Wat maakt uniek?
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×
 

Wat maakt uniek?

on

 • 556 views

 

Statistics

Views

Total Views
556
Views on SlideShare
555
Embed Views
1

Actions

Likes
0
Downloads
0
Comments
0

1 Embed 1

http://www.linkedin.com 1

Accessibility

Categories

Upload Details

Uploaded via as Microsoft PowerPoint

Usage Rights

© All Rights Reserved

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Processing…
Post Comment
Edit your comment

  Wat maakt uniek? Wat maakt uniek? Presentation Transcript

  • Kent u het fluisterspel? Je fluistert eenboodschap in het oor van de volgende in de rij. De laatste in de rij moet dan hardop vertellen wat de boodschap is. Enorm lachen, want deboodschap lijkt totaal niet op de originele tekst. Besef goed dat dit dagelijks ook met jou, jouw bedrijf, product of dienst gebeurt.“Hij doet iets met internet”. En voor je het weet wordt je gevraagd om een computer te repareren terwijl je Architectuur Consultant bent. Dat kan niet de bedoeling zijn. Een Uniqueness Statement voorkomt dit.
  • Hou op met nietszeggende opsomming vaneigenschappen en vaardigheden over jezelf, je bedrijf, product of service. In een restaurant geeft de ober toch ook niet een opsomming van ingrediënten? Omschrijf jezelf met een metafoor. Bijvoorbeeld brandjesblusser, slingeraap, de creatist etc. Met een metafoor geef je pas echt aan wie jij bent, hoe jij een functie inkleurt, hoe jij je rol vervult, wat jouw‘personal touch is bij het uitvoeren van jouw functie.En dat maakt jou uniek en congruent met wie je bent en wat je doet. Jouw metafoor is het startpunt voor jouw ‘Uniqueness Statement .
  • Voorbeelden van metaforen 3
  • Wij van ‘Uniqueness Institute’ zijn ‘De parelvinders’ ‘Wij helpen jouw parel - kerntalent - te vinden en uitdagingen te realiseren.’
  • Ik, Pieter van Driel,ben de creatist. Ik los vraagstukken op enmaak oplossingen op realistische wijze concreet. Ik geef die door aan anderen, opdat zij daarvankunnen leren. Samen met mijn gezin geniet ik van de waardering en een welvarend leven.
  • Ik, Carl Vehmeyer,ben de verdieper vanideeën, mensen endingen. Mijnmeningen enbedenksels moetenvoor mij een bijdrageleveren aan mijneigen tastbare outputen die van anderen.De erkenning enenthousiasme vananderen geeft mijenergie.