Aparell Respiratori

1,560 views
1,278 views

Published on

work project

Published in: Education
0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
1,560
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
161
Actions
Shares
0
Downloads
6
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Aparell Respiratori

  1. 1. EL COS HUMA APARELL RESPIRATORI De: Ana, Pep i Balta.
  2. 2. INDEX -DEFINICIÓ -ÒRGANS QUE FORMEN PART. -SITUACIÓ EN EL COS. -FUNCIÓ. -QUINA RELACIO TÉ AMB ALTRES, I QUÈ PASSARIA SI NO EXSISTIS. -COM MANTENDRE AQUEST APARELL SA. -FI
  3. 3. DEFINICIÓ Quan respirem intercanvien gasos entre el nostre cos i l'exterior. Per realitzar la nutrició, necessiten prendre oxigen de l'aire i eliminar el diòxid de carboni que es forma al nostre cos. L'aparell respiratori és l'aparell encarregat de fer la espiració.
  4. 4. ÒRGANS QUE FORMEN PART BOCA: La boca es el òrgan pel que pot entrar l'aire en el sistema respiratori. NAS: El nas serveix per inspirar i expirar PULMON: La funció dels pulmons es realitzar el intercanvi gasós amb la sang. TRAQUEA: És un conducte que uneix la gola amb els pulmons i mesura a voltant de 12cm de llarg. LARINGE: Fa 5cm de llargària i connecta la gola amb la tràquea.
  5. 5. SITUACIÓ EN EL COS Va des-de l'abdomen fins el nas. NAS ABDOMEN
  6. 6. FUNCIÓ L'aparell respiratori, serveix per poder respirar, tossir, esternudar i tenir singlot. També per expulsar el diòxid de carboni, per espirar i inspirar. Consisteix en els pulmons i els músculs respiratoris, que provoquen el moviment de l'aire tan cap a dins com cap a fora del cos. Quant inspirem l'aire va als alvèols i a través d'allí la sang reparteix tot l'oxigen per tot el cos, llavors recoeix tot el diòxid carboni i l'espirem.
  7. 7. QUINA RELACIO TÉ AMB ELS ALTRES, I QUE PASSARIA SI NO EXISTIS sistemes La relació que té amb els altres o aparells que l'ajuden a fer que estigue sa i en bon estat. Si no existís l'aparell respiratori no podríem respirar i el diòxid de carboni sens acumularia, i ens moriríem per no poder respirar.
  8. 8. COM MANTENDRE AQUEST APARELL SA No fumar, no viure a un lloc on l'aire està contaminat i evitar les enfermetats.
  9. 9. FI FI FI FI

×