REUNIÓ DE PARES I
MARES
3r B
Curs 2010/2011
1. MESTRES QUE ENTREN A L’AULA
Mestra tutora: Jess Jordi Cavaller
Mestra de música: Eva Morlà
Mestra d'educació física: So...
2. ORGANITZACIÓ DEL CENTRE
- Entren per la porta d’educació primària i fan una fila
baix al pati, quan sona la música.
- L...
3. ORGANITZACIÓ D’AULA
- No s'ha de dur material de casa, el donaran les tutores.
- Cada alumne té una agenda. L'han de du...
4. HORARI DE TUTORIA
El dia i l’hora assignada perquè pugueu
xerrar amb la tutora és el dimarts de 17:30 a
18:30h. Podeu d...
5. MATERIAL
- Agenda escolar
- Carpeta de deures (l'han duita de casa)
- Quadernets:
- 3 quadernets d’ ortografia catalana...
6. TALLERS
- Agrupaments: alumnes de 2n, 3r i 4t.
- Horari: els dimarts de 12 a 14h.
- Durada: 8 sessions.
- Enguany cada ...
Tallers:
- Medi ambient: Sofi Allès
- Itineraris: Nuri Mercadal
- Teatre: Bego Gornès
- Música: Eva Morlà
- Cuina en anglè...
7. HORARI
Competències bàsiques
Què sòn?
“Per competència s’entén la capacitat de posar en
pràctica de manera integrada aquells cone...
Per què les competències
bàsiques?
En aquests moments la informació està a l’abast
de tothom a través dels diferents mitja...
Quines són?
6.Com es treballa cada competència?
Competència en comunicació lingüística
-dialogar, escoltar,conversar...respectant les
...
-Lectura: és un temps dedicat a diferents activitats per a
fomentar la lectura. Algunes d’aquestes són: la mestra
llegeix ...
Competència matemàtica
Nombres i operacions:
Conèixer, identificar, escriure, comparar i ordenar
nombres fins a 5 xifres.
...
- Jocs matemàtics: Es dedicarà un temps per a
treballar diferents jocs de taula i reforçar el càlcul
mental.
-Dins de cada...
Tractament de la informació i
competència digital
Dominar diferents programes informàtics.
Emprar les TIC com a element es...
Competència cultural i artística
Apreciar i gaudir amb l'art i altres manifestacions
culturals i artístiques.
Potenciar la...
Competència per aprendre a
aprendre
Iniciar-se en l’aprenentatge i ser conscients de
les pròpies capacitats.
Treballar la ...
Autonomia i iniciativa personal
Afrontar els problemes i apendre dels errors.
Cercar solucions.
Organitzar les seves feine...
- Encarregats: els encarregats han de ser
responsables de les seves tasques com a
encarregat/da i dur-la a terme autònomam...
Competència en el coneixement i
la interacció amb el món físic
La comprensió de successos.
La predicció de conseqüències.
...
- Projecte d’aula: a partir dels interessos i
motivacions dels fillets i filletes es farà un o més
projectes de treball. E...
Competència social i ciutadana
Cooperar i conviure.
Fomentar habilitats socials i saber resoldre
conflictes de forma const...
- Assemblea: es dedicarà un temps per a poder
conversar sobre els conflictes que van sorgint en el dia a
dia de l’ aula i ...
7. COM PODEM AJUDAR ALS NOSTRES
FILLS I FILLES?
-Ajudar-los a organitzar el seu temps
(estudi, activitats, esbarjo…) i res...
