savrseno srce

878 views
811 views

Published on

dawnload i otvarati u Microsoft PowerPoint Slide Show

download and open in Microsoft PowerPoint Slide Show

Published in: Travel, Entertainment & Humor
0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
878
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
10
Actions
Shares
0
Downloads
43
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

savrseno srce

 1. 1. Jedan mladić je imao savršeno srce. Nije bilo crtice ni zareza na njemu.Svi su se slagali da je njegovo srce najlepše.
 2. 2. Mladić je bio veomaponosan i sve više i glasnije se hvalio svojim prelepim srcem.
 3. 3. Iznenada se pojavio staraci upitao: Zašto tvoje srce nije ni približno lepo
 4. 4. Starčevo srce je snažno udaralo, ali je bilo puno ožiljaka. Sa nekih mestakomadići su bili premešteni i na drugastavljeni, ali nisu potpuno odgovarali. A bilo je mnogo mesta gde su čitavi komadi nedostajali.
 5. 5. Ljudi su gledali starca s nevericom:- Kako može i pomisliti da mu je srce lepše od mladićevog.
 6. 6. Mladić je pogledao u starčevo srce inasmejao se. “Mora da se šališ”, rekao je. Uporedi svoje srce sa mojim, moje je savršeno, a tvoje je prepuno ožiljaka.
 7. 7. Vidiš, svaki ožiljak predstavlja osobu kojoj sam poklonio ljubav – izvadio sam komadić srca i dao jojga. Najčešće su i oni meni poklonili komadić svoga srca koji nije bašsavršeno odgovarao praznom mestu u mom srcu.
 8. 8. Nekad sam poklonio komadić srca, a da nisam dobio drugi zauzvrat. Tu su nastale velike praznine iudubljenja. Iako su otvorene prazninebolne, podsećaju me na ljubav koju smo
 9. 9. I za te ljude gajim nadu da će se jednoga dana vratiti i popuniti praznine. Mladiću,vidiš li sada šta je istinska lepota?
 10. 10. Mladić je jedno vreme uronio u misli.Zatim je prišao starcu, uzeo svoje mlado,savršeno srce, otkinuo komadić i pružio gastarom čoveku.
 11. 11. Starac je prihvatio komadić mladićevogsrca, odlomio komadić svoga i stavio ga na ranu mladićevog srca. Mladić pogleda u svoje srce, ne više tako savršeno, ali lepše nego ikada. nepoznati autor

×