Stadhuis, Winterswijk
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Like this? Share it with your network

Share
  • Full Name Full Name Comment goes here.
    Are you sure you want to
    Your message goes here
    Be the first to comment
    Be the first to like this
No Downloads

Views

Total Views
330
On Slideshare
330
From Embeds
0
Number of Embeds
0

Actions

Shares
Downloads
0
Comments
0
Likes
0

Embeds 0

No embeds

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
    No notes for slide

Transcript

  • 1. PERSBERICHTproject gemeentekantoor Winterswijk geopendOpening Compact en duurzaam.Vandaag wordt het nieuwe gemeentekantoor van Winterswijk geopend, Door een uiterst compacte vorm heeft het gebouw een efficiënte internenaar een ontwerp van OIII architecten. Het gebouw is een belangrijk on- organisatie. De verdiepingen hebben verschillende plattegronden, diederdeel van een stedelijke herontwikkeling die de schakel gaat vormen uiteenlopende gebruiksmogelijkheden bieden. De transparante gevelstussen het gebied rond het station en de dorpskern van Winterswijk. rond het binnenhof zorgen voor visueel contact tussen de verschillendeIn het gebouw zijn de publieksfuncties en het grootste deel van het afdelingen. Daarnaast maakt de compactheid van het gebouw eengemeentelijk apparaat ondergebracht. spaarzaam energiegebruik mogelijk. Ook bij het bouwen is gelet op duurzaamheid door daar waar mogelijk te kiezen voor lokale bouwma- terialen.Schaal Wonen op het dak.Al sinds mensenheugenis domineren gebouwen als kerken, stadhuizen In het project is driedubbel grondgebruik gerealiseerd. Naast eenen kastelen de skyline van verder kleinschalige dorpen en steden. Het ondergrondse parkeergarage zijn er op de bovenste laag 10 wonin-ontwerp is daarom gemaakt vanuit de overtuiging dat de inpassing gen gebouwd. Deze woningen hebben de gedaante van een straatjevan een betrekkelijk groot gebouw in een kleinschalige omgeving niet geschakelde bungalows. De hoeveelheid parasolletjes, planten enproblematisch hoeft te zijn. Het gaat goed zolang een gebouw een ka- tuinstoelen die de bewoners hier in de loop der tijd zullen laten groeien,rakteristieke vorm heeft, publiek toegankelijk is, en een verhouding heeft geven het gebouw een informeel karakter. Op deze wijze krijgt hetmet zijn omgeving. Het gemeentekantoor heeft een eenvoudige vorm, verkleinen van de afstand tussen overheid en burgers een metaforischewaarbij de schaal van Winterswijk in het ritme van het gebouw herken- gestalte: in Winterswijk huist de gemeente niet alleen tussen bewoners,baar is. Twee grote poorten, één gericht naar het station, de ander naar maar er zelfs onder.het dorp, geven toegang naar een binnenhof. Publieksruimten zijn ronddit centrale hof georganiseerd. Het is een sober en doelmatig gebouw,zonder eruit te zien als anoniem kantoorgebouw. Nadere informatie te verkrijgen bij OIII architecten fotos: Roos Aldershoff/ OIII architecten OIII architecten Grasweg 79 1031 HX Amsterdam T +31 (0) 20 6277140 E info@o-drie.nl W www.o-drie.nl