Brochure Leugendetectie 2014

441 views

Published on

In onderhandelingen, conflicten en tijdens selecties vertelt niet iedereen altijd de waarheid. Het seminar Leugendetectie biedt alle trucs en tools om leugens te herkennen.

Ga voor meer info naar: www.denkproducties.nl/leugendetectie

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
441
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
4
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Brochure Leugendetectie 2014

  1. 1. 31 01 14 ééndaags seminar | amsterdam Leugen detectie Niet iedereen vertelt de waarheid op kantoor. Vanaf nu prikt u daar zó doorheen! e v le Vol slimmvererba b en non- enale techniek ! www.denkproducties.nl/leugendetectie
  2. 2. 31 01 14 09.00 Ontvangst en registratie 09.30 Opening door dagvoorzitter Petra Grijzen BLOK 1 BLOK 2 programma De psychologie van wat we niet vertellen • De voor- en nadelen van eerlijk zijn • Leugens en geheimen: dit zegt de wetenschap • Waarom hebben wij geheimen? Andreas Wismeijer Herken een goede leugenaar • Waarheden en fabels over leugendetectie • 3 manieren om een leugenaar te ontmaskeren • Zo vergroot je verschillen tussen waarheidsprekers en leugenaars Aldert Vrij Intermezzo: Eerlijkheid dwing je af Video-compilatie vol slimme inzichten van Dan Ariely, auteur van ‘Heerlijk Oneerlijk’. BLOK 3 Slimme verhoortechnieken • Gesprekstechnieken van de CIA • Inconsistenties opsporen en ontlokken • Liegsporen: indicatoren voor bedrog Job Boersma Intermezzo: Pokerface! Opvallend relevante lessen in bluf en bedrog door één van Nederlands beste pokerspelers Rolf Slotboom. BLOK 4 Lichaamstaal-analyse • Ik zie dat u liegt • Mensen lezen: non verbal clues • Hot spotting en base lines Job Boersma 17.00 Afsluiting door Petra Grijzen
  3. 3. Ontwikkel uw antenne voor overdrijving, bluf en manipulatie op kantoor! Om bestwil, of …? Er wordt heel wat afgelogen op kantoor. Soms is dat heel onschuldig -nee hoor dat jurkje staat je nog prima!- maar zodra er zakelijke belangen spelen, wordt het serieus. Dan wordt een leugentje ‘om bestwil’ ineens manipulatie of bedrog. Overdrijven, weglaten en liegen Bijna dagelijks raakt u verzeild in situaties waarin de waarheid niet klip-en-klaar is: • Onderhandelingen: niemand laat het achterste van z’n tong zien. ‘Nee hoor dit is echt de laagste prijs die ik kan bieden’. • Conflicten: twee tegenstrijdige waarheden vragen om een oordeel. ‘Wat hij/zij zegt is écht niet zo gebeurd hoor’. • Selectie: jezelf verkopen kan grenzen overschrijden. ‘Ik heb heel veel ervaring op dit specifieke terrein’. Een werkdag zit vol situaties waarin mensen zaken aandikken, weglaten, overdrijven of verkeerd voorspiegelen. Hoe prikt u daar doorheen? Iedereen doet het! * Overdrijven * Aandikken * Verzwijgen * Verdraaien * Misleiden * Bluffen Verbeter uw antenne Op dit seminar ontmaskeren we een hoop fabeltjes over leugendetectie. Zo friemelt een leugenaar écht niet aan zijn neus. En kijkt hij/zij ook niet naar boven. Dat zijn broodjes aap. Maar waar moet u dan wél op letten? Welke gesprekstechnieken zet u in? En op welke non-verbale signalen let u? Als u naar dit seminar brengen we de beste experts uit binnen- en buitenland voor u samen. Zij laten zien hoe u een leugen tóch boven tafel krijgt! Slimme gesprekstechnieken, non-verbale clues … in dit seminar leert u alles over het ontmaskeren van leugens! ­ Voor elke deelnemer: Als deelnemer aan dit seminar krijgt u het boek ‘Geheimen’ van Andreas Wismeijer én het boek ‘Ik weet dat u liegt’ van Job Boersma van ons mee naar huis.
