Your SlideShare is downloading. ×
8 article i to iii review
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Thanks for flagging this SlideShare!

Oops! An error has occurred.

×

Saving this for later?

Get the SlideShare app to save on your phone or tablet. Read anywhere, anytime - even offline.

Text the download link to your phone

Standard text messaging rates apply

8 article i to iii review

239
views

Published on

Published in: News & Politics

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total Views
239
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

Report content
Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
No notes for slide

Transcript

  • 1. Review: NaturalReview: Natural Law toLaw to Articles I to IIIArticles I to III
  • 2. Question 1:Question 1: John Locke believed that there were rules in a state ofJohn Locke believed that there were rules in a state of nature. He called those rules:nature. He called those rules: •The law of natureThe law of nature •The rights and beliefs of humanityThe rights and beliefs of humanity •Laws of the republicLaws of the republic •Democratic idealsDemocratic ideals Answer: The law of natureAnswer: The law of nature
  • 3. Question 2:Question 2: Locke believed that the laws of nature were made by:Locke believed that the laws of nature were made by: •KingsKings •A Supreme BeingA Supreme Being •Groups called legislaturesGroups called legislatures •Fuzzy woodland creaturesFuzzy woodland creatures Answer: A Supreme BeingAnswer: A Supreme Being
  • 4. Question 3:Question 3: According to Locke, a legitimate government cannot existAccording to Locke, a legitimate government cannot exist until:until: •A leader has enough power to make others obeyA leader has enough power to make others obey •The people have given their consent to itThe people have given their consent to it •The Supreme Being has chosen a leaderThe Supreme Being has chosen a leader •Aliens come to crown a king.Aliens come to crown a king. Answer: The people have given theirAnswer: The people have given their consent to itconsent to it
  • 5. Question 4:Question 4: Locke asked himself, “What are the things that all peopleLocke asked himself, “What are the things that all people always need and seek no matter what they believe noalways need and seek no matter what they believe no matter when or where they live?”matter when or where they live?” Answer: Life, liberty and propertyAnswer: Life, liberty and property
  • 6. Question 5:Question 5: Locke said that rights were unalienable. This meant thatLocke said that rights were unalienable. This meant that rights:rights: •Were granted by GodWere granted by God •Could not be taken awayCould not be taken away •Were not brought by aliensWere not brought by aliens •Were limited to certain groupsWere limited to certain groups Answer: Could not be take awayAnswer: Could not be take away
  • 7. Question 6:Question 6: For Locke, government exists so it can:For Locke, government exists so it can: •Protect citizens from invasions by foreign landsProtect citizens from invasions by foreign lands •Protect the rights of citizensProtect the rights of citizens •Provide citizens with services that are neededProvide citizens with services that are needed •Absorb the wealth and power of other nations.Absorb the wealth and power of other nations. Answer: Protect the rights of citizensAnswer: Protect the rights of citizens
  • 8. Question 7:Question 7: Locke said that the agreement each individual creates withLocke said that the agreement each individual creates with others to live under a government and give it the power toothers to live under a government and give it the power to make and enforce laws is called a:make and enforce laws is called a: •Societal agreementSocietal agreement •A republicA republic •A democracyA democracy •A social contractA social contract Answer: A Social ContractAnswer: A Social Contract
  • 9. Question 8:Question 8: The founders looked to the government of ancient RomeThe founders looked to the government of ancient Rome for inspiration in setting up the US government. Romefor inspiration in setting up the US government. Rome functioned under a:functioned under a: •MonarchyMonarchy •DemocracyDemocracy •OligarchyOligarchy •RepublicRepublic Answer: RepublicAnswer: Republic
  • 10. Question 9:Question 9: The founding father who successfully mixed classicalThe founding father who successfully mixed classical republicanism with democracy was:republicanism with democracy was: •Thomas JeffersonThomas Jefferson •James MadisonJames Madison •George WashingtonGeorge Washington •Samuel AdamsSamuel Adams Answer: James MadisonAnswer: James Madison
