Facebook: clar i català - Manual d'introducció a Facebook per a empreses

 • 5,719 views
Uploaded on

 

More in: Business
 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
 • Gràcies a tu Francesc, FBCAT és un gran recurs en la nostra llengüa, no podia faltar! :-)
  Are you sure you want to
  Your message goes here
 • Gràcies per incloure FBCAT als enllaços per saber més, m'he quedat de pedra i tot ;)
  Are you sure you want to
  Your message goes here
No Downloads

Views

Total Views
5,719
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
5

Actions

Shares
Downloads
124
Comments
2
Likes
8

Embeds 0

No embeds

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
  No notes for slide

Transcript

 • 1. Facebook: clar i català Manual d’introducció a Facebook per a empreses
 • 2. 1. Els conceptes bàsics Per on començar
 • 3. Facebook: clar i català Manual d’introducció a Facebook per a empreses Què és Facebook? Facebook és una xarxa social a Internet que permet als usuaris connectar i interactuar amb amics, grups, empreses i altres temes d’interès.
 • 4. Facebook: clar i català Manual d’introducció a Facebook per a empreses Un perfil d’usuari a Facebook Qualsevol usuari que s’hi registri tindrà un perfil propi on s’hi recull cronològicament tot allò que hi vagi compartint i els missatges que hi deixin els seus amics. Segons les normes de Facebook els usuaris han de ser persones majors de 13 anys i utilitzar el seu nom real.
 • 5. Facebook: clar i català Manual d’introducció a Facebook per a empreses Els amics a Facebook Els usuaris connecten amb altres usuaris que coneixen i s’anomenen “amics”. Per a estar connectats, cal que les dues parts acceptin o demanin una petició d’amistat a l’altre.
 • 6. Facebook: clar i català Manual d’introducció a Facebook per a empreses El canal de notícies El canal de notícies és la part central de la pàgina d’inici d’un usuari a Facebook. Allà s’hi recull tota l’activitat i el que comparteixen els amics.
 • 7. 2. Compartir a Facebook Què compartir i què esperar
 • 8. Facebook: clar i català Manual d’introducció a Facebook per a empreses Compartir: actualitzacions d’estat La forma més bàsica de compartir a Facebook és escrivint una actualització d’estat. Pot ser una frase, un pensament, una idea, una pregunta...
 • 9. Facebook: clar i català Manual d’introducció a Facebook per a empreses Compartir: enllaços També es poden compartir enllaços, amb un petit comentari. Només cal enganxar la URL (http://www...) i Facebook en capta l’adreça, la informació i alguna imatge
 • 10. Facebook: clar i català Manual d’introducció a Facebook per a empreses Compartir: fotos i vídeos Un altre tipus de contingut molt popular són les fotografies i els vídeos. Els usuaris els poden carregar des dels seus ordinadors i ordenar-los en àlbums. Si una persona amb perfil a Facebook apareix en una imatge, hi pot ser “etiquetada”. Facebook l’avisarà de que hi ha una fotografia seva.
 • 11. Facebook: clar i català Manual d’introducció a Facebook per a empreses Compartir: esdeveniments També és possible crear esdeveniments públics o privats i convidar-hi els amics, que podran dir si assistiran o no i deixar-hi comentaris.
 • 12. Facebook: clar i català Manual d’introducció a Facebook per a empreses Compartir: comentar i “agradar” Per a cada tipus d’informació que un usuari comparteixi i que apareixi en el seu perfil i al canal de notícies dels seus amics, aquests podran deixar-hi comentaris. Els comentaris creen un fil de conversa sota d’allò que s’ha compartit. També hi ha una opció de marcar aquelles informacions dels amics que ens agraden utilitzant el botó “m’agrada”
 • 13. Facebook: clar i català Manual d’introducció a Facebook per a empreses Compartir: notificacions Facebook notifica els usuaris amb alertes dins de Facebook i per email quan un usuari “interactúa” d’alguna manera amb ell: si li ha deixat un escrit al mur, si ha penjat una foto seva, si ha comentat un enllaç seu, si ha fet “m’agrada” a alguna de les seves informacions compartides...
 • 14. Facebook: clar i català Manual d’introducció a Facebook per a empreses Compartir: missatges privats Facebook també compta amb un sistema propi de missatges privats que funcionen com una safata d’entrada de correu electrónic i només poden ser llegit per aquells a qui s’ha adreçat.
 • 15. 3. Opcions avançades Per treure-li més profit
 • 16. Facebook: clar i català Manual d’introducció a Facebook per a empreses Les Pàgines de Facebook (o de fans) Les pàgines de Facebook o pàgines d’admiradors, són com perfils d’usuari però creades per empreses, marques, personalitats, etc... La diferència és que un usuari no es fa amic d’una pàgina, sinó “fan” o admirador (clicant al botó “m’agrada” al costat del nom de la pàgina). En aquest tipus de relació, la informació que comparteix una pàgina apareixerà al canal de notícies de l’usuari, però els responsables de la pàgina només podran veure les dades bàsiques dels seus admiradors i no les seves actualitzacions, protegint així la seva privacitat.
 • 17. Facebook: clar i català Manual d’introducció a Facebook per a empreses Els Grups Els grups són un punt de trobada entre usuaris que comparteixen una afició o interès: un equip de futbol amateur, una colla d’amics, els companys d’una promoció, els aficionats a algun tema específic... Funcionen com un fórum on tots els que en són membres poden opinar i intercanviar missatges.
