Marc Selva
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×
 

Marc Selva

on

 • 751 views

 

Statistics

Views

Total Views
751
Views on SlideShare
751
Embed Views
0

Actions

Likes
0
Downloads
1
Comments
0

0 Embeds 0

No embeds

Accessibility

Categories

Upload Details

Uploaded via as Microsoft PowerPoint

Usage Rights

© All Rights Reserved

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Processing…
Post Comment
Edit your comment

Marc Selva Marc Selva Presentation Transcript

 • Quins avantatges i inconvenients han d'afrontar els exhibidors abans d'adaptar les sales de cinema al pas d'analògic a digital? Marc Selva Comadran NIA: 100770 Grau en Comunicació Audiovisual Estructura i Ecologia dels Mitjans Audiovisuals Professor: Roberto Suárez Curs 2009 - 10
 • El cinema digital · Tecnologia digital en comptes de processos fotoquímics. · Major qualitat i comoditat. · Anys ’80. · En constant creixement. · Necessària una prèvia adaptació. Quins avantatges i inconvenients han d'afrontar els exhibidors abans d'adaptar les sales de cinema al pas d'analògic a digital?
 • http://www.ecam.es/archivos/1236779226-RE.pdf Quins avantatges i inconvenients han d'afrontar els exhibidors abans d'adaptar les sales de cinema al pas d'analògic a digital?
 • Inconvenients · Gran inversió a l’inici. · Recuperació de les despeses no segura. · Major dependència de les distribuïdores. Quins avantatges i inconvenients han d'afrontar els exhibidors abans d'adaptar les sales de cinema al pas d'analògic a digital?
 • Gran inversió a l’inici Declaracions d’Ignasi Guardans, director general de l’ICAA (Institut de Cinematografia i Arts Audiovisuals) a Europa Press: “ A medio plazo van a tener que cerrar un tercio de salas de cine en toda Europa.“ “ Se requiere una movilización industrial y cultural para poder financiar con subvenciones y reordenando ese panorama.“ Quins avantatges i inconvenients han d'afrontar els exhibidors abans d'adaptar les sales de cinema al pas d'analògic a digital?
 • Recuperació de les despeses no segura · Constant descens de l’assistència a les sales de cinema. · Amortització no segura. Quins avantatges i inconvenients han d'afrontar els exhibidors abans d'adaptar les sales de cinema al pas d'analògic a digital?
 • Assistència en milions de persones a les sales de cinema a Espanya en els darrers cinc anys Recaudació anual (en milions d’euros) de les sales de cinema a Espanya en els darrers dotze anys Font: www.ine.es Quins avantatges i inconvenients han d'afrontar els exhibidors abans d'adaptar les sales de cinema al pas d'analògic a digital?
 • Major dependència de les distribuïdores · Possibilitat d’un model mixt o totalment digital. · Les distribuïdores decidiran el format (Sony i les altres grans majors que actuen verticalment imposaran el format i les petites empreses d’exhibició s’hi hauran d’adaptar) · Cada major apostarà per un format “propi” (Paramount, Sony...) i la sala d’exhibició no sap quin és el que s’acabarà imposant. Quins avantatges i inconvenients han d'afrontar els exhibidors abans d'adaptar les sales de cinema al pas d'analògic a digital?
 • Avantatges · Major comoditat, qualitat i, a la llarga, més barat. · Ampliació i millora de l’oferta  A la llarga pot suposar una recuperació de l’assistència · Dificultat per la pirateria Quins avantatges i inconvenients han d'afrontar els exhibidors abans d'adaptar les sales de cinema al pas d'analògic a digital?