  • 11. Question 10:Question 10: A democracy is literally a government by and forA democracy is literally a government by and for •GodGod •The peopleThe people •The fewThe few •The oneThe one Answer: The peopleAnswer: The people
  • 12. Question 11:Question 11: In a republic, authority is exercised by:In a republic, authority is exercised by: •A king or a queenA king or a queen •A set of chosen representativesA set of chosen representatives •A small group of leadersA small group of leaders •The people themselvesThe people themselves Answer: A set of chosenAnswer: A set of chosen representativesrepresentatives
  • 13. Question 12:Question 12: True or false: The English colonists adopted English ideasTrue or false: The English colonists adopted English ideas of good government, but also adapted and developed newof good government, but also adapted and developed new ideas in their colonial governments.ideas in their colonial governments. •TrueTrue •FalseFalse Answer: TrueAnswer: True
  • 14. Question 13:Question 13: The colonial governments adoptedThe colonial governments adopted all butall but the followingthe following ideas of government:ideas of government: •Fundamental rightsFundamental rights •The rule of lawThe rule of law •The divine right of kingsThe divine right of kings •The separation of powersThe separation of powers Answer: The divine right of kingsAnswer: The divine right of kings
  • 15. Question 14:Question 14: Power in the colonial governments was limited; differentPower in the colonial governments was limited; different branches could not act without the permission of otherbranches could not act without the permission of other branches. This is called:branches. This is called: •Separation of powersSeparation of powers •The system of checks and balancesThe system of checks and balances •Representative governmentRepresentative government •The rule of lawThe rule of law Answer: The system of checks andAnswer: The system of checks and balancesbalances
  • 16. Question 15:Question 15: War fought between Britain and France from 1754-63 overWar fought between Britain and France from 1754-63 over colonial possessions in North America. The war debt runcolonial possessions in North America. The war debt run up by the British was passed on to the colonies throughup by the British was passed on to the colonies through various taxes.various taxes. •The Canadian/British WarsThe Canadian/British Wars •The French and Indian WarThe French and Indian War •The French/British ConflictThe French/British Conflict •The Quebec WarsThe Quebec Wars Answer: The French and Indian WarAnswer: The French and Indian War
  • 17. Question 16:Question 16: This law required all legal documents, permits andThis law required all legal documents, permits and contracts to carry a tax stamp. It was part of the economiccontracts to carry a tax stamp. It was part of the economic program meant to raise money for Britain to fight theprogram meant to raise money for Britain to fight the French/Indian War:French/Indian War: •The Stamp ActThe Stamp Act •Established Documents ActEstablished Documents Act •Evidentiary ActEvidentiary Act •Parlimentarian Stamp ActParlimentarian Stamp Act Answer: The Stamp ActAnswer: The Stamp Act
  • 18. Question 17:Question 17: The American colonists felt that they could not be taxed:The American colonists felt that they could not be taxed: •At all. They felt that taxes were always unfair.At all. They felt that taxes were always unfair. •Without representation. They were angry that the taxesWithout representation. They were angry that the taxes were levied by a foreign power without them having a saywere levied by a foreign power without them having a say in the matter.in the matter. •Unfairly. The felt that the taxes they paid were far moreUnfairly. The felt that the taxes they paid were far more than other colonies paid.than other colonies paid. •To pay for wars. Americans were pacifists.To pay for wars. Americans were pacifists. Answer: Without representation.Answer: Without representation.
  • 19. Question 18:Question 18: This founding father was one of the first to protest BritishThis founding father was one of the first to protest British taxation and further British rule. He was a writer who wastaxation and further British rule. He was a writer who was known for wearing a rumpled red suit.known for wearing a rumpled red suit. •John AdamsJohn Adams •John HancockJohn Hancock •Samuel AdamsSamuel Adams •Patrick HenryPatrick Henry •Paul ReverePaul Revere Answer: Samuel AdamsAnswer: Samuel Adams