  4. 4. 31 01 14 Andreas Wismeijer is psycholoog en als docent en onderzoeker verbonden aan de Universiteit van Tilburg. Hij is specialist in de psychologie van geheimen. Hierover Seminarleiders schreef hij zijn boek ‘Geheimen. De psychologie van wat we niet vertellen’. Verder is hij regelmatig te zien als gast op radio of televisie, zoals bv ‘De Wereld Leert Door.’ Aldert Vrij is psycholoog en als professor verbonden aan de Universiteit van Portsmouth. Hij wordt gezien als Europa’s beste wetenschapper over leugendetectie. Hij deed baanbrekend onderzoek en schreef toonaangevende publicaties over dit onderwerp. Vrij adviseert de politie op het gebied van ondervragingstechnieken bij het verhoren van een verdachte en wordt hij ingezet als expert-getuige in rechtzaken. De beste wetenschapper op dit terrein in Europa! Rolf Slotboom spreekt niet ‘voor het geld’ op dit seminar. Hij won namelijk al meer dan 600 duizend dollar als professioneel pokerspeler. Hij is inmiddels woordvoerder van de Nederlandse Pokerbond, was commentator bij Eurosport en is auteur van diverse strategieboeken. Slotboom staat in het wereldje bekend om zijn psychologische en controversiële benadering. Zijn analyses van lichaamstaal aan de pokertafel zijn veel relevanter dan u op het eerste gezicht denkt! Job Boersma is psycholoog, gespecialiseerd in micro-expressie, leugendetectie en ‘Facial Coding’. Hij is opgeleid door de Paul Ekman International Group (beroemd van hun gezichtsherkenningmethoden) en voormalig CIA specialagent James Newberry (deze top-expert in het detecteren van leugens had als enige van de 3500 special agents een ‘near perfect score’ op de test door Paul Ekman!) Dagvoorzitter Petra Grijzen houdt van de scherpe kantjes. Ze presenteert dagelijks het programma ‘Spitsuur’ op BNR (16.00-19.00 uur) en baarde opzien met haar messcherpe ondervragingen in het Carrédebat op TV. Petra won een tijdje geleden zelfs de ‘RadioBitches Award’. Die houdt het seminar wel scherp!
  5. 5. Zakelijk liegen Waarover liegen we op kantoor? Onderzoek van Psychologie Magazine toont aan: 64% liegt over de reden waarom een afspraak wordt afgezegd 18% liegt over de prestaties op het werk 16% liegt over het salaris 10% liegt over het arbeidsverleden (CV) Cijfers liegen niet! ‘Een mens liegt gemiddeld 2 keer per dag. Mannen liegen gemiddeld 3 keer per dag, vrouwen 1 keer’ chnischeU heeft geen te nodig om hulpmiddelen askeren: leugens te ontmis genoeg! een scherp oog (Wetenschap24) ‘Mensen zijn van nature slecht in het herkennen leugens: kans op juiste voorspelling ligt dicht bij 50%, dat is dus even goed als een blinde gok.’ (Psychologie Magazine, 2011) ‘Onder tijdsdruk liegen mensen beduidend vaker dan onder normale omstandigheden’ (Universiteit van Amsterdam, 2012) ‘Mannen liegen het meest over hun prestaties en inkomen. Vrouwen liegen het meest over hoeveel geld ze hebben uitgegeven.’ (Psychologie Magazine) Vrijdag 31 januari 2014 Pakhuis de Zwijger Amsterdam € 995,- excl. BTW Op dit seminar leert u wat u moet vragen en waar u op moet letten om een leugenaar te ontmaskeren!
  6. 6. inschrijven HOE SCHRIJF IK IN? Dat kan op twee manieren. 1. ia de seminarsite: www.denkproducties.nl/leugendetectie (duurt 2,5 minuut) v 2. met een mailtje naar: aanmelden@denkproducties.nl WAT KOST HET? Dit seminar kost € 995,- (excl. BTW). Dit bedrag is inclusief uitgebreide documentatie, lunch, parkeren etc. Op al onze seminars zit een 100% tevredenheidsgarantie: ze zijn elke euro waard. Fijn om te weten. HOE ZIT HET MET ANNULEREN EN ZO? Op onze site vindt u alle relevante voorwaarden. Ze zijn niet opzienbarend, maar bekijk ze toch even voordat u inschrijft. IK WIL NOG MEER WETEN Dat kan. Bel ons op 020-3033 820. Vraag naar Claudia Righi. Of stuur haar een mailtje op righi@denkproducties.nl GROEPSARRANGEMENTEN: SAMEN BIJSPIJKEREN Steeds meer organisaties sturen een delegatie van meerdere deelnemers naar onze seminars. Dat maakt het toepassen van de inzichten in de praktijk veel gemakkelijker: iedereen is bijgespijkerd en kan meteen samen aan de slag. Voor groepen gelden aangepaste, aantrekkelijke voor­ aarden. Stuur een mailtje naar groepen@denkproducties.nl voor de mogelijkheden. w Of bel 020-3033 820 en vraag naar Jeroen van der Woude of Marjolein de Wit. www.denkproducties.nl/leugendetectie Snel en makkelijk inschrijven d14006, vormgeving: Adept vormgeving, druk: prezco Veel meer informatie en eenvoudig inschrijven:

×