-Revisar l’agenda i la carpeta per si tenen
deures, fulls informatius…
-Col·laborar amb ells a les feines, però no
fer-les...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Reunió 3er b jess amb horari

538 views
464 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
538
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
84
Actions
Shares
0
Downloads
9
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Reunió 3er b jess amb horari

 1. 1. REUNIÓ DE PARES I MARES 3r B Curs 2010/2011
 2. 2. 1. MESTRES QUE ENTREN A L’AULA Mestra tutora: Jess Jordi Cavaller Mestra de música: Eva Morlà Mestra d'educació física: Sofia Lucas Religió: Nito Martí Mestra d´anglès: Cristina Carretero Equip de suport (PT): Marga Rubio Substitució per coord. amb PT: Nuri Mercadal
 3. 3. 2. ORGANITZACIÓ DEL CENTRE - Entren per la porta d’educació primària i fan una fila baix al pati, quan sona la música. - La mestra els recollirà del pati a les 9h.. - Es demana puntualitat a les entrades i les sortides. - Abans de venir han d’haver berenat. Recordam que el dimecres és dia de fruita. - Si duen jocs de casa s’han de compartir i l’escola no es responsabilitza de la seva pèrdua o desperfecte. - El pati s’organitza de manera que cada grup pugui fer un joc diferent cada dia.
 4. 4. 3. ORGANITZACIÓ D’AULA - No s'ha de dur material de casa, el donaran les tutores. - Cada alumne té una agenda. L'han de dur cada dia. S'emprarà per apuntar els deures i serveix com a mitjà de comunicació mestra-família. És important revisar les agendes i retornar les notes signades. - Els deures els donarem els dilluns (ll.castellana), dimecres (matemàtiques) i divendres (ll.catalana).
 5. 5. 4. HORARI DE TUTORIA El dia i l’hora assignada perquè pugueu xerrar amb la tutora és el dimarts de 17:30 a 18:30h. Podeu demanar entrevista a través de l’ agenda. Si teniu qualque comentari a fer sobre alguna especialitat, primer us heu de dirigir a la mestra tutora.
 6. 6. 5. MATERIAL - Agenda escolar - Carpeta de deures (l'han duita de casa) - Quadernets: - 3 quadernets d’ ortografia catalana - 3 cuadernos de ortografía castellana - 3 quaderns de matemàtiques -Arxivador - Llibreta de textos - Llibreta de llegim i il.lustram - Material fungible estoig: llapis, boli blau i vermell, goma, retoladors prims, pintures de fusta. - Material fungible fiambrera: regles, barra d'enganxar, celo, retoladors gruixats, retolador negre prim, gafetes.
 7. 7. 6. TALLERS - Agrupaments: alumnes de 2n, 3r i 4t. - Horari: els dimarts de 12 a 14h. - Durada: 8 sessions. - Enguany cada alumne al llarg del curs farà 3 tallers. - Criteris de selecció: s´intentarà respectar al màxim l´ordre de preferència dels alumnes. - Estan oberts perque totes les famílies interessades puguin participar.
 8. 8. Tallers: - Medi ambient: Sofi Allès - Itineraris: Nuri Mercadal - Teatre: Bego Gornès - Música: Eva Morlà - Cuina en anglès: Cristina Carretero - Art: Cati Maya - Ràdio: Marga Rubio - Fil i agulla: Jess Jordi
 9. 9. 7. HORARI
 10. 10. Competències bàsiques Què sòn? “Per competència s’entén la capacitat de posar en pràctica de manera integrada aquells coneixements adquirits, aptituds i trets de la personalitat que permeten resoldre situacions diverses”. El fet de ser competent exigeix més que la simple adquisició de determinats coneixements i habilitats. Les competències impliquen la capacitat d’utilitzar aquests coneixements i habilitats en contextos i situacions diferents.
 11. 11. Per què les competències bàsiques? En aquests moments la informació està a l’abast de tothom a través dels diferents mitjans de comunicació, cosa que no passava fa 20 anys. Per tant, l’escola no només s'ha de dedicar a transmetre informació sinó que ha de desenvolupar la capacitat per trobar-la de manera eficient, per comprendre-la i per analitzar-la críticament.
 12. 12. Quines són?