  • 20. Question 19:Question 19: The Quartering Act of 1765 required colonists to:The Quartering Act of 1765 required colonists to: •Pay further taxes to the crownPay further taxes to the crown •Allow searches of their homes without search warrants.Allow searches of their homes without search warrants. •Shelter British troops in their homes.Shelter British troops in their homes. •Register all weapons with local British authorities.Register all weapons with local British authorities. Answer: Shelter British troops in theirAnswer: Shelter British troops in their homes.homes.
  • 21. Question 20:Question 20: The “massacre” of American colonists by British troopsThe “massacre” of American colonists by British troops took place in 1770 in the city of:took place in 1770 in the city of: •New YorkNew York •PhiladelphiaPhiladelphia •PlymouthPlymouth •BostonBoston Answer: BostonAnswer: Boston
  • 22. Question 21:Question 21: Which founding father said “give me liberty or give meWhich founding father said “give me liberty or give me death”?death”? •John AdamsJohn Adams •John HancockJohn Hancock •Samuel AdamsSamuel Adams •Patrick HenryPatrick Henry •Paul ReverePaul Revere Answer: Patrick HenryAnswer: Patrick Henry
  • 23. Question 22:Question 22: To respond to the colonists protests over taxes, the BritishTo respond to the colonists protests over taxes, the British backed off. . .but there was still one product that theybacked off. . .but there was still one product that they taxed, irritating the colonists to no end. What product didtaxed, irritating the colonists to no end. What product did they continue to tax?they continue to tax? •SpiceSpice •TeaTea •WoodWood •RumRum Answer: TeaAnswer: Tea
  • 24. Question 23:Question 23: Which of the founding fathers was a wealthy, wellWhich of the founding fathers was a wealthy, well respected businessman who was known as the “mostrespected businessman who was known as the “most eligible bachelor in the colonies”?eligible bachelor in the colonies”? •John AdamsJohn Adams •John HancockJohn Hancock •Samuel AdamsSamuel Adams •Patrick HenryPatrick Henry •Paul ReverePaul Revere Answer: John HancockAnswer: John Hancock
  • 25. Question 24:Question 24: In April of 1775, General Thomas Gage was charged withIn April of 1775, General Thomas Gage was charged with crushing the American rebellion once and for all. He wascrushing the American rebellion once and for all. He was sent to arrest:sent to arrest: •John Hancock and John AdamsJohn Hancock and John Adams •John Adams and Patrick HenryJohn Adams and Patrick Henry •John Hancock and Samuel AdamsJohn Hancock and Samuel Adams •John Adams and Samuel AdamsJohn Adams and Samuel Adams Answer: John Hancock and SamAnswer: John Hancock and Sam AdamsAdams
  • 26. Question 25:Question 25: Which of these men rode to warn Hancock and Adams ofWhich of these men rode to warn Hancock and Adams of the approaching British troops?the approaching British troops? •John AdamsJohn Adams •John HancockJohn Hancock •Samuel AdamsSamuel Adams •Patrick HenryPatrick Henry •Paul ReverePaul Revere Answer: Paul RevereAnswer: Paul Revere
  • 27. Question 26:Question 26: Who wrote the Declaration of Independence?Who wrote the Declaration of Independence? •James MadisonJames Madison •George WashingtonGeorge Washington •Thomas JeffersonThomas Jefferson •Richard Henry LeeRichard Henry Lee •Benjamin FranklinBenjamin Franklin Answer: Thomas JeffersonAnswer: Thomas Jefferson
  • 28. Question 27:Question 27: The states feared that the new nationalThe states feared that the new national government would be too weak. Because of this,government would be too weak. Because of this, the Articles of Confederation made the federalthe Articles of Confederation made the federal government very strong. . .too strong really.government very strong. . .too strong really. •TrueTrue •FalseFalse Answer: FalseAnswer: False
  • 29. Question 28:Question 28: The Articles of Confederation created a federalThe Articles of Confederation created a federal government with three branches: Executive, Legislativegovernment with three branches: Executive, Legislative and Judicialand Judicial •TrueTrue •FalseFalse Answer: FalseAnswer: False
  • 30. Question 29:Question 29: Under the Articles of Confederation, the federalUnder the Articles of Confederation, the federal government had the right to all the following EXCEPTgovernment had the right to all the following EXCEPT •Declare warDeclare war •Make treatiesMake treaties •Conduct foreign affairsConduct foreign affairs •Tax the statesTax the states Answer: Tax the statesAnswer: Tax the states
  • 31. Question 30:Question 30: The legislative branch in the Articles of Confederation hadThe legislative branch in the Articles of Confederation had two houses: the House of representatives and the Senate.two houses: the House of representatives and the Senate. •TrueTrue •FalseFalse Answer: FalseAnswer: False