 • 18. Facebook: clar i català Manual d’introducció a Facebook per a empreses Les Pàgines Comunitàries Les pàgines comunitàries són una incorporació recent a l’oferta de Facebook i es creen per a temes d’interès molt global, per exemple: anar amb bicicleta, fer mitja, cuinar... L’objectiu és convertir-les en una col·lecció de coneixement sobre un tema en particular i incorporen descripcions de la Viquipèdia i un recull d’informacions relacionades amb el tema compartides pels usuaris areu de Facebook.
 • 19. Facebook: clar i català Manual d’introducció a Facebook per a empreses Fer cerques En qualsevol moment Facebook ens permet fer cerques dins dels seus continguts. Als resultats hi apareix tot allò que tingui relació amb el terme que cerquem: persones, pàgines, grups, informacions compartides....
 • 20. Facebook: clar i català Manual d’introducció a Facebook per a empreses Les aplicacions Facebook permet incorporar aplicacions al teu perfil que et permetran afegir funcionalitats al teu ús de Facebook, com ara jocs, enquestes, connectar amb altres webs, etc. Algunes aplicacions estan creades per Facebook però la majoria les creen desenvolupadors externs.
 • 21. Facebook: clar i català Manual d’introducció a Facebook per a empreses Facebook des del móbil Existeixen aplicacions específiques per accedir a Facebook des dels móbils amb connexió a Internet més utilitzats. L’experiència d’ús és similar però adaptada a la pantalla més petita.
 • 22. 4. Facebook per a l’empresa Què cal tenir en compte
 • 23. Facebook: clar i català Manual d’introducció a Facebook per a empreses Les empreses a Facebook Cada vegada més i més empreses de totes les mides i sectors arreu del món estan creant les seves pàgines a Facebook per aprofitar les oportunitats d’aquest nou canal de comunicació.
 • 24. Facebook: clar i català Manual d’introducció a Facebook per a empreses Crear una pàgina d’empresa Per a crear una pàgina d’empresa, el millor és començar per crear un perfil personal a Facebook per a provar i familiaritzar-se amb les seves funcionalitats. Un cop dins l’aplicació amb el nostre compte, hem d’anar al següent enllaç: http:// www.facebook.com/pages/ create.php i completar els formularis per a crear la pàgina
 • 25. Facebook: clar i català Manual d’introducció a Facebook per a empreses Com trobar els teus “fans” Per començar pots convidar tots els amics del teu compte personal a fer-se “fans” de la teva pàgina fent click a la opció “suggereix-ho a amistats” Pots convidar els teus contactes a visitar la pàgina i fer-se fans enviant-los l’enllaç per email. També pots posar un enllaç a la web de la teva empresa, a la teva firma d’email... El més important és ser pacient i recorda: val més qualitat que quantitat!
 • 26. Facebook: clar i català Manual d’introducció a Facebook per a empreses Què compartir a la pàgina de l’empresa? La teva pàgina és per a compartir tot allò relacionat amb la teva empresa que pot interessar als teus seguidors. Les opcions són infinites, aquí tens uns quants exemples: - informació sobre nous productes/serveis/promocions... - fotografies o vídeos de l’empresa, els productes o de la feina que feu - enllaços interessants relacionats amb el vostre sector - notícies sobre l’empresa o sobre el vostre entorn - qualsevol contingut que genereu: articles, publicacions... ...
 • 27. Facebook: clar i català Manual d’introducció a Facebook per a empreses Beneficis Crear una pàgina a Facebook per a la vostra empresa és una oportunitat per a tenir un canal directe... > per comunicar > per interactuar amb els clients > per crear una comunitat d’entusiastes > per donar-se a conèixer > per generar visites i vendes > per oferir servei personalitzat > per transmetre experiència i coneixement > ....
 • 28. Facebook: clar i català Manual d’introducció a Facebook per a empreses Consells bàsics per començar #1 No tinguis pressa És una inversió a llarg termini #2 Crea el teu propi èxit Defineix què funciona per a tu i centra’t-hi #3 No siguis un disc ratllat No es tracta només de fer soroll #4 Sigues autèntic Sigues humà, sigues honest... sigues tu mateix #5 Participa en la conversa Respon, pregunta, comenta, comparteix... #6 Informa’t i educa’t Pren-te el temps per aprendre’n #7 Llença’t-hi! No planifiquis més, executa!
 • 29. 5. Per saber-ne més Enllaços per aprofundir
 • 30. Facebook: clar i català Manual d’introducció a Facebook per a empreses Per a saber-ne més... FBCAT: Aprèn a treure rendiment a Facebook http://www.facebook.com/fbcatcom Betes i Clicks http://betesiclicks.com/tag/facebook *Fonts de les imatges http://www.facebook.com http://mashable.com/2009/12/19/facebook-redesign-screenshots/ http://lifehacker.com/312715/make-a-facebook-friends-collage http://www.gizmodo.de/wp-content/uploads/2009/07/facebook-iphone.jpg http://turnu.files.wordpress.com/2009/12/facebook.jpg
 • 31. Facebook: clar i català Manual d’introducció a Facebook per a empreses Fes-te fan d’ElGiroscopi a Facebook! http://www.facebook.com/ElGiroscopi
 • 32. Facebook: clar i català Manual d’introducció a Facebook per a empreses Segueix ElGiroscopi http://www.elgiroscopi.com http://www.twitter.com/elgiroscopi
 • 33. Gràcies