EL CERVELL (DIANA)

561 views
271 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
561
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0
Actions
Shares
0
Downloads
5
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

EL CERVELL (DIANA)

 1. 1. El cervellDiana Martin Vilà
 2. 2. ÍndexPresentació.Les parts de l’encèfal i les seves funcions.Les emocions.Web grafia
 3. 3. PresentacióCom te’n recordes del camí de la casa d’un amic? Perquèpar padeixes sense pensar-ho? D’ on venen els somnis? Elteu encèfal està ple d’aquestes coses i moltíssimes més. Defet el teu encèfal és el líder del teu cos. Dirigeix tot el teu cos,controla tot el que fas.Es més ràpid i més potent que cap altre calculadora queutilitzis durant la teva vida.
 4. 4. L’equip del cervell
 5. 5. *El jugador més important de l’encèfal és el teucervell. El cervell consisteix el 85% del pes del’encèfal i es fàcil de veure perquè és de colorgris. Et permet resoldre problemes dematemàtiques, jugar a videojocs, alimentar alsteus peixos, ballar, recordar l’aniversari de lateva germana i dibuixar. El cervell fa que elséssers vius humans siguem més intel•ligents queels animals perquè és la part que ens permetraonar. T’imagines al teu gos intentant llegir eldiari després de recollir-lo. No ho aconseguirà,perquè comparat amb el nostre encèfal, la partpensant del seu encèfal és molt petita. *L’equip del cervell
 6. 6. *La meitat esquerre *La meitat dreta*I es diu que la meitat *El cervell està format perl’esquerre és més dues meitats, una a cadaanalítica, t’ajuda amb les costat del cap. Algunsmatemàtiques, la lògica i els científics pensen que ladiscursos. Els científics saben meitat de la dreta t’ajudaque la meitat de la dreta amb les coses abstractes, comcontrola la part del cos de la música, els colors i lesl’esquerre, i la meitat formes.esquerre controla la de la *L’equip del cervelldreta.
 7. 7. *Una part del teu cervell es diu àrea motora.Recorre les dues meitats del cervell com si fosuns auriculars de orella a orella. L’àrea motoracontrola els teus músculs voluntaris. Els músculsdel teu cos es mouen perquè tu ho vols que hofacin. ¡ La pròxima vegada que juguis a futbol iintentis marcar un gol, donar-li les gràcies a lateva àrea motora! *Àrea motora
 8. 8. El cerebelLa següent part , és el cerebel. El cerebel està en la part posteriorde l’encèfal sota del cervell. Es molt més petit que el cervell, noméses un 1/8 de la seva mida. Però no deixis que la mida del cerebelt’enganyi. Controla l’equilibri, el moviment i la coordinació (lamanera que els teus músculs treballen junts). Gràcies al cerebel etpots posar recta, mantenir l’equilibri i moure’t d’un costat a l’altre.Pensa en un surfista pujat en la seva taula de surf sobre les onades.Què és el que necessita per mantenir l’equilibri?
 9. 9. El bulb raquidiUna altre part de l’encèfal que és també petita, peròpoderosa es el bulb raquidi. Que està situat sota del cervelli davant del cerebel. El bulb raquidi està connectat al’encèfal i a la medul·la espinal, que recorre el teu coll il’esquena. El bulb raquidi es ocupa de totes les funcionsnecessàries per que teu cos estigui ple de vida, com larespiració, la digestió dels aliments i la circulaciósanguínia.
 10. 10. El bulb raquidiPart de la funció del bulb raquidi és controlar els teumúsculs reflexos (els que funcionen automàticament senseque ho pensis). Hi ha músculs reflexos en el cor i enlestomac i és el bulb raquidi qui li diu al cor que bombegimés sang quan vas en bicicleta o mengues. Controla tots elsmúsculs del cos. És un treball molt gran per una part delencèfal. El bulb raquidi també classifica els milions demissatges que l’encèfal i la resta del cos s’envien. Uf! Esbastant difícil ser el secretari de lencèfal.
