Your SlideShare is downloading. ×
0
Curs 8 planul de comunicare strategică
Curs 8 planul de comunicare strategică
Curs 8 planul de comunicare strategică
Curs 8 planul de comunicare strategică
Curs 8 planul de comunicare strategică
Curs 8 planul de comunicare strategică
Curs 8 planul de comunicare strategică
Curs 8 planul de comunicare strategică
Curs 8 planul de comunicare strategică
Curs 8 planul de comunicare strategică
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Thanks for flagging this SlideShare!

Oops! An error has occurred.

×
Saving this for later? Get the SlideShare app to save on your phone or tablet. Read anywhere, anytime – even offline.
Text the download link to your phone
Standard text messaging rates apply

Curs 8 planul de comunicare strategică

892

Published on

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total Views
892
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0
Actions
Shares
0
Downloads
26
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

Report content
Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
No notes for slide

Transcript

 • 1. Planul de comunicare strategică
 • 2. Conceperea planului Orice plan de comunicare strategică trebuie să cuprindă: • obiective clare, • strategii şi tactici pentru atingerea obiectivelor, • metode de evaluare a rezultatelor, • buget şi termene de realizare, pentru fiecare acţiune
 • 3. Componente (1-2) 1. Definirea problemei. Termenul de problemă nu 2. se referă neapărat la o situaţie negativă, ci şi la situaţii care se pot acutiza sau la oportunităţi de care organizaţia se poate servi pentru atingerea misiunii sale. Analiza situaţiei. Este o etapă materializată întrun dosar de lucru în care se acumulează toate datele cunoscute referitoare la problema în cauză: date despre biografia şi imaginea persoanelor importante din cadrul organizaţiei, istoricul implicării organizaţiei în problema respectivă, atitudinile şi practicile de comunicare din interior, rezultate ale măsurătorilor şi evaluărilor psihologice ale angajaţilor.
 • 4. Componente (3-5) 3. Identificarea publicurilor: pe baza valorilor, intereselor, aşteptărilor publicurilor , se identifică mai multe segmente de public în ordinea importanţei lor pentru realizarea obiectivelor. 4. Formularea obiectivelor de comunicare. 5. Axa de comunicare: o frază care descrie poziționarea inițiatorului programului de comunicare în relația cu segmentele de public ales și prin raportare la scopul programului.
 • 5. Componente (5-10) 6. Stabilirea strategiilor: abordarea generală, ritmul și maniera prin care se ajunge la publicuri. 7. Stabilirea tacticilor: include atât acţiuni concrete și canale de comunicare. 8. Calendarul 9. Bugetul (din 6-9 rezultă un grafic Gannt de desfășurare)
 • 6. 10.Evaluarea (1)evaluarea planului: dacă informaţiile au fost suficiente şi adecvate, dacă s-au realizat bine instrumentele de cercetare,caracterizarea publicurilor și strategia; (2) evaluarea implementării planului: dacă mesajele au ajuns la public în cantitatea dorită și dacă mesajele nu au fost distorsionate; (3) evaluarea impactului (dimensiunea cea mai importantă): gradul de îndeplinire a obiectivelor campaniei şi feed-back-ul. ! Diferența dintre “Outputs” și “Outcomes”
 • 7. Ierarhizarea publicurilor Evaluarea PVI a importanței publicurilor: P+V=I P=potențialul pozitiv (1-10) V=vulnerabilitatea (1-10) I= Importanța publicului. (1-20).
 • 8. Obiective (reguli de formulare) Reguli pentru un obiectiv corect de comunicare: • obiectivul trebuie să exprime o acţiune observabilă prin care se vor exterioriza comportamentul, atitudinea, opinia dorite; • tot în cadrul obiectivului, trebuie să se precizeze conţinutul acţiunii prin care se va exterioriza comportamentul dezirabil; • de asemenea în formularea obiectivului trebuie să se includă condiţiile în care se va materializa comportamentul dorit; • în fine, trebuie să se precizeze condiţiile de realizare în raport cu care performanţele înregistrate vor căpăta sens;
 • 9. Obiective (reguli) J. Hendrix împarte obiectivele în două mari categorii: A.obiective de producţie (care se referă la rezultatele concrete ale activităţii) şi B. obiective de impact: (a) informaţionale: prin care se urmăreşte difuzarea informaţiilor cu privire la o organizaţie, (b) atitudinale: urmăresc schimbarea atitudinii publicurilor faţă de organizaţie, produsele sau serviciile (c) comportamentale: vizează întărirea comportamentelor favorabile sau modificarea în sens pozitiv a comportamentelor faţă de organizaţie.
 • 10. Obiective (reguli) J. Hendrix împarte obiectivele în două mari categorii: A.obiective de producţie (care se referă la rezultatele concrete ale activităţii) şi B. obiective de impact: (a) informaţionale: prin care se urmăreşte difuzarea informaţiilor cu privire la o organizaţie, (b) atitudinale: urmăresc schimbarea atitudinii publicurilor faţă de organizaţie, produsele sau serviciile (c) comportamentale: vizează întărirea comportamentelor favorabile sau modificarea în sens pozitiv a comportamentelor faţă de organizaţie.

×