• Save
Rezistenca e materialeve 1 - Detyra 2
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×
 

Rezistenca e materialeve 1 - Detyra 2

on

 • 4,529 views

 

Statistics

Views

Total Views
4,529
Views on SlideShare
4,529
Embed Views
0

Actions

Likes
0
Downloads
1
Comments
0

0 Embeds 0

No embeds

Accessibility

Categories

Upload Details

Uploaded via as Adobe PDF

Usage Rights

© All Rights Reserved

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Processing…
Post Comment
Edit your comment

  Rezistenca e materialeve 1 - Detyra 2 Rezistenca e materialeve 1 - Detyra 2 Document Transcript

  • UNIVERSITETI I PRISHTINËS – FAKULTETI I NDËRTIMTARISË DHE ARKITEKTURËSHIDROTEKNIKËRezistenca e materialeve IDetyra 21/7/2012 Detyrën e dha:Gr.4 A. D. Dautaj ................................
  • Mergim Emini 74/10 a) Për mbajtësin e dhënë caktoni diagramet M. T dhe N si dhe uljen e pikës C. P A 2EI C EA=∞ D EI B a ba = 6,5 mb=5mP = 40 kNq=P/aUL = 1 m / 1 cmUF = 40 kN / 1 cm
  • P = 40kN 2EI C A EA=∞ D EI B 6,5 5a) Sistemi bazë: P 2EI EA=∞ EIb) Sistemi ekuivalent: P C A 2EI x x D EI B 6,5 5
  • c) Kushti gjeometrik i deformimit: P = 40kN C A 6,5260 ̅ ̅260 Φ1 ̅ ̅ 2,16 4,34
  • x A C D B x 6,5 5 5x6,5x6,5x Φ2 Φ3 5x ̅ ̅ ̅ ̅ 2,16 4,34 3,33 1,67 ̅ ̅ ̅ ̅
  • MA P = 40 kN C AAy x= 20,964 kN 6,5 x=20,964 kN MBD B By 5
  • P A 2EI C EA=∞ D EI B123,734 - 104,82 - “M”19,0359 + “T” - 20,964 “N”
  • b) Për mbajtësin e dhënë caktoni diagramet M. T dhe N q 2EI EI a b M1 M2 q 0 1 2 3 L0=0 L1=6,5 L2=5Kur regiditeti është i ndryshëm në fusha të ndryshme të trarit,pra dhe përvetësojmëatëherë ( ) ̅ ( ) ̅ ̅ ̅ ̅ ( ) ̅ ̅ ̅ ̅
  • ̅ ̅ ̅̅ ̅ ̅ q 6,5 5 ̅ Φ2 Φ2̅ ̅ ̅ ̅̅ ̅ ̅ ̅ ̅ ̅
  • M1 M2 M2 q Ay By Cy Dy1)2)1)2)*1)
  • q 2EI EI 6,5 5 18,7886,86 - “M” + 3,151,37 “T” - 27,59 “N”