  • 32. Question 31:Question 31: Any changes to the Articles of Confederation had to beAny changes to the Articles of Confederation had to be approved by all of the states (thus making it nearlyapproved by all of the states (thus making it nearly impossible to make any changes.impossible to make any changes. •TrueTrue •FalseFalse Answer: TrueAnswer: True
  • 33. Question 32:Question 32: Under the Articles of Confederation, states did NOT haveUnder the Articles of Confederation, states did NOT have to listen to the opinions of the legislature. . So theirto listen to the opinions of the legislature. . So their decision were just advisory.decision were just advisory. •TrueTrue •FalseFalse Answer: TrueAnswer: True
  • 34. Question 33:Question 33: Under the Articles of Confederation, every single state hadUnder the Articles of Confederation, every single state had the same number of votes in Congress.the same number of votes in Congress. •TrueTrue •FalseFalse Answer: TrueAnswer: True
  • 35. Question 34:Question 34: Shay’s Rebellion was an uprising of:Shay’s Rebellion was an uprising of: •Wealthy landownersWealthy landowners •SlavesSlaves •TradesmenTradesmen •FarmersFarmers Answer: FarmersAnswer: Farmers
  • 36. Question 35:Question 35: Which of the founders prepared the Virginia Plan inWhich of the founders prepared the Virginia Plan in advance of the Constitutional Convention of 1787?advance of the Constitutional Convention of 1787? •James MadisonJames Madison •George WashingtonGeorge Washington •Thomas JeffersonThomas Jefferson •Richard Henry LeeRichard Henry Lee •Benjamin FranklinBenjamin Franklin Answer: James MadisonAnswer: James Madison
  • 37. Question 36:Question 36: The Virginia Plan called for each state to have the sameThe Virginia Plan called for each state to have the same number of representatives in Congressnumber of representatives in Congress •TrueTrue •FalseFalse Answer: FalseAnswer: False
  • 38. Question 37:Question 37: The smaller states were nervous about the Virginia Plan.The smaller states were nervous about the Virginia Plan. Why?Why? •The executive would come from the large states.The executive would come from the large states. •They were not allowed to break away from the union.They were not allowed to break away from the union. •They would shoulder most of the tax burden.They would shoulder most of the tax burden. •They would have less representatives than the largeThey would have less representatives than the large states.states. Answer: Less representativesAnswer: Less representatives
  • 39. Question 38:Question 38: What was the plan proposed by the smaller states toWhat was the plan proposed by the smaller states to counter the Virginia Plan?counter the Virginia Plan? •The Hawaii PlanThe Hawaii Plan •The Wyoming Plan (not many people out there)The Wyoming Plan (not many people out there) •The New Jersey PlanThe New Jersey Plan •The New Hampshire PlanThe New Hampshire Plan Answer: The New Jersey PlanAnswer: The New Jersey Plan
  • 40. Question 39:Question 39: The group against the federal Constitution was called the:The group against the federal Constitution was called the: •FederalistsFederalists •Anti-FederalistsAnti-Federalists •UnionistsUnionists •Anti-UnionistsAnti-Unionists Answer: The Anti FederalistsAnswer: The Anti Federalists
  • 41. Question 40:Question 40: What is the term of a member of the House ofWhat is the term of a member of the House of Representatives?Representatives? •2 years2 years •4 years4 years •6 years6 years •8 years8 years Answer: 2 yearsAnswer: 2 years
  • 42. Question 41:Question 41: Members of the House are chosenMembers of the House are chosen •By the peopleBy the people •By the SenateBy the Senate •By the PresidentBy the President •By the state legislaturesBy the state legislatures Answer: By the peopleAnswer: By the people
  • 43. Question 42:Question 42: How is the number of representatives in the House fromHow is the number of representatives in the House from a particular state determined?a particular state determined? •Every state gets one representativeEvery state gets one representative •By the geographic size of the state (sq. miles)By the geographic size of the state (sq. miles) •By populationBy population •Every state gets two representativesEvery state gets two representatives Answer: By populationAnswer: By population
  • 44. Question 43:Question 43: Article I says that slaves are counted as _________ of aArticle I says that slaves are counted as _________ of a person.person. •¼¼ •2/52/5 •½½ •3/53/5 •4/54/5 Answer: 3/5Answer: 3/5
  • 45. Question 44:Question 44: The number of representatives is currently capped at:The number of representatives is currently capped at: •100100 •255255 •368368 •435435 Answer: 435Answer: 435
