• Share
 • Email
 • Embed
 • Like
 • Save
 • Private Content
Lidershipi dhe Menaxherat
 

Lidershipi dhe Menaxherat

on

 • 7,798 views

Dallimi mes lidershipit dhe Menaxherave

Dallimi mes lidershipit dhe Menaxherave

Statistics

Views

Total Views
7,798
Views on SlideShare
7,777
Embed Views
21

Actions

Likes
4
Downloads
149
Comments
0

3 Embeds 21

http://menaxherat.com 8
http://www.slideshare.net 8
http://www.menaxherat.com 5

Accessibility

Categories

Upload Details

Uploaded via as Microsoft PowerPoint

Usage Rights

© All Rights Reserved

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Processing…
Post Comment
Edit your comment

  Lidershipi dhe Menaxherat Lidershipi dhe Menaxherat Presentation Transcript

  • të fitosh me l i dership!
  • Nj ë tregim mbi liderin :
   • Një grup punëtorësh dhe liderësh të tyre i dhanë vetes detyrë të pastrojnë rrugën përmes xhunglës së dendur, të mbërrijnë deri tek deti ashtu që të hapin rrugën për liman.
   • Liderët organizuan punën në njësi efikase dhe mbikëqyrnin shpërndarjen dhe përdorimin e mjeteve kapitale – përparimi është më se i suksesshëm. Liderët vazhdonin të mbikëqyrnin dhe vlerësonin përparimin, duke bërë ri-rregullime të vogla gjatë punimeve ashtu që përparimi të vazhdojë dhe mundësisht të rritet .
   • Dhe, një ditë, në mes të ngutisë e zhurmave të aktiviteteve, një person ngjitet në lisin e gjatë pranë. Personi e vëzhgon skenën nga maja e lisit.
   • Dhe i bërtet grupit të mbledhur poshtë …
   • “ Kahja e gabuar ! ”
   • ( Tregim i adaptuar nga Stephen Covey (2004) “ Shtatë vetitë e Njerëzve me Efektivitet të Lartë ” Simon & Schuster).
   • “ Menaxhmenti i kryen punët drejtë, lidershipi i kryen punët e drejta ”
   • (Warren Bennis dhe Peter Drucker)
  • cili është dallimi mes m enaxhmentit dhe l i dership it ?
  • m enaxherët
   • m irëmbajnë status quo -n
   • monitor ojnë situat ë n
   • alo kojnë burimet
   • k omuni kojnë me palë
   • masin re zultatet
   • informacion kthyes për trend et
  • l i der ët
   • mendimtarë strategjikë
   • shikojnë përpara dhe krijojnë vizione
   • sfidojnë
   • motiv ojnë
   • frymëzojnë
  • “ puna e liderit është t’i bëjë njerëzit të garojnë drejt ardhmërisë më të mirë ” marcus buckingham
  • njerëzit dojnë të dijnë
   • Pse vizioni është i rëndësishëm për mua ?
   • Çka konkretisht doni që të bëj unë ?
   • Si do të matet puna ime ?
   • Me çfarë pasoja do të përballem ?
   • Cilat mjete dhe përkrahje janë pranë ?
   • Çka fitoj unë nga kjo ?
   • Si na vejnë punët ?
  • roli i l i der it ?
  • t’i ndihmojë njerëzve t’u përgjigjen këtyre pyetjeve
  • nuk është në atë që thoni … është në atë që BËNI !
  • kur dy njerëz në organizatë pajtohen gjithmonë , njëri prej tyre është i panevojshëm william wrigley jr
  • k r ijo l i der ë të tjerë , jo ithtarë
  • “ v i z ion i pa veprim është halucina c ion” Andy Law, St.Lukes
  • “ bëje hapin e parë duke besuar. nuk ke nevojë t’i sheh gjitha shkallët . vetëm bëje hapin e parë .” Martin Luther King
  • të gjithë ju mund të bëheni l i der ë
  • Arben Shala
   • MDA