Fsk

743
-1

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total Views
743
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0
Actions
Shares
0
Downloads
7
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Fsk

 1. 1. Forca e Sigurisë së Kosovës
 2. 2. <ul><li>Forca e Sigurisë së Kosovës (FSK) është Forcë e re, profesionale, shumetnike, lehtë e armatosur dhe e uniformuar e Sigurisë e cila i nënshtrohet kontrollit demokratik, civil. </li></ul>
 3. 3. <ul><li>Misioni i FSK-së është që të kryej operacionet e reagimit ndaj krizave në Kosovë dhe jashtë saj; operacionet e mbrojtjes civile brenda Kosovës; si dhe t’i ndihmoj autoriteteve civile në përgjigje ndaj katastrofave natyrore dhe emergjencave të tjera. </li></ul>
 4. 4. <ul><li>Detyrat e FSK-së përfshijnë operacionet e kërkim shpëtimit; mënjanimin e mjeteve shpërthyese; kontrollin dhe pastrimin e materieve të rrezikshme; zjarrfikjen; si dhe detyrat tjera të ndihmës humanitare. FSK-ja do t’i përfaqësoj dhe mbroj të gjithë njerëzit e Kosovës.  </li></ul>
 5. 5. <ul><li>FSK- ja përbëhet prej 9 gradave të oficerëve: </li></ul><ul><li>Nëntoger, Toger, Kapiten, Major, Nënkolonel, Kolonel, Gjeneral Brigade, Gjeneral Major dhe Gjeneral Lejtnant. </li></ul><ul><li>Pjesëtarët e rinj të FSK-së që trajnohen për oficerë quhen Kadetë Oficerë. </li></ul><ul><li>Gradat tjera përbëhen prej gjashtë gradave duke përfshirë gradën Ushtar, Tetar, Rreshter, Kapterr, Rreshter Major dhe Rreshter Major i Klasit të Parë. </li></ul><ul><li>Pjesëtarët e rinj të FSK-së që trajnohen për nënoficerë quhen rekrutë. </li></ul>
 6. 6. <ul><li>Karriera e FSK-së bazohet në tri nivele të shërbimit: </li></ul><ul><li>Shërbim I shkurtër (kohëzgjatje deri në 12 vjet) </li></ul><ul><li>Shërbimi I plotë (kohëzgjatje prej 24 vjetësh) </li></ul><ul><li>Shërbimi shtesë (I zgjatet periudha prej 5 vjetëve) </li></ul>
 7. 7. <ul><li>. Pjesëtarët e FSK-së e respektojnë kontributin e veçantë të secilit individ, pa marrë parasysh origjinën etnike, gjuhën, religjionin, gjininë, pozitën shoqërore apo ndonjë rrethanë tjetër personale. </li></ul>
 8. 8. <ul><li>Shtetësia </li></ul><ul><li>Pjesëtarët e FSK-së duhet të jenë shtetas të Kosovës. Ata gjithashtu mund të jenë shtetas të një apo më shumë shteteve tjera. </li></ul><ul><li>Mosha </li></ul><ul><li>Mosha minimale që kërkohet për t’u kyçur në FSK është mosha 18 vjeçare. Mosha më e vjetër për rekrutim është mosha 30 vjeçare për oficerë dhe 25 vjeçare për nënoficerë </li></ul><ul><li>Shkollimi </li></ul><ul><li>Për pozitën e oficerit në FSK preferohet diploma universitare. Për nënoficerë kërkohet që ta kenë të kryer shkollën e mesme. </li></ul>
 9. 9. <ul><li>Skanë të drejtë pjesëmarrje në FSK personat që: </li></ul><ul><li>Kanë qëndrime antikushtetuese </li></ul><ul><li>Përdorin substanca narkotike </li></ul><ul><li>Kanë dënime penale </li></ul><ul><li>Janë anëtarë të ndonje partie politike </li></ul><ul><li>Nuk janë të gatshëm të punojnë në mjedis multietnik. </li></ul>
 10. 10. <ul><li>Çdo pjesëtar I FSK-së para pranimit si pjesëtar I FSK-së I nënshtrohet: </li></ul><ul><li>Testit të aftësive mendore </li></ul><ul><li>Testit fizik </li></ul><ul><li>Intervistës </li></ul><ul><li>Kontrollit mjekësor </li></ul><ul><li>Procesit të verifikimit </li></ul>
 11. 11. <ul><li>FSK-ja I del në ndihmë krejt popullit të Kosovës pa marrë parasysh ku ndodhet por bazat e tyre janë në: </li></ul><ul><li>Ferizaj </li></ul><ul><li>Gjilan </li></ul><ul><li>Mitrovicë </li></ul><ul><li>Pejë </li></ul><ul><li>Pomzotin </li></ul><ul><li>Prishtinë </li></ul><ul><li>Prizren </li></ul>
 12. 12. <ul><li>Ministria e Forcës së Sigurisë së Kosovës (MFSK) është përgjegjëse për ushtrimin e kontrollit civil mbi Forcën e Sigurisë së Kosovës (FSK), përfshirë edhe menaxhimin dhe administrimin. Përbëhet nga një përzierje e civilëve dhe personelit të FSK-së dhe përmes Kryeministrit i jep llogari Kuvendit të Kosovës. </li></ul>
 13. 14. <ul><li>Punoi: Egzona Shabani </li></ul>
 1. A particular slide catching your eye?

  Clipping is a handy way to collect important slides you want to go back to later.

×