Tugas Basa Jawa Babagan Layang.

5,317 views
4,591 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
5,317
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
4
Actions
Shares
0
Downloads
23
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Tugas Basa Jawa Babagan Layang.

  1. 1. TUGAS BASA JAWA Layang/Serat Ega Saputra
  2. 2. LAYANG? OPO TO KUWI...? • Ing jaman biyen Layang iku biasa dadi alat komunikasi andhalan kanggo ngetokake gagasan lan uneg-uneg marang sapa wae. Layang iku wujud lan warnane akeh banget rupane.
  3. 3. BAGIAN-BAGIANIPUN LAYANG • • • • • • • • • 1. SATATA BASA 2. ADANGIYAH 3. PURWAKA BASA 4. SURASA BASA 5. WASANA BASA 6. TITI MANGSA 7. PEPRENAH 8. TAPAK ASMA / TANDHA ASMA 9. ASMA TERANG
  4. 4. JENIS-JENIS LAYANG Layang Paturan Layang Dhawuh Layang Iber-iber Layang Kitir Layang Ulem Layang Lelayu
  5. 5. CUKUP SEMANTEN..., NGAPUNTEN, MBOK BILIH KAWONTEN KELENTA-KELENTINIPUN KULO SEDOYO NYUWUN NGAPUNTEN INGKANG SANGET..., WASSALAMU’ALAIKUM WR.WB

×