• Share
 • Email
 • Embed
 • Like
 • Save
 • Private Content
Marketing 14 sh.personale dhe promocioni
 

Marketing 14 sh.personale dhe promocioni

on

 • 4,709 views

 

Statistics

Views

Total Views
4,709
Views on SlideShare
4,674
Embed Views
35

Actions

Likes
0
Downloads
115
Comments
0

1 Embed 35

http://www.biznesi.net 35

Accessibility

Categories

Upload Details

Uploaded via as Adobe PDF

Usage Rights

© All Rights Reserved

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Processing…
Post Comment
Edit your comment

  Marketing 14 sh.personale dhe promocioni Marketing 14 sh.personale dhe promocioni Document Transcript

  • 1/30/2011 UNIVERSITY OF PRIZREN Ligjerata e XIV Shitja Personale dhe PromocioniLigjërues: Leonard Gjibexhi MBA Rishikim i konceptit 4 elementet e Promocionit MixNë kapitullin e kaluar ne mësuam për dy REKLAMIMIelementet e promocionit mix Reklamimin dheMardhënjet me Publikun kurse në këtëligjeratë ne do të shtjellojmë rreth ShitjevePersonale dhe Promovimit të Shitjes PROMOVIMI Promocioni MARDHËNJE T ME I SHITJES mix PUBLIKUN SHITJET PERSONALE 1
  • 1/30/2011 Definimi i konceptit I. Shitja personale të realizimit të shitjes. është qasje ndërpersonale dhe e drejtëpërderjtë e II. Promovimi i shitjes komunikimit të konsiston në inicjativat marketingut, në të cilën afatshkurtra për të forca shitëse inkurajuar blerje apo bashkpunon me shitje të produkteve dhe konsumatorët për shërbimeve. krijimin e një prespektive drejtë ndërtimit të mardhënjeve me qëllimShitja personale “Çdo njëri jeton dukeshitur diqka” (RobertLouis Stivenson) Kompanitë anë-e- mban botës i përdorin forcat e tyre shitëse për të shitur produkte dhe shërbime tekë konsumatorët biznesor dhe konsumatorët final Pro, mjetet (forca) shitëse mund ti gjejmë edhe në lloje të ndryshme të organizarave si: universitete, kolegje, muze, qeveri etj. 2
  • 1/30/2011Hapat kryesor të menaxhimit të forcesshitëse Dizajnimin e starategjisë dhe strukturës së forcës shitëse Selektimin dhe Vlerësimin rekrutimin e individëve për shitje Mbikqyrjene e Trajnimin e stafit tyre Kompenzimin e stafit shitësNatyra e shitjeve personale Shitja personale është njëra ndër profesionet më të vjetra në botë; njerëzit që bëjnë shitje paraqitem me emra të ndryshëm si: salespeople, reprezantues të shitjes, menaxher i qarkut, konsulen i shitje, agjent shitëje etj. Personat për shitje (agjentët)- janë individë të cilët prezantojhnë një kompanie tek konsumatorët duke performuar këto aktivitete: Mbledhjes Krijimin e Shitjes Shërbimit së mardhënjeve informatave 3
  • 1/30/2011 Fazat e procesit të Shitjes Personale Vendosjes Hulumtimit Zgjedhjes Për Kontaktit të nevojave Prezantimit SëPergaditore Blerje të parë të të produktit Vërejtjeve Dhe vizita Konsumatorve (kundërshtimeve) plotesuese Gazeta Mediumet Revistat e reja Mediumet reklamuese Reklama e Televizioni drejtpërdrejt Radio 4
  • 1/30/2011 Si njerëzit e shitjes e shpenzojnë kohën Shitjet direkte Takimet Të përzieara Udhëtime Punët administrative Kordinimin i mardhënjeve me konsumatorët C’eshte promocioni? Njeri nga nga 4 instrumente e MM Kotleri ka dhënë një përkufizim në të cilin thot që “Promocioni përfshin të gjitha mjetet e sistemit të marketingut , detyrë e të cilave është komunikimi me blerësit potencial”. 5
  • 1/30/2011 Sistemi Komunikues I Promocionit Format e Format e Promocionit : promocionit : Komunikimi OpinioniNdermarja -Reklama -Reklama Kosnumatoret -Përp,i shitjes Ndermjetsit -Përp,i shitjes (tregu) gojor (publiku) -Publiciteti -Publiciteti -Shit.personale -Shit.personale Vazhdim ….. 6