 • Major comoditat, qualitat i, a la llarga, més barat · Major facilitat i velocitat d’exhibició ja que ho controla un ordinador. · Menys risc de pèrdua de qualitat després de cada exhibició. · Preus més barats per part dels distribuïdors, menys cost en no existir un suport físic. A llarg termini, els beneficis potser es podran destinar a altres aspectes (autopromoció, manteniment...). Quins avantatges i inconvenients han d'afrontar els exhibidors abans d'adaptar les sales de cinema al pas d'analògic a digital?
 • Ampliació i millora de l’oferta · Producció molt més fàcil  Major producció i més variada (espectacles culturals, esdeveniments esportius, films amb característiques tecnològiques especials...). · Possible increment de públic. Quins avantatges i inconvenients han d'afrontar els exhibidors abans d'adaptar les sales de cinema al pas d'analògic a digital?
 • Dificultat per la pirateria · La còpia en digital estarà codificada i serà impossible piratejar-la, a part que hi haurà un control total sobre el compliment de les normes. Notícia Agència EFE. Quins avantatges i inconvenients han d'afrontar els exhibidors abans d'adaptar les sales de cinema al pas d'analògic a digital?
 • Quins avantatges i inconvenients han d'afrontar els exhibidors abans d'adaptar les sales de cinema al pas d'analògic a digital? Conclusions · Cada vegada hi ha més sales que es digitalitzen. Es tracta d’una transformació que tard i d’hora s’haurà de realitzar. No obstant, la pregunta recau en quan caldrà realitzar aquesta transformació: - Ara, si es disposa dels diners i assumint una gran quantitat de riscos, però al mateix temps trobant-se entre els capdavanters a Espanya. - Més endavant, quan es disposi dels diners necessaris, coneixent el format que s’utilitzarà, però havent-se quedat enrere en aquesta transformació.
 • (2009). Hispavista cine. Recuperat el dia 24 – 10 – 2009 de http://noticias.cine.hispavista.com/n1227-la-nueva-ley-del-cine-apoyara-la-digitalizacion-e-incluira-la-primera-modificacion-de-la-ley-de-tv-sin-fronteras- . La Flecha . Recuperat el dia 24 – 10 – 2009 de http://es.movies.yahoo.com/22092009/4/preocupacion-digitalizacion-salas.html Ministerio de Cultura . Recuperat el dia 25 – 10 – 2009 de http://www.mcu.es/cine/CE/Actualidad/Actualidad.html La Flecha . Recuperat el dia 24 – 10 – 2009 de http://www.laflecha.net/canales/blackhats/noticias/200407072 (2009) Cinengaños. Recuperat el dia 24 – 10 - 2009 http://legacy.cinenganos.com/editorial/DigitalCeluloide.php Internet: Quins avantatges i inconvenients han d'afrontar els exhibidors abans d'adaptar les sales de cinema al pas d'analògic a digital?
 • Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya. Recuperat el dia 25 – 10 – 2009 de www.xtec.cat/.../mediateca/dvd/dvd2205.htm Ciberhábitat. Recuperat el dia 3 – 11 – 2009 de http://www.ciberhabitat.gob.mx/medios/cine/usos.htm Instituto Nacional de Estadística. Recuperat el dia 24 – 10 – 2009 a www.ine.es Martínez, Enrique (2009). Nuevos formatos en tecnología digital. Recuperat el dia 25 – 10 – 2009 de http://www.ecam.es/archivos/1236779226-RE.pdf Suárez-Murias Luengo, Carlos (2007). Digitalización: estrategia para la conservación, promoción y desarrollo del cine cubano. Recuperat el dia 1 – 11 - 2009 http://cumincades.scix.net/data/works/att/sigradi2007_af43.content.pdf Quins avantatges i inconvenients han d'afrontar els exhibidors abans d'adaptar les sales de cinema al pas d'analògic a digital?
 • Premsa: González, Fernán. (2004) Muerte y renacimiento de la industria del cine , La Flecha La nueva ley del cine apoyará la digitalización e incluriá la primera modificación de la ley de TV “sin fronteras” , Europa Press. En 2009 estará digitalizado el 25% de la salas de cine en España , EFE, (2008). Quins avantatges i inconvenients han d'afrontar els exhibidors abans d'adaptar les sales de cinema al pas d'analògic a digital?