Proiect tipuri de energie 11 H

1,680 views
1,292 views

Published on

Prezentare realizat[ de elevii clasei XI H ,L.T.Emil Racovita, Baia Mare
Proiect despre energie

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,680
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
9
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Proiect tipuri de energie 11 H

 1. 1. Tipuri de energieElevi: Barbolovici Rareș, Petruțiu Vlad, Pop Bogdan, SzocsIosif, Văsuț GeorgeClasa a XI-a H – Liceul Teoretic Emil Racoviţă, Baia Mare
 2. 2. Ce este energia?Din punct de vedere ştiințific, energia este omărime care indică capacitatea unui sistem fizicde a efectua lucru mecanic, când trece printr-o transformare, din starea sa într-o altă stare, aleasă ca stare de referinţă.
 3. 3. Tipuri de energie În sens comun, prin surse de energie se înţeleg materialele și tehnologiile folosite pentru obţinerea diferitelor forme de energie necesare dezvoltării societăţii . Aceste surse trebuie să se găsească în cantită ți corespunzătoare și să fie :  exploatabile  convenabil din punct de vedere tehnic, economic și al unei perspective durabile.
 4. 4. Combustibilii fosili Combustibilii fosili provin din resturile organice din plante si animale. Principalii combustibili fosili sunt :cărbunele, gazele și petrolul. Ei acoperă aproape 80 % din consumul de energie. Ca să producă energie, combustibilii fosili trebuie să ardă. Ei sunt clasificați ca epuizabili, pentru că rezervele existente se consumă mai repede decât se produc altele noi.
 5. 5. Exemple de combustibili fosili
 6. 6. Energia nucleară Energia nucleară provine din uraniu, un metal ce se găsește în scoarța planetei. Uraniul, un element rar în scoarța Pământului, e folosit pentru a produce căldură prin fusiune nucleară (spargerea atomilor din uraniu). Căldura produce aburi care învârt turbinele pentru a produce electricitate. Deșeurile sunt foarte radioactive și trebuie izolate timp de mii de ani.
 7. 7. Uzina nucleară
 8. 8. Energiile alternative Energiile alternative folosesc puterea inerentă a unor surse naturale ca vântul, mareele și soarele.
 9. 9. Tipuri de energii alternative Energia solară are la bază lumina soarelui care este transformată in energie electrică. Energia hidroelectrică - folosește forța apei punând în mișcare turbinele care produc energie electrică. Energia mareelor se folosește de curentul puternic al mareelor care pun în mișcare turbinele montate într-un baraj de-a curmezișul golfului sau estuarului. Energia geotermală este energia care are nevoie de o sursă naturală de căldură iar apoi aburii sunt folositi pentru a genera electricitate. Energia eoliană este energia care provine de la morile de vânt.
 10. 10. Tipuri de energii alternative Energia solară are la bază lumina soarelui care este transformată in energie electrică. Energia hidroelectrică - folosește forța apei punând în mișcare turbinele care produc energie electrică. Energia mareelor se folosește de curentul puternic al mareelor care pun în mișcare turbinele montate într-un baraj de-a curmezișul golfului sau estuarului. Energia geotermală este energia care are nevoie de o sursă naturală de căldură iar apoi aburii sunt folositi pentru a genera electricitate. Energia eoliană este energia care provine de la morile de vânt.

×