×