  • 46. Question 45:Question 45: Who is the leader of the House of Representatives?Who is the leader of the House of Representatives? •The Governor of the HoseThe Governor of the Hose •The Speaker of the HouseThe Speaker of the House •The President of the HouseThe President of the House •The President Pro TemporeThe President Pro Tempore Answer: The Speaker of the HouseAnswer: The Speaker of the House
  • 47. Question 46:Question 46: Who is the current leader of the House?Who is the current leader of the House? •Dennis HastertDennis Hastert •Nancy PelosiNancy Pelosi •Newt GingrichNewt Gingrich •John BoehnerJohn Boehner Answer: John BoehnerAnswer: John Boehner
  • 48. Question 47:Question 47: Who is the current representative from the Illinois 16Who is the current representative from the Illinois 16thth District (which is most of Huntley/LITH/Algonquin)?District (which is most of Huntley/LITH/Algonquin)? •Adam KinzingerAdam Kinzinger •Tammy DuckworthTammy Duckworth •Randy HultgrenRandy Hultgren •Bill FosterBill Foster Answer: Adam KinzingerAnswer: Adam Kinzinger
  • 49. Question 48:Question 48: According to the Constitution, how are Senators chosenAccording to the Constitution, how are Senators chosen (this was changed by an amendment later)?(this was changed by an amendment later)? •By the peopleBy the people •By the presidentBy the president •By the state legislaturesBy the state legislatures •By the HouseBy the House Answer: By state legislaturesAnswer: By state legislatures
  • 50. Question 49:Question 49: What is the term of a US senator?What is the term of a US senator? •2 years2 years •4 years4 years •6 years6 years •8 years8 years Answer: 6 yearsAnswer: 6 years
  • 51. Question 50:Question 50: How is the number of senators from a particular stateHow is the number of senators from a particular state determined?determined? •Every state gets one senatorEvery state gets one senator •Every state gets two senatorsEvery state gets two senators •By populationBy population •By geographic size of the state itselfBy geographic size of the state itself Answer: Two per state.Answer: Two per state.
  • 52. Question 51:Question 51: A senator must be at least:A senator must be at least: •2020 •2525 •3030 •3535 Answer: 30Answer: 30
  • 53. Question 52:Question 52: Which of the following are the senators from IllinoisWhich of the following are the senators from Illinois •Mark Kirk and Dick DurbinMark Kirk and Dick Durbin •Mark Kirk and Don ManzulloMark Kirk and Don Manzullo •Dick Durbin and Don ManzulloDick Durbin and Don Manzullo •Mark Kirk and Bill FosterMark Kirk and Bill Foster •Dick Durbin and Bill FosterDick Durbin and Bill Foster Answer: Kirk and DurbinAnswer: Kirk and Durbin
  • 54. Question 53:Question 53: What is the title of the person who is the “president ofWhat is the title of the person who is the “president of the senate”?the senate”? •The Speaker of the SenateThe Speaker of the Senate •The Vice PresidentThe Vice President •The President Pro TemporeThe President Pro Tempore •The Governor of the SenateThe Governor of the Senate Answer: The Vice PresidentAnswer: The Vice President
  • 55. Question 54:Question 54: When a federal officer (including a president) isWhen a federal officer (including a president) is impeached, the Senate brings the charges where theimpeached, the Senate brings the charges where the House decides if the officer is guilty or innocent.House decides if the officer is guilty or innocent. •TrueTrue •FalseFalse Answer: False (the opposite, really)Answer: False (the opposite, really)
  • 56. Question 55:Question 55: What is the term of the president of the US?What is the term of the president of the US? •2 years2 years •4 years4 years •6 years6 years •8 years8 years Answer: 4 yearsAnswer: 4 years
  • 57. Question 56:Question 56: A president must be at least how old?A president must be at least how old? •2525 •3030 •3535 •4040 Answer: 35Answer: 35
  • 58. Question 57:Question 57: According to the Constitution, the President is chosen byAccording to the Constitution, the President is chosen by •The people (direct election)The people (direct election) •The Electoral collegeThe Electoral college •The legislatures of the statesThe legislatures of the states •CongressCongress Answer: The Electoral CollegeAnswer: The Electoral College
  • 59. Question 58:Question 58: The president has the right to say “no” to a bill passedThe president has the right to say “no” to a bill passed by both houses of Congress. This is called aby both houses of Congress. This is called a •VetoVeto •ProhibitionProhibition •InterdictionInterdiction •NayNay Answer: VetoAnswer: Veto
  • 60. Question 59:Question 59: To override a president’s veto, the House and SenateTo override a president’s veto, the House and Senate have to pass it by what majority?have to pass it by what majority? •½½ •2/32/3 •¾¾ •4/54/5 Answer: 2/3Answer: 2/3
