Aina Pociello

498 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
498
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Aina Pociello

  1. 1. Quines estratègies de programació utilitzaran els canals públics espanyols (TV1 i TV2) amb l’entrada de la TDT? Aina Pociello Mas 103137 UPF Grau en Comunicació Audiovisual Novembre 2009 Estructura i ecologia dels mitjans audiovisuals
  2. 2. TV pública: el nou panorama <ul><ul><li>Multiplicació de canals  fragmentació audiències </li></ul></ul><ul><ul><ul><li>Competència </li></ul></ul></ul><ul><ul><ul><li>Homogeneïtzació televisiva </li></ul></ul></ul><ul><ul><ul><li>Nou rol espectador- consumidor - client </li></ul></ul></ul><ul><ul><li>Funció de servei públic vs competitivitat </li></ul></ul><ul><ul><ul><ul><li>2 opcions de futur: a) Tv subsidiària </li></ul></ul></ul></ul><ul><ul><ul><li> b) Tv competitiva i generalista </li></ul></ul></ul><ul><ul><li>Missió Tv pública dins el nou panorama: </li></ul></ul><ul><ul><ul><li>Garantir l’accés universal als nous recursos programàtics </li></ul></ul></ul><ul><ul><ul><li>Continuar desenvolupant la tasca de servei públic </li></ul></ul></ul><ul><ul><ul><li>Motor de la indústria audiovisual </li></ul></ul></ul>Font: LA TDT: ¿ UN NEGOCIO IMPOSIBLE? ¿Quines estratègies de programació utilitzaran els canals públics espanyols (TV1 i TV2) amb l’entrada de la TDT?
  3. 3. Estratègies de programació: TV públiques espanyoles <ul><li>Factors a tenir en compte a l’hora d'elaborar una graella : </li></ul><ul><ul><li>Audiència  Evolució de l’espectador/ Perfil ( target) </li></ul></ul><ul><ul><li>Publicitat </li></ul></ul><ul><ul><li>Despeses econòmiques </li></ul></ul><ul><ul><li>Continguts </li></ul></ul><ul><li> * En les TV públiques: Sempre tenint present la funció de servei públic </li></ul><ul><li>Les estratègies: </li></ul><ul><li>Disminuir el grau de saturació de publicitat </li></ul><ul><li>Aprofitar llibreria de continguts </li></ul><ul><li>Reemissió continguts d’alt interès en diferents horaris ( Contraprogramació) </li></ul><ul><li>Aprofitar–se del contingut juvenil (per contrarestar l’escassa presència de nous formats televisius) </li></ul><ul><li>Mantenir les altes despeses en continguts ( prime time ) </li></ul><ul><li>Venta creuada  dins un mateix grup </li></ul><ul><li>Explotar la imatge de marca  innovar, arriscar </li></ul>¿Quines estratègies de programació utilitzaran els canals públics espanyols (TV1 i TV2) amb l’entrada de la TDT?
  4. 4. Conclusions <ul><li>Missió de la TV pública a Espanya poc definida, tardana. </li></ul><ul><li>La TV pública espanyola haurà de ser competitiva sense oblidar la seva funció de servei públic. </li></ul><ul><li>L’augment de l’oferta de canals no suposa un augment en la qualitat dels continguts televisius. </li></ul><ul><ul><li>Nou paper de la TV públiques: motor de la indústria audiovisual. </li></ul></ul><ul><li>Tot i el nou panorama televisiu, tant les audiències com els ingressos publicitaris es concentraran en uns pocs canals. </li></ul><ul><li>Els continguts amb un pes significatiu als canals públics convencionals es veuran reforçats amb el trànsit a la TDT (identitat emissora/ fidelització audiències). </li></ul><ul><li>Els nous canals dels operadors consolidats permetran controlar formats que abans no tenien cabuda als seus canals generalistes. </li></ul>¿Quines estratègies de programació utilitzaran els canals públics espanyols (TV1 i TV2) amb l’entrada de la TDT?
  5. 5. Bibliografia <ul><li>Llibres </li></ul><ul><li>MORAGAS,M; PRADO, E. La televisió pública a l’era digital. Pòrtic. Barcelona, 2000. </li></ul><ul><li>PÉREZ DE SILVA,J. La televisión ha muerto. Gedisa. Barcelona. 2000. </li></ul><ul><li>CORTÉS, J.A; La estrategia de la seducción: la programación en la neotelevisión . Eunsa. Navarra. 2000 </li></ul><ul><li>CAMPO VIDAL,M; GLEAVE, M; MAJÓ,J. La televisió a l’era digital. Columna. Barcelona. 1997. </li></ul><ul><li>VILLANUEVA,J; IRISARRI, J; BAZ, F. La TDT: ¿ un negoci impossible?. Ediciones Deusto. Barcelona. 2008. </li></ul><ul><li>GARCÍA, E; M. ARNANZ, C. La nueva era de la televisión. Academia de las Ciencias y las Artes de Televisión de España. Madrid. 2001. </li></ul><ul><li>Altres fonts: </li></ul><ul><li>RAMON, X. La programació a la TDT (un estudi sobre les tendències programàtiques en el nou escenari televisiu). Treball final de carrera, modalitat d’anàlisi. Departament de comunicació UPF. Barcelona. 2009. </li></ul>
  6. 6. Distribució dels gèneres a les graelles de programació dels canals públics espanyols presents en la nova era digital : Font: La programació a la TDT (un estudi sobre les tendències programàtiques en el nou escenari televisiu)
  7. 7. Perfil sociodemogràfic de l’audiència televisiva dels diferents canals i plataformes televisives a espanya : Perfil espectador TV1: Home, 4-12 anys, nivell econòmic mitjà. Perfil espectador TV2: Dona, 25-44 anys, nivell econòmic mitjà Perfil espectador TDT: Home/Dona, 25-44 anys, nivell econòmic mitjà. Font: LA TDT: ¿UN NEGOCIO IMPOSIBLE?

×