V&O - Update 3

384 views

Published on

Published in: Travel, Entertainment & Humor
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
384
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
23
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

V&O - Update 3

 1. 1. {
 2. 2. Yvonne trilde over haar hele lijf,waardoor de brief tussen haar vingersdoor glipte en op de grond viel. Ditkon niet kloppen. Had ze het nou goedgelezen? Wilde hij haar dit echt aandoen? Met moeite pakte ze de briefweer op, en las ze hem nog een keerdoor. Ja, het was echt waar. Het wasecht een dagvaarding, ze had het zichniet ingebeeld.
 3. 3. Haar benen trilden zo erg dat ze nietmeer kon blijven staan, en ze plofteneer op een stoel. Ze kon niet meerhelder nadenken en staarde voor zichuit. Geert wilde Isa van haar afpakken.Dat kon hij toch niet menen? Haatte hijhaar dan zo erg? Wilde hij haar zograag pijn doen? Hij wist dat Isa hetallerbelangrijkste in haar leven was,dat ze niet kon leven zonder haardochtertje. En nu eiste hij de volledigevoogdij over haar.
 4. 4. Wat schuilde daarachter? Hij had deafgelopen zes maanden geen enkeleinteresse in zijn dochter getoond, ennu kwam dit ineens! Waarom? Yvonnesnapte er niks van, maar was op ditmoment ook niet in staat om er goedover na te denken. Ze probeerde haarademhaling onder controle te krijgen,maar dat lukte haar amper. Haar harthamerde in haar borst, en ze begonbijna te hyperventileren.
 5. 5. Ze had geen flauw idee wat ze moestdoen. De radertjes in haar hoofdmaakten overuren. Hoeveel kans hadze om de rechtszaak te winnen, methaar armzalige inkomen en kleineappartement? Isa had niet eens eeneigen kamertje, zou de rechter haar dataanrekenen? Ze was wel haar moeder,en rechters gaven altijd de voorkeuraan de moeder, als het om de voogdijging. Dat had ze gezien op tv, inverschillende soaps. Maar ja, of dieecht de waarheid lieten zien viel zeer tebetwijfelen.
 6. 6. Geert had een goede baan, hij wasaccountant en verdiende genoeg geldom een groot huis te kunnen betalen,en zijn dochtertje te kunnenonderhouden. Financieel gezien stondhij er veel beter voor in deze zaak danzij. Maar waar zou de rechter naarkijken? Yvonne wist het niet, en zebegon in paniek te raken. Ze kon Isaniet kwijt raken, dat was gewoon geenmogelijkheid. Isa was haar leven, zekon niet zonder haar.
 7. 7. Er was maar één oplossing. Ze moestvluchten. Naar Cuba, Bermuda, waardan ook. Ergens waar Geert haar nietkon vinden, en waar ze voor altijdveilig met Isa kon leven. Haarademhaling begon weer te versnellen,en het zweet brak haar uit. Ze moestzo snel als ze kon vertrekken.Waarheen wist ze nog niet precies, datzocht ze wel uit op het vliegveld. Watnu het belangrijkste was, was dat zehaar koffers zou pakken en met Isaweg zou gaan, vanavond nog.
 8. 8. Yvonne stond op en liep wankelendnaar de slaapkamer. Daar zocht ze denodige dingen bij elkaar, en gooide zede spullen in een koffer. Eén koffer,meer had ze niet nodig. Ergens in haarachterhoofd hoorde ze een stemmetjedat haar vertelde dat ze doordraaide,dat ze normaal moest doen, maar zeverdrong de stem. Dit was wat zemoest doen, ze voelde het. Het wasbeter voor Isa, hield ze zichzelf voor.
 9. 9. Toen ze de badkamer binnen liep omhaar toiletspullen in te pakken, zag zehaar gezicht in de spiegel. Het waslijkbleek, en er liepen tranen over haarwangen. Ze had niet eens doorgehaddat ze huilde, zo druk was ze bezigmet inpakken, en zo druk was het inhaar hoofd. Het enige waar ze aan kondenken was Geert, die haar dochtervan haar wilde afpakken.
 10. 10. Geert, de man van wie ze zogehouden had. Ze hadden zoveelmooie tijden gekend samen. Nooithad ze gedacht dat hij tot zoiets instaat zou zijn, dat hij haar leven zozou willen en kunnen verwoesten. Zesnapte er helemaal niks van. Waaromwilde hij dit zo graag? Die vraag bleefmaar door haar hoofd spoken.Waarom?
 11. 11. In de slaapkamer propte ze haarovervolle toilettas in de eveneensovervolle koffer. Het koste haar watmoeite, maar uiteindelijk lukte hethaar om de koffer dicht te ritsen. Zezette het zware ding in de hal neer, enliep toen terug om Isa uit haar bedje tehalen. Ze haatte het om Isa wakker temaken als ze zo vredig lag te slapen,maar ze moest wel, als ze de laatstebus naar het vliegveld nog wildenhalen.
 12. 12. Isa keek slaperig op toen Yvonne haarzachtjes had gewekt, en wreef in haaroogjes. Toen ze het betraande gezichtvan haar moeder zag keek ze haargeschrokken aan. Ze snapte niet water aan de hand was. “Mama?”Yvonne glimlachte. “Hee liefje. Sorrydat mama je wakker heeft gemaakt,maar we moeten vertrekken.”
 13. 13. “Huh?” Isa snapte er niks van.Vertrekken? Waarheen? Het kleinemeisje keek verward naar haarmoeder toen die haar uit haar wiegjetilde.Yvonne trok haar dochtertje warmekleren aan, en deed alle lampen in hetappartement uit. In de hal zette ze Isaop de grond, zodat ze zelf haar jas aankon doen.
 14. 14. Ze draaide zich om om Isa weer op tetillen en dan te vertrekken. Maar toenze zich met haar dochter op haar armweer naar de voordeur toe keerdeslaakte ze een gilletje van schrik.

×