  • 61. Question 60:Question 60: What is the president’s salary?What is the president’s salary? •$200,000$200,000 •$400,000$400,000 •$600,000$600,000 •$800,000$800,000 Answer: $400,000Answer: $400,000
  • 62. Question 61:Question 61: How many justices are currently on the Supreme Court?How many justices are currently on the Supreme Court? •66 •99 •1111 •1313 Answer: 9Answer: 9
  • 63. Question 62:Question 62: Who is the head of the federal judiciary today?Who is the head of the federal judiciary today? •Joe BidenJoe Biden •Barack ObamaBarack Obama •Antonin ScaliaAntonin Scalia •John RobertsJohn Roberts Answer: John Roberts (Chief JusticeAnswer: John Roberts (Chief Justice of the United States)of the United States)
  • 64. Another questionAnother question Who of the following is NOT a justice on the Supreme Court? (a); Clarence Thomas; b) Ruth Bader Ginsburg; (c) Anthony Kennedy; (d) John Boehner.
  • 65. Another question II:Another question II: What is the term of a Supreme Court justice? (a) 5 years; (b) 10 years; (c) 15 years; (d) 20 years; (e) life.
  • 66. Question 63:Question 63: Which of the three branches “lays taxes”?Which of the three branches “lays taxes”? •LegislativeLegislative •ExecutiveExecutive •JudicialJudicial Answer: LegislativeAnswer: Legislative
  • 67. Question 64:Question 64: Which of the three branches commands the armedWhich of the three branches commands the armed forces?forces? •LegislativeLegislative •ExecutiveExecutive •JudicialJudicial Answer: ExecutiveAnswer: Executive
  • 68. Question 65:Question 65: Which of the three branches has the final say on what isWhich of the three branches has the final say on what is or is not constitutional?or is not constitutional? •LegislativeLegislative •ExecutiveExecutive •JudicialJudicial Answer: JudicialAnswer: Judicial
  • 69. Question 66:Question 66: Which of the three branches coins money?Which of the three branches coins money? •LegislativeLegislative •ExecutiveExecutive •JudicialJudicial Answer: LegislativeAnswer: Legislative
  • 70. Question 67:Question 67: Which of the three branches is not elected (directly orWhich of the three branches is not elected (directly or indirectly) by the people?indirectly) by the people? •LegislativeLegislative •ExecutiveExecutive •JudicialJudicial Answer: JudicialAnswer: Judicial
  • 71. Question 68:Question 68: Which of the three branches declares war?Which of the three branches declares war? •LegislativeLegislative •ExecutiveExecutive •JudicialJudicial Answer: LegislativeAnswer: Legislative
  • 72. Question 69:Question 69: Which of the three branches was in charge of setting upWhich of the three branches was in charge of setting up the District of Columbia?the District of Columbia? •LegislativeLegislative •ExecutiveExecutive •JudicialJudicial Answer: LegislativeAnswer: Legislative
  • 73. Question 70:Question 70: Which of the three branches appoints a cabinet ofWhich of the three branches appoints a cabinet of advisors?advisors? •LegislativeLegislative •ExecutiveExecutive •JudicialJudicial Answer: ExecutiveAnswer: Executive
  • 74. Question 71:Question 71: Which of the three branches has the power to pardonWhich of the three branches has the power to pardon people who have broken the law?people who have broken the law? •LegislativeLegislative •ExecutiveExecutive •JudicialJudicial Answer: ExecutiveAnswer: Executive
  • 75. Question 72:Question 72: Which of the three branches is in charge of foreignWhich of the three branches is in charge of foreign affairs?affairs? •LegislativeLegislative •ExecutiveExecutive •JudicialJudicial Answer: ExecutiveAnswer: Executive
  • 76. Question 73:Question 73: Which of the three branches “takes care that the lawsWhich of the three branches “takes care that the laws are faithfully executed”?are faithfully executed”? •LegislativeLegislative •ExecutiveExecutive •JudicialJudicial Answer: ExecutiveAnswer: Executive
  • 77. Question 74:Question 74: Which of the three branches “interprets the law”?Which of the three branches “interprets the law”? •LegislativeLegislative •ExecutiveExecutive •JudicialJudicial Answer: JudicialAnswer: Judicial
  • 78. Question 75:Question 75: Which of the three branches presents a state of theWhich of the three branches presents a state of the union message each year?union message each year? •LegislativeLegislative •ExecutiveExecutive •JudicialJudicial Answer: ExecutiveAnswer: Executive
  • 79. Question 76:Question 76: Which branch controls the monies paid to support theWhich branch controls the monies paid to support the armed forces?armed forces? •LegislativeLegislative •ExecutiveExecutive •JudicialJudicial Answer: LegislativeAnswer: Legislative