Clara Renedo

436 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
436
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Clara Renedo

  1. 1. Quin és el posicionament dels radiodifusors estatals davant el llançament de la TDT de pagament a Espanya? Clara Renedo Mirambell (NIA: 100743) Universitat Pompeu Fabra Grau en Comunicació Audiovisual Estructura i Ecologia dels Mitjans Audiovisuals Curs 2009-2010
  2. 2. TDT de pagament Concepte A ESPANYA  Aprovat per Decret-llei el 13/8/09  Concretat en l’accés a canals sencers  Cada radiodifusor estatal pot tenir com a MÀXIM un canal de pagament Aspectes a considerar - El model de TDT en obert que hi havia fins ara era econòmicament insostenible. - Tampoc és viable una TDT assentada en la modalitat de pagament. Model d’explotació basat en l’accés a continguts de forma condicional dins la plataforma de la TDT. Artículo 1. Prestación del servicio de televisión digital terrestre en la modalidad de pago mediante acceso condicional. Las sociedades concesionarias del servicio público de televisión digital terrestre de ámbito estatal podrán explotar total o parcialmente en la modalidad de pago mediante acceso condicional, uno de los canales digitales de los que son titulares siempre que su concesión permita la explotación de más de un canal. Real Decret-llei 11/2009, del 13 d’agost. (publicat en el BOE n.197) Quin és el posicionament dels radiodifusors estatals davant el llançament de la TDT de pagament a Espanya?
  3. 3. Posicionament dels radiodifusors estatals - Completament a favor - A favor però amb condicionants - ( : Al marge. És inviable amb la seva condició de Servei Públic i la concepció actual de la TDT a Espanya). Quin és el posicionament dels radiodifusors estatals davant el llançament de la TDT de pagament a Espanya? DEMANEN LLICÈNCIA
  4. 4. SITUACIÓ PRIVILEGIADA Completament a favor LaSexta – impulsora i creadora del model - Adopta una postura activa (Iniciativa + risc) cost molt elevat Antena3 – a favor per la repercussió en el mercat - S’autodefineix com a ‘venedora de publicitat’  el model de TDT existent fins llavors no és viable - Model televisiu d’emissió clarament en obert.  Molts continguts produïts per o per a ells  ÈXIT DESCONEGUT fins a l’estrena  No tenen drets televisius importants - …Tot i així demana la llicència per ‘no tancar portes al futur’.  LL/T Quin és el posicionament dels radiodifusors estatals davant el llançament de la TDT de pagament a Espanya? No rendible sense la TDT de pagament Real Decret-llei 11/2009 (13/8/09)
  5. 5. A favor però amb condicionants Telecinco – no té continguts - A favor des d’un inici, però  Amb oportunitats iguals per a tots els operadors  Aplaçant-ne el desenvolupament 5 anys  ara no té continguts - Demana la llicència a contracor - Intents d’aconseguir continguts  drets Europa League, adquisició de 450 h de ficció a ITV... Sogecable – veu perillar la seva hegemonia - A favor, però no amb aquest model  pèrdua de la situació privilegiada - Mesures:  S’apunta als arguments de Telecinco  Presenta al·legacions  Crea Canal+ Liga (no es creu que emeti en aquest sistema de forma imminent) no es compleix Quin és el posicionament dels radiodifusors estatals davant el llançament de la TDT de pagament a Espanya?
  6. 6. VeoTV i NetTV – sense un model consolidat - Començament complicat. Per això la volen aplaçar. - Estratègies similars. S’associen amb altres empreses que els aporten continguts. (NetTV), (VeoTV)  perfil de pagament - Model en obert no consolidat  Decideixen fer el salt. - Acord entre Veo TV i Dahlia pel llançament d’ per TDT de pagament. (agost 2009) A favor però amb condicionants Quin és el posicionament dels radiodifusors estatals davant el llançament de la TDT de pagament a Espanya?
  7. 7. En resum Postura inicial (2007) Postura final (2009) Motius de la postura final Continguts explotables en TDT de pagament Previsió d’oferta de TDT de pagament A favor A favor Impulsora . Situació de privilegi Drets del futbol Ja en té (GolTV) A favor A favor Flexibilitza el mercat No A ll/t A favor (però a ll/t) En contra Oportunitats desiguals No A ll/t A favor En contra Posa fi als seus privilegis exclusius (Canal+) A ll/t A favor (però a ll/t) A favor Busca consolidar-se al mercat (Disney Channel) A mitjà - ll/t A favor (però a ll/t) A favor Busca consolidar-se al AXN Imminent (AXN) Font: elaboració pròpia Quin és el posicionament dels radiodifusors estatals davant el llançament de la TDT de pagament a Espanya?
  8. 8. Bibliografia DOCUMENTS OFICIALS • Resolución de 29 de julio de 2005, de la Secretaría de Estado de Telecomunicaciones y para la Sociedad de la Información por la que se dispone la publicación del Acuerdo del Consejo de Ministros, de 29 de julio de 2005, de modificación del contrato concesional con Sogecable, S.A., para la prestación del sericio público de televisión. (BOE núm. 181, publicat el 30/9/2005) • Real Decreto-ley 11/2009, de 13 de agosto, por el que se regula, para las concesiones de ámbito estatal, la prestación del servicio de televisión digital terrestre de pago mediante acceso condicional. (BOE núm. 197, publicat el 15/8/2009) ARTICLES • García Leiva, M. (2006) La introducción de la TDT en España en el contexto de la política europea para la transición de la TDT en televisión. Revista de Economía Política de las Tecnologías de la Información y Comunicación. Vol. VIII, n. 1 • Urquiza García, R. (2007) Televisión Digital Terrestre: Modelos de negocio en el mercado europeo. Global Media Journal, Vol. IV, n.8 PÀGINES WEB • Impulsa TDT, www.impulsatdt.com Data de consulta: octubre del 2009 • Diari El País, www.elpais.com Data de consulta: octubre del 2009 • Diari El Mundo, www.elmundo.es Data de consulta: octubre del 2009 • Diari Expansión, www.expansion.com Data de consulta: octubre del 2009 • Diari La Razón, www.larazon.es Data de consulta: octubre del 2009 • Diari Público, www.publico.es Data de consulta: octubre del 2009 • Diari The Economist, www.economist.com Data de consulta: octubre del 2009 • Antena 3, www.antena3.com Data de consulta: octubre del 2009 • Telecinco, www.telecinco.es Data de consulta: octubre del 2009 • Radio y Televisión Española, www.rtve.es Data de consulta: octubre del 2009 • Gol Televisión, www.goltelevision.com Data de consulta: octubre del 2009 Quin és el posicionament dels radiodifusors estatals davant el llançament de la TDT de pagament a Espanya?

×