 13. 13. 6.Com es treballa cada competència? Competència en comunicació lingüística -dialogar, escoltar,conversar...respectant les normes de comunicació. (expressió oral) -expressar de manera escrita opinions, emocions, vivències amb coherència i cohesió. (expressió escrita) -audició, comprensió i memorització de diferents textos. (comprensió oral) -comprensió d' informació rellevant en textos per obtenir, organitzar i comunicar informació. (comprensió escrita)
 14. 14. -Lectura: és un temps dedicat a diferents activitats per a fomentar la lectura. Algunes d’aquestes són: la mestra llegeix un llibre; lectura silenciosa, recomanacions de contes, llegim als companys. - Conferències: Són explicacions orals amb suport escrit, visual, etc. d’un tema en concret que ells se sentin experts. És necessari que els pares els ajudin des de casa a preparar el material.
 15. 15. Competència matemàtica Nombres i operacions: Conèixer, identificar, escriure, comparar i ordenar nombres fins a 5 xifres. Operacions elementals: sumes duent, restes duent, multiplicacions per una xifra i divisions per una xifra. Resolució de problemes que intervinguin més d’una operació. Càlcul mental: operacions i problemes senzills. Ús de diferents estratègies.
 16. 16. - Jocs matemàtics: Es dedicarà un temps per a treballar diferents jocs de taula i reforçar el càlcul mental. -Dins de cada projecte estan integrades les matemàtiques.
 17. 17. Tractament de la informació i competència digital Dominar diferents programes informàtics. Emprar les TIC com a element essencial per informar-se, aprendre i comunicar-se. Fer ús habitual de les TIC.
 18. 18. Competència cultural i artística Apreciar i gaudir amb l'art i altres manifestacions culturals i artístiques. Potenciar la iniciativa, la imaginació i la creativitat. Emprar recursos i tècniques per realitzar creacions pròpies.
 19. 19. Competència per aprendre a aprendre Iniciar-se en l’aprenentatge i ser conscients de les pròpies capacitats. Treballar la concentració, atenció, memòria, motivació,responsabilitat, etc Acceptar els errors i aprendre dels demés.
 20. 20. Autonomia i iniciativa personal Afrontar els problemes i apendre dels errors. Cercar solucions. Organitzar les seves feines i el seu temps. Reforçant la responsabilitat i l'autonomia personal. Treballar cooperativament valorant i respectant les idees dels altres.
 21. 21. - Encarregats: els encarregats han de ser responsables de les seves tasques com a encarregat/da i dur-la a terme autònomament i en el moment acordat, ja que no hi ha un temps determinat en que es realitzen tots els càrrecs a l ´hora. - Tallers
 22. 22. Competència en el coneixement i la interacció amb el món físic La comprensió de successos. La predicció de conseqüències. L’activitat dirigida a la millora i preservació de les condicions de vida pròpies, dels altres i de la resta d’éssers vius.
 23. 23. - Projecte d’aula: a partir dels interessos i motivacions dels fillets i filletes es farà un o més projectes de treball. El projecte no es finalitzarà necessàriament amb el final del trimestre.
 24. 24. Competència social i ciutadana Cooperar i conviure. Fomentar habilitats socials i saber resoldre conflictes de forma constructiva. Participar plenament en la vida cívica a través del diàleg.
 25. 25. - Assemblea: es dedicarà un temps per a poder conversar sobre els conflictes que van sorgint en el dia a dia de l’ aula i millorar la convivència del grup. La durada depèn del tipus de conflicte. -Activitats serveis externs i amb altres activitats integrades en el projecte d'aula.
 26. 26. 7. COM PODEM AJUDAR ALS NOSTRES FILLS I FILLES? -Ajudar-los a organitzar el seu temps (estudi, activitats, esbarjo…) i respectar-los aquesta organització. Procurar que el temps d’estudi sigui diari i, si és possible, a les mateixes hores i en un lloc adequat ( sense la televisió i altres possibles distraccions). -Ajudar-los a assolir un hàbit de lectura.
 27. 27. -Revisar l’agenda i la carpeta per si tenen deures, fulls informatius… -Col·laborar amb ells a les feines, però no fer-les. -Ajudar-los a preparar la motxilla la nit abans. -Mantenir contactes amb la tutora i informar-li de qualsevol canvi que observin i que pugui tenir una repercussió en el rendiment acadèmic.

×