Why God Repeatedly Forgives Sinners
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×
 

Like this? Share it with your network

Share

Why God Repeatedly Forgives Sinners

on

  • 3,273 views

You sin, repent, then you sin again... yet God keeps forgiving. But why? We dive in and see what the Bible says about it.

You sin, repent, then you sin again... yet God keeps forgiving. But why? We dive in and see what the Bible says about it.
Visit SwordSharp.com for more answer!

Statistics

Views

Total Views
3,273
Views on SlideShare
2,331
Embed Views
942

Actions

Likes
0
Downloads
16
Comments
0

2 Embeds 942

http://swordsharp.com 937
http://theonetruearmy.com 5

Accessibility

Categories

Upload Details

Uploaded via as Microsoft PowerPoint

Usage Rights

© All Rights Reserved

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
  • Full Name Full Name Comment goes here.
    Are you sure you want to
    Your message goes here
    Processing…
Post Comment
Edit your comment

Why God Repeatedly Forgives Sinners Presentation Transcript

  • 1. If GODKnows We’re Going toKEEP SINNINGWhy Does HeKEEP FORGIVING?
  • 2. If God knows we’re going to keep sinning why does He keep forgiving us?
    Answer: ?
    Why Does God Forgive Us?
  • 3. If God knows we’re going to keep sinning why does He keep forgiving us?
    Answer: Love, Mercy, and Grace
    Why Does God Forgive Us?
  • 4. God’s Love, Grace, & Mercy
     1As for you, you were dead in your transgressions and sins,2in which you used to live when you followed the ways of this world and of the ruler of the kingdom of the air, the spirit who is now at work in those who are disobedient.3All of us also lived among them at one time, gratifying the cravings of our sinful nature and following its desires and thoughts. Like the rest, we were by nature objects of wrath.4But because of his great love for us, God, who is rich in mercy,5made us alive with Christ even when we were dead in transgressions—it is by grace you have been saved.
    Ephesians 2:1-5
    Why Does God Forgive Us?
    Also see: John 3:16; 1 Timothy 1:13-16;
    Romans 3:22-24
  • 5. People seem to generally know what Love is
    (See 1 Cor. 13:4-7; God is Love – 1 John 4:16)
    But “Grace” and “Mercy” are thrown around
    Why Does God Forgive Us?
  • 6. What is Mercy?
    Answer: ?
    Why Does God Forgive Us?
  • 7. What is Mercy?
    Answer: Forbearance or kindness shown to an offender
    (some define it as not getting what you deserve)
    Why Does God Forgive Us?
  • 8. What is Mercy?
    Example:
    You have a college scholarship. If you fail a class you lose it… and you can’t afford to lose it. Yet you slack off anyway and fail.Realizing your error, you see the Dean & beg to keep your scholarship, assuring him you won’t fail again. The Dean knows you deserve to have it taken away but shows you MERCY, allowing you to keep it and letting you off with a warning.
    Why Does God Forgive Us?
  • 9. What is Grace?
    Answer: ?
    Why Does God Forgive Us?
  • 10. What is Grace?
    Answer: Showing kindness through undeservedgiftsorfavor
    (some define it asgetting what you don’t deserve)
    Why Does God Forgive Us?
  • 11. What is Grace?
    Example:
    You clean your act up in school and just barely graduate. You go to the Dean that showed you mercy and ask for another favor; a job reference.The Dean sees you’re not qualified, but pleased with your efforts he shows you GRACE by doing even more:
    Freely giving you an easy going career with a 6-figure salary, that provides free housing & forgives all your debts
    Why Does God Forgive Us?
  • 12. God forgives us (even if He knows we’ll sin again) because He’s merciful toward us.
    He showed us so through the loving, gracioussacrifice of His only Son Jesus the Christ!
    Why Does God Forgive Us?
  • 13. 1My dear children, I write this to you so that you will not sin. But if anybody does sin, we have one who speaks to the Father in our defense—Jesus Christ, the Righteous One. 2He is the atoning sacrifice for our sins, and not only for ours but also for the sins of the whole world. 1 John 2:1-2
    Why Does God Forgive Us?
  • 14. What shall we say, then? Shall we go on sinning so that grace may increase? (Romans 6:1)
    Answer: ?
    Why Does God Forgive Us?
  • 15. What shall we say, then? Shall we go on sinning so that grace may increase? (Romans 6:1)
    Answer: By no means! We died to sin; how can we live in it any longer? (Romans 6:2)
    Why Does God Forgive Us?
  • 16. 7Do not be deceived: God cannot be mocked. A man reaps what he sows.8The one who sows to please his sinful nature, from that nature will reap destruction; the one who sows to please the Spirit, from the Spirit will reap eternal life.Galatians 6:7-8
    Why Does God Forgive Us?
  • 17. God punishes those who livein sin (Heb. 10:26)& forgivesbelieverswho slipin sin (1 John 2:1)
    Why Does God Forgive Us?
  • 18. There’s an astronomically high probability that we will sin again, yes
    Yet, as long as we:
    Don’t mock God, using (the cross as) an excuse to sin
    Do have a relationship with Christ, and
    Do strive to live holy & righteously in God’s sight
    God will continue to forgive us through Christ because He is so gracious, loving, & merciful.
    Why Does God Forgive Us?
  • 19. Questions?
    • Need help avoiding sin?
    • 20. Want to make sure God has forgiven you?
    • 21. Want to experience God’s grace through Christ?
    • 22. Contact us anytime at SwordSharp.com!
    • 23. We’ll always be here for you!
  • Download our FREEAndroid APP!!!
    https://market.android.com/details?id=com.swordsharp.androidapps