Sistema nerviós

504 views

Published on

student work

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
504
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
160
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Sistema nerviós

 1. 1. Fet per: Paula C, Toni T i Paula G SISTEMA NERVIÒS
 2. 2. Què és el sistema nerviós?. a)Per què serveix?. b)De què esta format?. c)Quines funcions fà? d)La cura del sistema nerviós e)Què passaria si no existés?.
 3. 3. El sistema nerviós és una xarxa neuronal de cèl·lules especialitzades que transmeten informació sobre l'entorn d'un animal i sobre ell mateix. Processa aquesta informació i ocasiona reaccions en altres parts del cos. Està constituït per milers de milions de neurones i altres cèl·lules especialitzades anomenades glies, que faciliten la funció de les neurones. El nostre sistema nerviós consta de dues parts: El centre de coordinació, format per la medul·la espinal i l'encèfal. És el sistema nerviós central.
 4. 4. Els nervis, que transmeten informació des del centre de coordinació fins als òrgans, hi ha l'inrevés. El sistema nerviós es un conjunt d'òrgans que s'estén per tot el cos i que te el centre de control a l'interior del nostre crani. El sistema nerviós es un sistema que ens avisa quan necessitam aliment, que ens indica si hi ha perills a l'exterior, que regula els moviments del cor, etc...
 5. 5. * Bulb raquidi: controlen els òrgans ,el cor....
 
* Cervell : Coordinació muscular , aprenentatge d'habilitats motores . s'encarrega de coordinar l'equilibri i els moviments. 
* Mesencèfal : Aquesta vesícula es divideix en dues porcions que contenen diferents estructures.
 
* Diencèfal : Conté al tàlem i l'hipotàlem, és un centre coordinador principal del cervell .
 
* Tàlem : substància grisa , que rep informació com :el dolor , la
 6. 6. * Hipotàlem :Substància grisa , per sota del tàlem de moltes funcions vegetatives(nutrició,respiració...)
 *Cerebel : es la part més voluminosa i ocupa gairebé tot el crani.
 Medul·la espinal :és un cordó nerviós, blanc i tancat dintre de la * Tronc encefàlic : Centres de control de funcions vitals autònomes , com la digestió , respiració i ritme cardíac .
 7. 7. El nostre sistema nervós es molt delicat. Per mantenir-lo en bon estat, hem de: *Respectar els períodes de son i descansar prou hores. *Evitar l'efecte de substàncies que en deterioren el funcionament, com les drogues. *Protegir-lo de cops perillosos, per exemple, utilitzar el casc quan anam amb bicicleta.
 8. 8. Aquest sistema ens permet mourens perque és el que ens indica el que hem de fer etc...
 9. 9. Si no tenguessim aquest sistema no podríem ni caminar, ni parlar, ni mourens. Perque no sentiríem les nostres extremitats ja que el sistema nerviós es el que ens dona el tacte i la sensació ...

×