Your SlideShare is downloading. ×
Proiect tipuri de energie 11 H
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Thanks for flagging this SlideShare!

Oops! An error has occurred.

×

Saving this for later?

Get the SlideShare app to save on your phone or tablet. Read anywhere, anytime - even offline.

Text the download link to your phone

Standard text messaging rates apply

Proiect tipuri de energie 11 H

782
views

Published on

Prezentare realizat[ de elevii clasei XI H ,L.T.Emil Racovita, Baia Mare …

Prezentare realizat[ de elevii clasei XI H ,L.T.Emil Racovita, Baia Mare
Proiect despre energie


0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total Views
782
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0
Actions
Shares
0
Downloads
8
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

Report content
Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
No notes for slide

Transcript

 • 1. Tipuri de energieElevi: Barbolovici Rareș, Petruțiu Vlad, Pop Bogdan, SzocsIosif, Văsuț GeorgeClasa a XI-a H – Liceul Teoretic Emil Racoviţă, Baia Mare
 • 2. Ce este energia?Din punct de vedere ştiințific, energia este omărime care indică capacitatea unui sistem fizicde a efectua lucru mecanic, când trece printr-o transformare, din starea sa într-o altă stare, aleasă ca stare de referinţă.
 • 3. Tipuri de energie În sens comun, prin surse de energie se înţeleg materialele și tehnologiile folosite pentru obţinerea diferitelor forme de energie necesare dezvoltării societăţii . Aceste surse trebuie să se găsească în cantită ți corespunzătoare și să fie :  exploatabile  convenabil din punct de vedere tehnic, economic și al unei perspective durabile.
 • 4. Combustibilii fosili Combustibilii fosili provin din resturile organice din plante si animale. Principalii combustibili fosili sunt :cărbunele, gazele și petrolul. Ei acoperă aproape 80 % din consumul de energie. Ca să producă energie, combustibilii fosili trebuie să ardă. Ei sunt clasificați ca epuizabili, pentru că rezervele existente se consumă mai repede decât se produc altele noi.
 • 5. Exemple de combustibili fosili
 • 6. Energia nucleară Energia nucleară provine din uraniu, un metal ce se găsește în scoarța planetei. Uraniul, un element rar în scoarța Pământului, e folosit pentru a produce căldură prin fusiune nucleară (spargerea atomilor din uraniu). Căldura produce aburi care învârt turbinele pentru a produce electricitate. Deșeurile sunt foarte radioactive și trebuie izolate timp de mii de ani.
 • 7. Uzina nucleară
 • 8. Energiile alternative Energiile alternative folosesc puterea inerentă a unor surse naturale ca vântul, mareele și soarele.
 • 9. Tipuri de energii alternative Energia solară are la bază lumina soarelui care este transformată in energie electrică. Energia hidroelectrică - folosește forța apei punând în mișcare turbinele care produc energie electrică. Energia mareelor se folosește de curentul puternic al mareelor care pun în mișcare turbinele montate într-un baraj de-a curmezișul golfului sau estuarului. Energia geotermală este energia care are nevoie de o sursă naturală de căldură iar apoi aburii sunt folositi pentru a genera electricitate. Energia eoliană este energia care provine de la morile de vânt.
 • 10. Tipuri de energii alternative Energia solară are la bază lumina soarelui care este transformată in energie electrică. Energia hidroelectrică - folosește forța apei punând în mișcare turbinele care produc energie electrică. Energia mareelor se folosește de curentul puternic al mareelor care pun în mișcare turbinele montate într-un baraj de-a curmezișul golfului sau estuarului. Energia geotermală este energia care are nevoie de o sursă naturală de căldură iar apoi aburii sunt folositi pentru a genera electricitate. Energia eoliană este energia care provine de la morile de vânt.