 11. 11. El hipocampEl hipocamp és una part increïblement genial perquè lautilitzem per recordar el camí de l’escola. El hipocampforma part del cervell i la zona del cerebel que s’ocupa dela memòria. Hi ha diferents classes de memòria: Dosd’aquestes son les trucades curt pas llarg pas. Intentarecordar el que has esmorzat avui. Aquest és un exemplede la memòria a curt pas. Es tracte de d’informació quel’encèfal acaba de de rebre. Ara pensa en el teu primerdia de classes o en la festa d’aniversari de l’any passat.
 12. 12. El hipocampAquests exemples de estan guardats en el teuhipocamp. Te un gran treball de transferir la informacióentre les memòries de curt pas i de llarg pas. És molt detreball, però el teu hipocamp sempre a estat així,assegurant-se de que recordis les petites coses, com onhas deixat el teu yo-yo i també de les coses grans com lesvacances que vas passar fa dos anys.
 13. 13. La glàndula pituïtàriaLa glàndula pituïtària és mot petita. Te forma de cigró. La seva funcióconsisteix en produir i alliberar hormones en el teu cos. Si la roba del’any passat et queda molt petita, és perquè la glàndula pituïtàriaalliberat hormones especials que tan fet créixer.Aquesta glàndula també fa una funció molt important per la pubertat.Aquest és el moment en el que els nois i les noies passant per una fasemolt important de la seva vida. És quan els nens i les nenes estransformen lentament en homes i en dones.
 14. 14. La glàndula pituïtàriaTot gràcies a les hormones alliberades perla glàndula pituïtària. Aquesta petitaglàndula esta involucrat amb molteshormones, les que controlen la quantitat desucres i d’aigua que tens en el teu cos. Ajudaa mantenir el teu metabolisme actiu. Elmetabolisme és tot el que passa en el teu cosper mantenir-ho viu i sa, comrespirar, digerir l’aliment i fer la circulacióde la sang.
 15. 15. Per últim, però no menys important, el hipotàlem, que es troba en el centre del teu cervell. El hipotàlem és com el termòmetre intern del teu cervell. Saps a quina temperatura ha d’estar el teu cos? ( un 98,6 graus Fahrenheit o 37graus Celsius) i transmet missatges que indiquen al teu cos si tens que suar o tremolar. Per què? Suar quan tens calor i tremolar quan tens fred és la manera en que el teu cos intenta mantenir constantment la temperatura interna. Recordes l’última vegada que vas corre molt i vas suar molt? El teu hipotàlem és va donar conta de que la teva temperatura externa estava augmentant de corre tant i envia un missatge a la teva pell que es posa a suar. Quan comences a suar el teu cos comença a refredar-se.El hipotàlem
 16. 16. Les emocionsAmb totes les altres coses per fer, per quèlencèfal és responsable de les teves emocions?Potser que vas rebre la joguina que volies pel teuaniversari i estàs molt content. O el teu amic estamalalt i et sents trist. O el teu germà petit thadesordenat lhabitació i estàs molt enfada. Thaspreguntat alguna vegada don venen aquestssentiments? Tots venen de lencèfal, que controlatotes les emocions que sents.
 17. 17. Les emocionsLencèfal té un petit grup de cèl·lules a cadacostat anomenat amígdala. La paraula“amígdala” ve de la paraula en llatí (ametlla)perquè la zona on esta te laspecte duna ametlla.Els científics creuen que les amígdales són lesresponsables de les emocions. Així quan estiguistrist perquè el teu amic es trasllada, els teusamígdales treballen molt. Però no tot el que fa l’amígdala és dolent, també és emocional guanyarun partit de futbol.
 18. 18. Les emocionsOEs normal sentir tota mena democions, bones odolentes. A vegades pots sentir-te una mica tristi preguntar-te perquè. I a vegades espantat, trist ocontent. Aquests sentiments formen part del queens fa ser humans.
 19. 19. WebgràfiaKids Health de NemoursLes imatges de Google imatge
 20. 20. Algú te alguna pregunta?
 21. 21. Espero que us hagí agradat a tots

×