Aparell reproductor

1,494 views

Published on

student work

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,494
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
174
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Aparell reproductor

 1. 1. 1) Índex. 2) Definició. 3) Órgans que formen part d'aquest aparell. 4) Localització en el cos. 5)Diferències entre l'aparell reproductor masculí i femení. 6) Que passaria si no tenguessim l'aparell reproductor?. 7) Com mantindré l'aparell reproductor en bon estat?. 8) Fi.
 2. 2. • La reproducció és una funció essencial dels éssers vius. Gràcies a ella, les espècies segueixen al llarg del temps. Les persones, éssers vius que som, tenim la possibilitat de reproduir-nos a partir d'una certa edat. • La reproducció humana és sexual, perque intervenen dos sexes: el femení i el masculí. És vivípara, perque les cries neixen del ventre de la dona.
 3. 3. Masculí: L'aparell reprodutor masculí s'encarrega de produir els espermatozoides i de transportar-los fins a l'aparell reproductor femení perque s'hi produeixi la fecundació. Femení: L’aparell reproductor femení s’encarrega de produir òvuls, de rebre els espermatozoides si hi ha fecundació, d’allotjar l’embrió durant el seu desenvolupament.
 4. 4. - E ls d o s te sticle s: C a d a u n e stà fo rm a t p e r u n a g ra n q u a n tita t d e tu b s m o lt fin s a n o m e n a ts tú b u ls se m in íte rs. - L 'e scro t: É s la b o ssa d e p e ll q u e re co b re ix e ls d o s te sticle s I e ls m a n té a l'e xte rio r d e la ca vita t a b d o m in a l. - E ls co n d u cte s d e fe re n ts: S ó n d o s tu b s q u e su rte n d e ca d a te sticle , s'in ce rte n e n la ca vita t a b d o m in a l i co n e cte n a m b la u re tra (q u e é s e l co n d u cte u rin a ri). - L e s g là n d u le s a n n e xe s: L e s p rin cip a ls só n ; la p rò sta ta i le s ve sícu le s se m in a ls. A b o q u e n a la u re tra , a llà o n a q u e sta s'u n e ix a ls co n d u cte s d e fe re n ts.
 5. 5. - El Penis: És un órgan allargat situat a l'exterior del cos, al pubis. Està format per un teixit esponjós i està travessat per la uretra que és un conducte compartit entre l'aparell reproductor i l'aparell urinari.
 6. 6. -Els dos ovaris: Són ovalats de la mida d’una nou, es situen a l’altura del baix ventre. -Les dues trompes de fal·lopi: Són uns canals d’uns deu centímetres de longitut que parteixen de cada un dels ovaris i que conecten amb l’úter. -L’úter: És un òrgan buit. La part més estreta, anomenada coll, conecta amb la vagina.
 7. 7. -La vagina: És un conjunt de parets musculars elàstiques que comunica l’úter amb l’exterior. -La vulva: És la part externa de l’aparell reproductor femení. Consisteix en uns plecs de pells anomenats llavis. Que es disposen sobre els orificis de la vagina i de la uretra. En la dona, el conducte de la uretra no està relacionat amb l’aparell reproductor.
 8. 8. L’aparell reproductor femení i masculí es localitza en la part inferior de l’abdomen.
 9. 9. • La difèrencia més bàsica és que el sistema reproductor femení està regulat amb el cicle menstrual el qual es reparteix rítmicament al llarg de tota la seva vida fèrtil. • L’aparell de l’home en canvi, està en una situació de permanent alerta reproductiva. La seva edat de reproducció comença a la pubertat i dura tota la seva vida poguent respondre a les necessitats de la ferilització en el moment que se’l necessiti.
 10. 10. • El que passaria seria que no ens podriem reproduir, per tant s’acabaria la vida a la terra, tant d’animals com de persones.
 11. 11. • Per mantindre l’aparell reproductor en bon estat tenim que tenir en compte no prendre drogues, no donar-se cops, tenir higiene personal,etc.

×