Aparell excretor

616 views

Published on

Students work

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
616
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
159
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Aparell excretor

  1. 1. ● Definició ● Òrgans que formen el sistema ● Localització en el cos ● La Funció ● ● Quina té amb els altres i que passaria si no hi fos Com mantenir aquest sistema en bon estat
  2. 2. L'excreció és l'eliminació dels residus tòxics que produeixen les cèl·lules del nostre cos. En aquest sentit,també els pulmons són igual que els dos ronyons, importants òrgans excretors, ja que eliminen un residu tòxic, el CO2(diòxid de carboni).
  3. 3. ● ● ● PULMONS: Els pulmons eliminen el diòxid de carboni que s'acumula en la sang de la respiració amb branques especialitzades de cèl·lules anomenades alvèols. És aquest procés en concret que fa que els pulmons formen part del sistema excretor.
  4. 4. ● ● ● ● Ronyons: Ronyons La seva funció es filtrar la sang i formar l'orina. La sang entra en els ronyons per una artèria, que es remifica en múltiples capil·lars, els quals es reuneixen de nou en una vena, que surt dels ronyons. Pell: Pell Està formada per cèl·lules, i expulsa el suor per refrescar la pell.
  5. 5. ● La pell: pell ● Es situa per tot el cos. ● Els ronyons: ronyons ● Es situen simètricament al costat de la columna vertebral. ● Els pulmons: pulmons ● Es situen a la part del pit.
  6. 6. ● El sistema excretor elimina els residus tòxics del nostre cos: ● El CO2 ● Restes de menjar ● Suor
  7. 7. ● ● El sistema excretor es relaciona amb el aparell urinari perquè els dos aparells expulsen residus del cos. També es relaciona amb el sistema respiratori, perquè el nas agafa l'oxigen i el Co2 i els ronyons el netegen Si no hi fos, el nostre cos estaria plé de toxines i moriríem perquè no les podríem expulsar.
  8. 8. ● Per mantenir quest sistema en bon estat es importat dutxar-se i netejar-se per elimina els tòxics del cos. També hi ha que fer esport i beure aigua, i no mantenir molta estona l'orina a la bufeta.

×