Stuur in 2014 Karel naar 't parlement

996 views

Published on

Published in: News & Politics
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
996
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
696
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Stuur in 2014 Karel naar 't parlement

 1. 1. een gelukkig en gezond 2014 van Karel Stessens en zijn ploeg!
 2. 2. Omdat Brussel beter kan! 25 mei 2014 stuur Karel naar 't parlement!
 3. 3. Karel STESSENS kandidaat sp.a Brussels Hoofdstedelijk Parlement
 4. 4. Karel STESSENS Omdat Brussel beter kan! jobs voor Brusselse jongeren ● veiliger Brussel ● sterke en goed werkende openbare diensten ● een stad voor alle inwoners ●
 5. 5. “Het Brussels Gewest kampt met een hoge werkloosheid, vooral bij jongeren. Jaarlijks verlaten duizenden gemotiveerde jongeren de schoolbanken, met en zonder diploma. Hun zoektocht naar vast werk draait te vaak uit op een teleurstelling, van werkloosheid en tijdelijke jobs. Hoog tijd dus om te focussen op jeugdwerkloosheid en jongeren een degelijke job te geven die uitzicht geeft op een hoopvolle toekomst.”
 6. 6. “De veiligheid van de Brusselaars moet beter, zowel in hun privéleven als tijdens hun werk. Bovendien wil ik speciale aandacht geven aan de veiligheid van het personeel van de openbare diensten. Zij staan in voor een performante dienstverlening en werken dagelijks aan de realisatie van een eerlijke en sociale samenleving. Zij moeten hun taken in optimale en veilige omstandigheden kunnen uitoefenen.”
 7. 7. “De veiligheid van de Brusselaars moet beter, zowel in hun privéleven als tijdens hun werk. Bovendien wil ik speciale aandacht geven aan de veiligheid van het personeel van de openbare diensten. Zij staan in voor een performante dienstverlening en werken dagelijks aan de realisatie van een eerlijke en sociale samenleving. Zij moeten hun taken in optimale en veilige omstandigheden kunnen uitoefenen.”
 8. 8. “Sterke en goed werkende openbare diensten vragen om gemotiveerd personeel. Daarom zal ik net zoals de voorbije decennia blijven pleiten voor statutaire tewerkstelling in de Brusselse openbare sectoren. Dat is de beste garantie op een stabiele carrière en een eerlijke verloning én een kwaliteitsvolle dienstverlening aan de bevolking!”
 9. 9. “Brussel is een stad van uitdagingen, met een grote diversiteit aan inkomens, nationaliteiten, talen en religies. Dat mag geen excuus zijn om iemand aan z'n lot over te laten. We moeten blijven werken aan de verdere uitbouw van een degelijk sociaal vangnet voor wie het moeilijk heeft. Alleen als we de Brusselaars dichter bij elkaar brengen, kunnen we van Brussel een thuis maken voor álle inwoners.”
 10. 10. Hoe stemmen we Karel in het parlement? In de 19 gemeenten van het Brussels hoofdstedelijk gewest wordt per computer gestemd. Er zijn 2 verschillende systemen. In Sint-Gillis en in Sint-PietersWoluwe ontvang je na de stemming een ontvangstbewijs op papier. In de andere 17 gemeenten is dat niet het geval. Je stemt voor het Europees en het federaal parlement: je kan telkens kiezen om voor sp.a kandidaten te stemmen. Dan stem je op Karel Stessens voor het Brussels hoofdstedelijk parlement. Nadien mag je ook 6 sp.a-ers naar het Vlaams parlement sturen.
 11. 11. 1. In het stemlokaal geef je je oproepingsbrief en je identiteitskaart af aan de voorzitter. Je krijgt dan een magneetkaart. 2. In het stemhokje steek je de kaart in het toestel met de pijl naar boven en naar het toestel gericht. 3. Er verschijnt een keuzescherm waarop je de gewenste taal kunt kiezen. Kies je Nederlands, dan gaat alles verder in het Nederlands; kies je Frans, dan verloopt alles in het Frans. 4. Bevestig je taalkeuze op het nieuwe scherm. 5. Er verschijnt eerste een scherm om voor de Europese verkiezingen te stemmen. Je kiest voor het Nederlands kiescollege. Op de sp.a-lijst mag je 12 effectieve kandidaten aanduiden.
 12. 12. 6. Er verschijnt een scherm met partijen waarop je kunt stemmen. Kies in het Nederlands kiecollege sp.a. Druk met de de lichtpen loodrecht op de naam van de kandidaten van je voorkeur. 7. Je kunt nu op 2 manieren voor sp.a stemmen: a) b) of je geeft een lijststem: je maakt het bolletje bovenaan rood. Dat wil zeggen dat je akkoord gaat met de volgorde van de kandidaten op de lijst. Als je een lijststem wilt uitbrengen, druk je de pen loodrecht tegen het scherm op het bolletje bovenaan de sp.a-lijst. of je stemt voor één of meer kandidaten of opvolgers op de sp.a-lijst: dat is een voorkeurstem. Als je een voorkeurstem wilt uitbrengen, druk je de pen tegen het scherm op het bolletje of de bolletjes bij de naam of namen van de personen voor wie je wilt stemmen. 8. Ten slotte moet je op het scherm je stem bevestigen door met de leespen op "stem bevestigen" te klikken. Zolang je je stem niet bevestigd hebt, kun je die nog veranderen.
 13. 13. 9. Nu verschijnt het scherm voor de federale verkiezingen. Zowel de Franstalige als de Nederlandstalige partijen verschijnen op 1 scherm. Kies sp.a en volg dezelfde stappen als voor de Europese verkiezingen. 10. Het volgende scherm is voor de verkiezingen van het Brussels Hoofdstedelijke parlement. Je kiest voor de Nederlandse taalgroep. Hier druk je eerst op lijst sp.a. Daarna op Karel Stessens. Druk met de lichtpen loodrecht op zijn naam en bevestig de stem. Dan verschijnt een extra scherm: hier kan je 6 sp.a-ers naar het Vlaams parlement sturen. 11. Als je je laatste keuze bevestigd hebt, komt je kaart terug uit het toestel. Je kunt die nu onmiddellijk weer in het toestel stoppen om na te kijken waarop of op wie je gestemd hebt. Maar je kunt je stem nu niet meer veranderen. 12. Neem ten slotte je kaart terug en geef hem af aan de voorzitter. Die zal de kaart in de bus steken. Je krijgt je identiteitskaart en je afgestempelde oproepingsbrief terug.
 14. 14. Karel in 't parlement? Kan Brussel beter? Op U komt het aan! www.karelstessens.be http://www.scoop.it/t/mijn-gazette

×