Dituria ëShtë Fuqia E Parë

3,123 views
2,696 views

Published on

Published in: Education, Technology
0 Comments
2 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
3,123
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
7
Actions
Shares
0
Downloads
5
Comments
0
Likes
2
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Dituria ëShtë Fuqia E Parë

  1. 1. DITURIA ËSHTË F U Q I A E PARË Nuk ka mall më i mirë se Zgjuarsia, shok më i mirë se Edukata, Trashëgimi më e madhe se Kultura dhe nder më i madh se Dituria. “ Dituria është fuqi për tejkalimin e pengesave”
  2. 2. <ul><li>Në të gjitha përplitjet nëpër letra e germa, njeriu, prapë, mbetet te pika e fillimit që quhet NJOHJE. Emersoni thotë se dituria është fuqia e parë për tejkalimin e pengesave, por kësaj duhet t’i shtohet edhe e vërteta tjetër se dituria është fqia e parë për tejkalimin edhe të GJITHA pengesave dhe sëmundjeve edhe në jetën e brendshme të njeriut.  Elektriciteti gjithnjë ka qenë në re të qiellit. Aty është dhe aty do të jetë gjithmonë. Por mosdija e disa njërzve ka thënë: Zoti, kur hidhërohet, gjuan me shigjeta të zjarrta. Sot dihet çdo gjë për elektricitetin dhe, prandaj, ne e komandojmë dhe e përdorim për nevojat tona. Dija, pra, është shndërruar në fuqi të dorës së parë.  </li></ul>
  3. 3. Hidhërimi i brendshëm, prandaj, është rrymë që po të njihet mirë mund të shndërrohet në shërbëtor të dëgjueshëm, por nëse nuk njihet ai është padron që komandon, një padron tepër i shëmtuar që shkakton të gjitha përplasjet dhe shqetësimet e trazuara shpirtërore.  Personi që nuk përjeton hidhërim të vërtetë, ai është person i dobët, i brishtë. Hidhërimi është energji. Edhe mendimet e njeriut janë energji. Në qoftë se e kupton këtë energji dhe në qoftë se di ta orientosh, atëherë tërë kjo energji transformohet dhe shndërrohet në mundësi për fuqizim, për ngritje, për shërim, për kreativitet...por, në qoftë se nuk e kupton ligjin e rrjedhës, atëherë përballja me shëmtinë është e paevitueshme. 
  4. 4. <ul><li>Qysh duket kjo njohje? Në fillim duhet ta gjejsh PIKËN TËNDE TË QETËSISË. Derisa të arrish këtë njohje, pra gjetjen e pikës personale të qetësisë, gjithnjë do të mbetesh rob i instikteve, ndikimeve emocionale e të ndikimeve të tjera ndër më të ndryshmet. Dituria të udhëheq në brendi, atje ku duhet të krijosh LABORATORIN TËND personal. Ti je univers. Gjeje se ç’janë vërtetë energjitë tuaja. Sepse energjitë e qenies njerëzore, në asnjë rast, nuk janë armiqtë e njeriut.  </li></ul>
  5. 5. Gjeje me kujdes se ç’është kryesore për ty. Por po them: karakteristikën tënde kryesore. Zbuloje me kujdes a është karakteristikë kryesore e qenies tënde hidhërimi, seksualiteti, xhelozia, urrejtja, lakmia, dëshira për t’u dukur apo cila tjetër? Kjo duhet gjetur, patjetër duhet të arrihet kjo njohje, sepse pa e pasë gjetur këtë karakteristikë është shumë vështirë të depërtohet më thellë. Krakateristika kryesore e individit është faktori themelor, çelësi kryesor për të hyrë në vetinë themelore që posedon ENERGJINË kryesore. Dhe asnjëherë mos u mbështet në përvojën e të tjerëve, sepse karakteristika kryesore e dikujt tjetër në asnjë rast nuk mund t’i përngjajë (e lere më të jetë identike) karakteristikës tënde kryesore. 
  6. 6. Pas identifikimit të saktë të burimit kryesor të energjisë, pason hyrja në qetësi. Vetëdijësimi i plotë për qendrën e energjisë, hyrja në qetësi duke u shndërruar në qendër të dëshmitarit, që e sheh dhe e ndien valën e lartë të energjisë, tërë rrjedhën e energjisë prej burimit deri në dalje të jashtme, atëherë, ky vetëdijësimi, ky vrojtim i vemendshëm ta mundëson të shndërrohesh në sundimtar, në padron të rrjedhës. 
  7. 7. E-dini Vetëdijësimi, qendra e dëshmitarit, të ndihmojnë të depërtosh në pikën tënde të qetësisë që, më pastaj, t’i orientosh valët e energjisë tënde andej kah do ti dhe në mënyrën që e dëshiron ti. Sepse tashmë nuk je rob, por pronar i burimit kryesor të energjisë.

×